לא בדיוק
כלומר כן זה חיקוי אבל לא חיקוי במטרות רווח או וואטאבר, מדובר פה דווקא לא באלבום/להקה (למרות שיש להניח שאיידל ואהבתו הבלתי נלאית להוצאת דיסקים חסרי פואנטה הביאו לפסקול זה או אחר) אלא בסרט, מוקיומנטרי אם לדייק ז'אנרית. עכשיו תשאלו: מוקיו-מה? חחח (נשמע כמו טוקיו). דיוקיומנטרי כידוע זה סרט שאינו עלילתי אלא מציאותי ובודק אירוע מסוים או עם מסוים, איש מסוים וכו'. מוק - TO MOCK - ללגלג על, לצחוק על וכו'. ומכאן שמוקיומנרטי = פארודיה בצורת סרט דוקומנטרי. הרוטלס מתגאה בתואר הסרט המוקיומנטרי הראשון, אחרי היו עוד כמה, לא יותר מדי מפורסמים (ורק בגלל שפארודיה זה ז'אנר אחר לגמרי מסתבר, שכן פארודיות כמו שכולם יודעים יש המון). בכל אופן, זה סרט רגיל באורך מלא, מבית יוצר בריטי משובח ומנוסה בתחום (למי שלא מכיר: אריק איידל הוא אחר מהכוכבים הבלתי מעורערים -היו שישה
- של חבורת המונטי פיית'ון הבריטית הנפלאה, מעין פלטפוס של שנות השבעים, רק בריטי ולטעמי יותר מצחיק. ולא, אני לא משוחדת - גם פלטפוס מאוד מצחיקים אותי. בקיצורררר... מדובר בקומדיה שמספרת כביכול סרט דוקומנטרי על הלהקה הנפלאה "הרוטלס", שב-מ-ק-ר-ה הפרטים נורא מזכירים איזו להקה אחרת... מה שמדהים בסיפור הזה, זה שהסרט יצא בסוף שנות השבעים (לפני רצח לנון, כמובן, בריטי בריטי אבל לא מניאקים) ומגולל את סיפור הביטלס.. במדויק להפליא... לא שזה נס, לא ניחוש, אבל עבודת המחקר והפרטים מדהימים למדי. משווים את הסרט בהקשר הזה לאנתולוגיה, שיצאה כמובן אחריו, ורואים את הדיוק בפרטים...!! אגב, קשר ישיר לביטלס ולפיית'ון אנחנו יכולים למצוא בצורת ג'ורג': הוא היה חבר טוב של החבורה (של קליז במיוחד, ואל תעשו לי פרצוף, אם אתם לא יודעים מי זה ג'ון קליז אתם סתם מוזרים!!), ואפילו הקים חברת הפקות-סרטים קטנה בשם "HANDMADE PICTURES", גם משחק מילים משעשע, על מנת לעזור לפיית'ונים בענייני תקציב. אני משערת שהרבה מכם או לפחות חלק ראו את הסרט LIFE OF BRIAN? או בתרגום הישראלי, נהדר ומדויק כתמיד: בריאן כוכב עליון? ובכן זה עוד סרט של הפיית'ונים, שעוסק בישו שני שכזה. סרט מצחיק מאוד ומומלץ, שמכיל בתוכו את אחד השירים והשורות הכי ידועות בהיסטורית הבידור הבריטית: ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE, שמושר ע"י איידל (שוב הוא!) בעת שהוא נצלב. בכל אופן, הסרט הזה נוצר תודות לג'ורג' והחברה שלו. כולם להודות לו יפה יפה.. "ווי לאב יו ג'ורג'!!" גם ב-הרוטלס המדובר ג'ורג' היקר שלנו מופיע, לכמה דקות, לוקח רגע קל לזהות אותו אבל אחלה הופעת אורח
עד כאן "הרוטלס - מהדורה שלישית", ואני יודעת שזה
אבל אני מוכנה לספר עוד הרבה על הפיית'ון בכל זמן שתרצו.