The piper at the gates

idanna

New member
The piper at the gates

לפי דעתי שיא הקריירה של פינק פלויד. ללא ספק, סיד בארט היה מוזיקאי ברמה ענקית. וכל הציניות והשנינות של ווטרס לא ישתוו לטקסטים הפשוטים\ילדותיים\מכושפים\קסומים של סיד. והלחנים ? בכלל ... פסיכדליה בשיאה. מעל סרג'נט פפר בכמה רמות. דעות ? (כמובן שיש להם עוד דברים מצויינים כמו פומפיי, והכל בעצם :] )

Chocoholic

New member
../images/Emo45.gif

אמנם זה (בינתיים) האלבום האהוב עלי, אך עדיין לא הייתי קורא לזה פיסגת היצירה שלהם.

flowerboy69

New member
צר לי לא מסכים!

אח עכשיו אני יעורר מהומה...:) אני חושב שזה מקריות שסיד בארט היה שם והסיפור של מה שקרה לו שהוביל אותו להיות אגדה נכון הוא כתב שונה יחודי מעניין אבל לא גאוני לא מטריף חושים לא איזה משהו שגורם לך לקום בבוקר ולראות את העולם אחרת. ווטרס עשה את זה-עם המילים בצד האפל ובחומה.אני רואה בו כיוצר הכי גדול שיש בגלל השילוב בין הרגשות שלו לדאגה למה שקורה מסביב. piper הוא תקליט טוב ואני אוהב בו את השיר הראשון אסטרונומי דומיין ואת הקטע האלים משהו-pwoer toch אבל אם יעירו אותי בבוקר ויאמרו לי-פינק פלויד אני בכלל יחשוב דבר ראשון-division bell...וזה כי אני זוכר שככ שמחתי שהם הוציאו דיסק חדש כי אז היה נראה שזה נגמר אחרי ההופעות ב 89 ככה שבשבילי הדיסק הזה זה כמו סימן לקסם שלהם שאחרי הכל וכל השנים הם הצליחו ליצור אלבום ככ איכותי ושלם כזה...

oribarak

New member
tear down his head!!!!

סתם לא...אולי כמה מפה. אני לא יודע אם סיד גאוני, אבל פייפר זה דיסק מאגנוב. הוא עליז כזה, שמח, פסיכודלי ברמות הכי גדולות שיש, ואני לא בטוח שכשהוא כתב את המילים הוא היה במצב הרגיל שלו ולא תחת איזה סיד(משחק מילים) תגידו לי עוד אחד שהיה כותב yipee בשיר...או בכלל כל השורה הזו תראו לי אחד שהיה כותב על האופניים שלו, כשברקע יש מוזיקה של קרקס הוא כאילו לא שם פיפס על אף אחד, ועשה איך שהוא רוצה ,והצליח בגדול.

flowerboy69

New member
יש לו שיא אחד שאינני זוכר את שמו

שבוא הוא אמר את המילה יאמי.שמעתי את השיר הזה מזמן כשרק התחלתי להכיר את הלהקה אבל המילה הזו נשארה אצלי מאז והיא הסמל שלי...:) בקשר לpiper אני מכיר אותו מתקליט המונו המקורי...והאמת שלא זוכר איך נשמע הדיסק הרגיל בסטריאו כי...אופס...לא קניתי אותו מעולם...

itaikuskus

New member
גם כן אספן

יש לך בוטלג מההופעת צדקה הסודית שלהם שאף אחד לא יודע עליה בסומליה (עם בוב קלוז,סיד בארט ורון גיסין שניצח על התזמורת כאורחים) אבל אין לך דיסק פשוט של אחד האלבומים הכי חשובים שלהם (ובזרם הפסיכדליה בכלל).

melancholy man

New member
למה זה טוב...

הוא שיש לו את התקליט ולא את הדיסק, אגב, אני לא אספן גדול (יש לי רק כל אלבומי האולפן הרשימיים שלהם עד TFC לצערי כולל) וגם לי אין אף דיסק להוציא מה שיש בקופסא הנוראית Shine on.

flowerboy69

New member
הקופסא האמיתית...תקראו בבקשה...

היא לא shine on... בשנת 79 לפני יציאת החומה אם אני זוכר נכון יצאה באנגליה קופסא שנקראת-the first xi שזה קופסא שחורה עם ציור מתוך הדרק סייד ובתוכה יש את כל האלבומים של הלהקה במבנה של התקליטים המקוריים עד החומה.הקופסא יצאה באלף עותקים בלבד. קניתי אותה לפני כמה שנים וזה היה מבצע קשה מאוד... קודם כל היא עלתה כ 3000 שקל בערך...אחרי זה בגלל הגודל והמשקל זה הגיע למרכז המע"מ בתל אביב והייתי צריך לנסוע לשם יום שלם ולהסביר שזה פריט אספנים ולא 11 תקליטים בודדים שהם כאילו קניה מסחרית של חנות... אחרי זה הייתי צריך לשלם מכס של 1000 שקל!!!!!!!!!!על יבוא טובין לארץ...ואז הייתי צריך לסחוב את זה משם עד לתחנה המרכזית כי לא ראיתי שום אוטובוס בסביבה וזה היה בחום הכי גדול... והיום זה נמצא איתי יחד עם עוד כמה דברים בסגנון(בשנת 97 כשיצאו ללהקה כל הדיסקים בעטיפות מחודשות חברת emi הוציאה מן הוצאה מחודשת לקופסא הזו שנקראה the vinyl collecton שכללה הוצאות מיוחדות וחדשות לכמה אלבומים מרכזיים בינהם דרק סייד וויש יו החומה וגם הוצאה חדשה של פייפר בגרסת מונו!!!) אה.שכחתי לציין.מה שמיוחד בקופסא הזו-first xi זה שהיא כוללת את הגרסה היחידה שיצאה באנגליה כ-pic disc לדרק סייד ולוויש יו.pic disc זה אומר תקליט שמוטבע עליו תמונה.שני התקליטים האלה נחשבים לנדירים כל כך עד שלפעמים הם נמכרים בנפרד לא יחד עם הקופסא במאות פאונדים... לגבי piper שכחתי לציין שיש לי אותו בדיסק בגרסה שיצאה בשנת 97 שהוא היה בקופסא עם גלויות והיה בגרסת מונו!אין לי את הדיסק הסטראו שאתם מכירים ואוהבים ושמעתי אותו בסטריאו ממש מזמן שהייתי ילד בקלטת... אני חושב שלא חייבים להיות אספנים כדי לאהוב באמת את המוזיקה ואת הלהקה פשוט אני באמת אוהב את זה וזה מעניין אותי לכן אני עם זה...

queen כתבו על האופניים שלהם גם...

וגם זה לא היה משהו משהו.....הכל טוב ויפה, אבל הוירטואוזיות של פינק פלויד לא מתבטאת באופניים של סיד בארט...

itaikuskus

New member
אני יכול להגיד לך

שה"אופניים של סיד ברט" יקחו בהליכה כל שיר של ווטרס. אחד השירים הכי טובים שאיי פעם נכתבו.

אולי, אבל...

אף אחד לא השווה את סיד לווטרס...אלא את פינק פלויד עם סיד, לפניק פלויד בלי סיד. אני אישית מעדיף את התקופה של פוסט סיד....

itaikuskus

New member
כתבתי כבר את הסיבה

בהודעה אחרת בשרשור הזה... איך אני מעדיף את הכתיבה של בארט על ווטרס... מה שעוד... אני מעדיף את הקלילות ועם זאת המוזרות (שומדבר אינו צפוי) בלחנים של בארט מאחר הבנאליות (זולת set the controls...) של ווטרס. בלי גילמור ווטרס לא היה מגיע רחוק.

idanna

New member
והוא אכן לא הגיע רחוק ...

כפי שאפשר לראות בFinal Cut. אין מה לעשות The Piper בא אליך בהפוכה רק אחרי שאתה מבין את הווי התקופה ההיא, ומכיר עוד להקות פסיכדליה אתה מבין עד כמה היצירה הזאת ענקית וגאונית.

idanna

New member
תגובה

אין להשוות בין סיד בארט לבין רוג'ר ווטרס. רוג'ר ווטרס הוא לא מלחין ברמה גבוהה, אפשר לשמוע את זה לפי קריירת הסולו שלו, אפשר לשמוע את זה בThe Final Cut וגם בחומה (שלמזלו של האלבום דייויד גילמור ואזריק התערבו) שהם ממש חלשים מוזיקלית. ככה שאי אפשר לשוות את רמת ההלחנה של סיד לשל רוג'ר. בהקשר של הטקסטים אני לא רואה מקום להשוואה כי אף אחד מהצדדים לא כיוון אפילו לכיוון של השני. וסליחה אבל Diviosion Bell זה דיסק טוב, אבל ממש חסר ביצים. בניגוד למה שאפשר לצפות מפינק פלויד, ככה שאני לא מחשיב אותו כהשיג מוזיקאלי.

flowerboy69

New member
כל אחד ודעתו הוא

וווטרס דיי מצליח בהופעות והכל אבל לא כמו הלהקה עצמה כי כזמר סולן פשוט לא "מכירים" אותו ככ

flowerboy69

New member
לדעתי הוא היוצר הכי גדול מה לעשות..

הכתיבה שלו פשוט אישית מאוד ומורכבת

למעלה