The Rutles

Another Girl

New member
../images/Emo6.gif I am the waitress...

נכנס לקישורים

The Mad Hatter

New member
הו, אריק איידל?

זה מהסרט הזה שהוא עשה כפארודיה על הביטלס? שמעתי עליו (ותודה למיס CB :)), אבל לא ראיתי. קשים הם החיים ללא מנוי לספריית וידאו (לא שאלה שיש בסביבה הם מציאה גדולה...P:).

Miss CB

New member
כן כן, יקירתי, זה זה!!

אויש זה סרט גאוני!!! בשיא הרצינות! ראיתי אותו בקיץ, כך שהוא כבר לא טרי במוחי אבל אני עדיין זוכרת את מה שחשבתי עליו... אריק איידל תמיד הכה בי כמצחיק (פחח תמיד, תמיד = מהרגע הראשון שבו ראיתי משהו של הפיית'ון נניח...), הסרט הזה העלה אותו לרמת אמן פשוט. גם מצחיק בכלליות, הסרט הזה, למי שלא מכיר - ולמי שמכיר, ומבין את הקרציות הרבות, והסיפורים, אין חוויה יותר מצחיקה מהסרט הזה. אזהרה: נורא קשה להשיג אותו. יש אותו באוזן השלישית, מעבר לזה אין לי מושג - כי הוא לא בבלוקבסטר ולא בענק הווידיאו, וסביר להני חשגם לא באחרים בסגנון... לסיום כמה ציטוטים שאני זוכרת מהסרט...
And so The Rutles found themselves in the Rat Celler, far from home and far from talented (הרט סלר הוא כאילו המועדונים ההם בגרמניה שהם הופיעו או מה שלא יהיה, בסרט נאמר שהם הסכימו להופיע שם כי הם חשבו שהמקום ממש מחוץ ללונדון)
So tell me sir, what is it that you like so much about The Rutles? Their music (no...) Their singing (not really, no...) Their lyrics? (umm no not either) Well what is it than? -Those short trousers of them. Oh, yes, defenetly the trousers.
(בעודו עומד מתחת לבניין מסוים, מסביר איידל את חשיבות המקום...) Yes, that's right, this is where The Rutles signed their contract with the well known manager. It was right here, well, not exactly here, as a matter of fact it was in the next building, but they tore that one down by now... Anyway, it was right here, exactly 15 years ago, well not 15, because that was in october and we are in may... וכו. מצ"ב תמונה שנורא נורא מזכירה את האמת לא?

ביטלמן

New member
לפי מה שהבנתי זה מדבר על להקה

שמחקה את הביטלס אפילו הגיטרות שלהם אותו דבר! ההופנר של פול, הריקנבקר של לג'ון, והגרץ' של ג'ורג'!

Another Girl

New member
לא...תראה...

הם צוחקים על הקטע של ה-Magical mystery tour וקוראים לזה Tragical history tour.. במקום I am the walrus הם אומרים I am the waitress..זה משעשע...בצורה מפגרת שכזו

Miss CB

New member
לא בדיוק

כלומר כן זה חיקוי אבל לא חיקוי במטרות רווח או וואטאבר, מדובר פה דווקא לא באלבום/להקה (למרות שיש להניח שאיידל ואהבתו הבלתי נלאית להוצאת דיסקים חסרי פואנטה הביאו לפסקול זה או אחר) אלא בסרט, מוקיומנטרי אם לדייק ז'אנרית. עכשיו תשאלו: מוקיו-מה? חחח (נשמע כמו טוקיו). דיוקיומנטרי כידוע זה סרט שאינו עלילתי אלא מציאותי ובודק אירוע מסוים או עם מסוים, איש מסוים וכו'. מוק - TO MOCK - ללגלג על, לצחוק על וכו'. ומכאן שמוקיומנרטי = פארודיה בצורת סרט דוקומנטרי. הרוטלס מתגאה בתואר הסרט המוקיומנטרי הראשון, אחרי היו עוד כמה, לא יותר מדי מפורסמים (ורק בגלל שפארודיה זה ז'אנר אחר לגמרי מסתבר, שכן פארודיות כמו שכולם יודעים יש המון). בכל אופן, זה סרט רגיל באורך מלא, מבית יוצר בריטי משובח ומנוסה בתחום (למי שלא מכיר: אריק איידל הוא אחר מהכוכבים הבלתי מעורערים -היו שישה
- של חבורת המונטי פיית'ון הבריטית הנפלאה, מעין פלטפוס של שנות השבעים, רק בריטי ולטעמי יותר מצחיק. ולא, אני לא משוחדת - גם פלטפוס מאוד מצחיקים אותי. בקיצורררר... מדובר בקומדיה שמספרת כביכול סרט דוקומנטרי על הלהקה הנפלאה "הרוטלס", שב-מ-ק-ר-ה הפרטים נורא מזכירים איזו להקה אחרת... מה שמדהים בסיפור הזה, זה שהסרט יצא בסוף שנות השבעים (לפני רצח לנון, כמובן, בריטי בריטי אבל לא מניאקים) ומגולל את סיפור הביטלס.. במדויק להפליא... לא שזה נס, לא ניחוש, אבל עבודת המחקר והפרטים מדהימים למדי. משווים את הסרט בהקשר הזה לאנתולוגיה, שיצאה כמובן אחריו, ורואים את הדיוק בפרטים...!! אגב, קשר ישיר לביטלס ולפיית'ון אנחנו יכולים למצוא בצורת ג'ורג': הוא היה חבר טוב של החבורה (של קליז במיוחד, ואל תעשו לי פרצוף, אם אתם לא יודעים מי זה ג'ון קליז אתם סתם מוזרים!!), ואפילו הקים חברת הפקות-סרטים קטנה בשם "HANDMADE PICTURES", גם משחק מילים משעשע, על מנת לעזור לפיית'ונים בענייני תקציב. אני משערת שהרבה מכם או לפחות חלק ראו את הסרט LIFE OF BRIAN? או בתרגום הישראלי, נהדר ומדויק כתמיד: בריאן כוכב עליון? ובכן זה עוד סרט של הפיית'ונים, שעוסק בישו שני שכזה. סרט מצחיק מאוד ומומלץ, שמכיל בתוכו את אחד השירים והשורות הכי ידועות בהיסטורית הבידור הבריטית: ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE, שמושר ע"י איידל (שוב הוא!) בעת שהוא נצלב. בכל אופן, הסרט הזה נוצר תודות לג'ורג' והחברה שלו. כולם להודות לו יפה יפה.. "ווי לאב יו ג'ורג'!!" גם ב-הרוטלס המדובר ג'ורג' היקר שלנו מופיע, לכמה דקות, לוקח רגע קל לזהות אותו אבל אחלה הופעת אורח
עד כאן "הרוטלס - מהדורה שלישית", ואני יודעת שזה
אבל אני מוכנה לספר עוד הרבה על הפיית'ון בכל זמן שתרצו.

The Mad Hatter

New member
ורינגו היה ב"קרקס המעופף"!!

כן, כן! נשארתי יום חמישי אחד לפני מלא זמן ערה עד ארבע לפנות בוקר וראיתי את רינגו עם הפייתונים ב"קרקס המעופף של מונטי פייתון". יאי לי. ויש לאריק איידל וג'ורג' האריסון מין שיר מוזר על מלחים ששטים בBB Sea או משהו כזה...:) והסיכום שווה ביותר. לדעתי כדאי לשים במאמרים. :)

Miss CB

New member
אם זה היה על הסיכום שלי...

תודה בייב
אם לא.. כמה מביך
חחח... אגב גם אני ראיתי!! היה איזה פרק עם רינגו בהתחלה ואני כזה - וואו מגניב!!! והוא רק היה בהתחלה... בכלל לא ראו או הזכירו אותו כל הפרק

The Mad Hatter

New member
בטח שעל הסיכום שלך! :)

הוא ממש גרם לי לחשק לראות את הסרט ואני לא יודעת איך להשיג אותו. אני אפילו לא מצליחה "להשיג" אותו בכל מיני...*שיעול*דרכים לא חוקיות*שיעול*. :(

Miss CB

New member
כן גם אותי זה איכזב

שאין להשיג אותו, לא בבלוקבסטר ולא בשיטות שאת מדברת עליהם...
אבל אם בהזדמנות תהיי אצל חברה בת"א כמו שלי הזדמן להיות, תלכי לאוזן השלישית ותשכרי את זה! סרט מצחיק כל כך!

גרמה

New member
לגבי הסרט...

את הסרט ראיתי לפני כמה שנים בוידאו עם חבר... ולאחרונה הוא רכש אותו בדיוידי...(אני מרושש) בכל אופן..סרט מצחיק ומומלץ..אבל מעל הכל השירים שם גאוניים לטעמי לדוגמא help הופך לouch..ונשמע ממש כמוהו אבל לא בדיוק. מצחיק שהם הוציאו אח"כ אנתולוגיה משלהם שנקראת ארכיאולוגיה..:)

דקלה9

New member
יש לי את הסרט

בוידאו- מצחיק בטירוף... חוץ מזה יש לי את פס הקול של הסרט המקורי ואת ארכיאולוג'י. אני קצת בשוק מזה שכ"כ הרבה חבר'ה יודעים על הסרט הזה...

למעלה