The question

Davros

New member
The question

״Silence will fall when the question is asked.״
בסוף הWedding of river song, דוריום שואל לפחות שלוש פעמים (?): ״Doctor who, doctor who, Do-c-tor who?".
לפי ההקשר, אני לפחות הבנתי שזאת השאלה שאסור שתישאל... אז, למה לא קרה כלום? :s

לפי התחושה שלי

אני חושבת שזה לגמרי לא כל כך פשוט כמו השאלה דוקטור הו? כאילו כל קומפניון שואל את זה בערך במפגש הראשון שלו עם הדוקטור.
הכוונה אני מניחה הי להתעניינות אובססיבית (אולי גם המונית) של יצור\זן מסוים שנגלה עליו בעונה השביעית..
או משהו שאסוציאטיבית חשבתי עליו בסיום הצפייה שלי בעונה השישית בפעם הראשונה שמספר אויבים מהעבר יעשו מחקר\ או אמבוש או משו ברדיפה אחרי השאלה הזאת

Davros

New member
אין לי כותרת...

הדבר היחיד שחשבתי עליו אחרי ששלחתי את ההודעה זה שזה חייב לקרות בטראנזאלור, כנקודה קבועה בזמן ובחלל.
מה שכתבת על התעניינות המונית של גזע/זן מסוים זה הגיוני (אני דווקא חשבתי על התעניינות המונית של כל היקום.), אבל מה שדוריום אומר (״...כששום יצור חי לא יכול להגיב, או לשקר או לענות... תישאל שאלה...״) קצת גורם לחשוב על מקום שומם כזה, כאילו רק הדוקטור ועוד יצור שם.
אני בכל מקרה חושב שזה קשור איכשהו לריבר, כי תכל׳ס - ״איזה דוקטור?״ - זה בעצם מי הוא, מה השם שלו. וריבר היא היחידה שיודעת את זה...
ומה שכתבת בסוף מזכיר לי את הברית של החייזרים בסוף עונה 5 D:

ailag

New member
התאוריה שלי

הם לא אמרו שצריך לענות בקול רם. הוא ילחש לריבר.

אני לא יודעת אם שדות טרנזאלור הם נקודה קבועה, אבל באמת נרמז ש"הדממה תיפול" זה קיצור לנבואה "בשדות טרנזלור, בנפילת (?) ה-11...."

(סימן שאלה כי FALL יכול להיות גם השתררות וגם סתיו)

אגב, שאלו את מופאט אם תהיה עוד ברית כמו זו מסוף עונה 5, והוא ענה משהו כמו: השתגעתם? אתם יודעים כמה קשה היה לכנס את כולם? קודם כל המלאכים סירבו להכנס כי האור היה דלוק...
(נדמה לי שזה היה בפאנל הרשמי בקומיק קון)

timetraveler900

New member
זה גם יכול להיות (
+תיאוריה)

שהכוונה ב - Silence will fall זה שהדממה תיפול, כלומר תובס. כשהשאלה תישאל הדממה ינחלו תבוסה.
הדממה נטמעו כמו מיתוס לתוך התרבות האנושית אחרי הפרק Day of the Moon. אולי הרעיון שאסור לענות על השאלה גם נטמע בכל היצורים ביקום. Post Hypnotic Suggestion או משהו כזה.. יקרה ומישהו ישאל את השאלה הזו בשדות טרנזלור, at the fall of the eleventh (שיכול להתפרש כהגעת הדוקטור ה - 11), זה חיוני עבור הסיילנס שלא יענו עליה כי אז Silence will fall. הם יובסו.

(זה די עיוות של התפיסה המתבקשת והמובנת מאליה, אבל זה סטיבן מופאט. הכל יכול להיות)

ailag

New member
-=-=-

חשבתי ככה גם, אבל אז אמרו שהדממה הם מסדר שמאמין שהדממה תיפול וכו'.. כלומר הם קראו לעצמם על-פי הנבואה ולא להפך - *אם* הפירוש הזה נכון.

כאילו כת שמתעסקת באחרית הימים תקרא לעצמה גוג ומגוג.

למעלה