The Rogue Prince
ספוילרים גם לTPATQ

agamkedem

New member
The Rogue Prince
ספוילרים גם לTPATQ

ספוילרים ל"The Rogue Prince" ול"The Princess and the Queen".

מאכזב מאוד.

את "הנסיכה והמלכה" אהבתי מאוד, בעיקר בגלל עומס האירועים וההתרחשויות. אנחנו עדים לעלילה רחבה כמו עלילת שלושת הספרים הראשונים במאה וקצת עמודים, כשכמעט בכל עמוד מתרחש קרב, מוות או אירוע דרמטי אחר. סיום הנובלה היה ידוע כבר מספרי "שיר של אש וקרח" - אאיגון II מנצח אבל אאיגון III מולך אחריו, אבל תחילתה לא היה ידוע לנו.

במקרה של "הנסיך הנוכל" זה שונה. אנחנו יודעים איפה מסתיימת העלילה - וויסריז I מת והמחול מתחיל, אבל אנחנו יודעים גם כיצד היא מתחילה - המועצה הגדולה שמעלה לשלטון את וויסריז. זה משאיר למרטין מעט מאוד מרחב תמרון, וכשמרטין צריך לצעוד בתלם מוגדר מראש אז הוא כותב בצורה פחות טובה.

לא הרבה קורה במהלך הנובלה - סיפור המקור של אאימונד, הנסיכה והמלכה בצעירותם, חייהם המוקדמים של דאימון וראינירה, קצת על שלטונו הרופס של וויסריז. גם כשקוראים אירועים גדולים - נניח, המלחמה באבני-הסף (Stepstones), מרטין לא מתאר את הקרבות במהלכה ופוטר אירועים גדולים בשורות קצרות. כמות האינפורמציה שקיבלנו, למשל, על הבגידה בטאמבלטון או הקרב בין אאימונד לדאימון, בהשוואה לכמות האינפורמציה שקיבלנו על כל מלחמת אבני-הסף.

אני חושב שמרטין היה צריך להשמיט את כל ה"תיעודים" של פטריה, ליצן החצר של וויסריז. הם מגוחכים לחלוטין, אי אפשר להתייחס אליהם ברצינות, והם לא באמת מעניינים. גם כשעולות שאלות מעניינות יחסית - כיצד לאינור ולאינה ולאריון (כל ה"לא" ו"ולא" בלבלו את את המשפט) קיבלו דרקונים, כשממזרי טארגאריין לא מקבלים - הן נותרות עלומות.

הרבה מאוד מהאינפורמציה שקיבלנו (נניח, כיצד לוקריס עיוור את אחת מעיניו של אאימונד) מיותרת לחלוטין, ולפעמים גם פוגעת בדמויות. אני לא צריך לדעת על הרומנים המשוערים של ראיניה, יש להם הרבה יותר משמעות כשהם מוזכרים רק כשמועות.

"אש ודם" הוא פרויקט די גרנדיוזי של מרטין - להעלות בכתב 300 שנים של שלטון טארגארייני. אם הוא יקדיש חלקים משמעותיים כאלו מהספר לעלילות משמימות כאלו - אני לא בטוח שאקרא אותו.

itaipee

New member
נובלה חלשה מאד ומאכזבת

כמו לקרוא ויקיפדיה.
אחרי הנסיכה והמלכה , שהיה מצויין , ממש כאב לי על חלק מהדמויות שמתו , ולמרות התמציתיות של הנובלה , נתן יופי את התחושה של המלחמה , , פה זה כל כך סתם

אני מקווה ש"אש ודם" יהיה מורכב יותר מפרקים כמו הנסיכה והמלכה - ויש לא מעט אירועים ענקיים שאפשר להתמקד בהם : הכיבוש עצמו ( מרטין פירסם קטע ראשון , לא משהו בינתיים) , המלחמות נגד הספט' , בעיקר מרד של בלקפייר ואולי אפילו לסכם במרד של רוברט.

העיקר שפרקים כמו הנסיך הנוכל יהיו רק קטעי מעבר

agamkedem

New member
"אש ודם" הולך להיות ספר בעייתי מאוד.

אם כוונתך היא לקטע שעוסק בעיקר בקזוס בלי למלחמה (סירובו של מלך הסער להצעת הנישואין בין בתו לבין אוריס באראת'יאון), אז הוא לא מיועד ל"אש ודם" - זה קטע שלקוח מהספר "A World of Ice and Fire", שיעסוק בהיסטוריה הכללית של ווסטרוז ונכתב על ידי מרטין יחד עם עורכי אתר Westeros.

אני לא חושב שיש טעם לכתוב על הכיבוש, מרד בלאקפייר והמרד של רוברט. על הראשון והשני שמענו (ונשמע) בנובלות D&E וב"עולם של אש וקרח" (וגם קצת בספרים), ואנחנו מכירים "אישית" את רוב השחקנים בשלישי - נד, רוברט, טיווין, סרסיי, דוראן, מייס, סטאניס, פייסל, באריסטן, ג'ון ארין - כולם דמויות שאנחנו מכירים מהספרים וקיבלנו דרכן הרבה מאוד מידע לגבי המלחמה. מרטין עצמו דיבר על כך שהוא לא רואה טעם בכתיבת ספר\נובלה על המרד, במיוחד בגלל שהספר השישי אמור לכלול פלאשבקים למרד.

לעומת זאת, אני חושב שנובלה על מרד האמונה יכולה להיות נפלאה - אנחנו יודעים מעט מאוד על האירוע (התחיל עם מותו של אאיגון, מאיגור ניהל את המלחמה באכזריות, ג'איהאיריז I סיים אותה בדרכי שלום), אבל זה בערך מה שידענו על מחול הדרקונים, ומרטין עשה עם זה נפלאות ב"הנסיכה והמלכה". אני חושב שנובלה נוספת תוכל לעסוק בסיפור הירושה שאחרי מותו של אאיניז - ההשתלטות של מאיגור על כס הברזל תוך כדי רמיסת זכויותיו של היורש החוקי ג'איהאיריז I.

למעלה