The Score-"הפריצה"-איזור 2.

gofish

New member
The Score-"הפריצה"-איזור 2.

אתמול ראינו את "הפריצה" -"The Score" איזור 2 (כולל תרגום). מלבד העובדה שהקאסט מורכב משלושה דורות של שחקנים,מרלון ברנדו,רוברט דה נירו,אדוארד נורטון,מדובר בסרט מתח נחמד,הכולל סאונד לא רע בכלל,סרט מצויין להעביר שעתיים בכיף בצפייה ב-DVD. הבמאי של הסרט הוא פרנק אוז,הידוע יותר בבימוי סרטי קומדיה(In & Out,Bowfinger וסרטו הידוע ביותר Little Shop of Horrors),לא נופל ומצליח לביים את הסרט בחן מסויים שמצליח להשאיר את הצופה במתח לאורך כל הסרט. אחד הדברים שמבדיל את הסרט מאחרים,הוא בבניית הדמויות האיטית (התורמת מאוד לסרט)ויוצרת לכל דמות צבע משלה,ייצויין לטובה בעיקר אדוארד נורטון שמוכיח שהוא אחד השחקנים העולים בהוליווד כיום ומחזיק את הסרט כמעט לבד,רוברט דה נירו הוא רוברט דה נירו,שמשחק קצת באיטיות,אבל יאמר לזכותו שהדבר תורם לדמות בסרט ובהחלט מוסיף בשר לאופי הדמות,להבדיל משניהם,מאכזב מאוד הוא מרלון ברנדו,שמשחק עייף מאוד וחסר כל חן,שום דבר מיוחד בדמות ובהחלט היה אפשר לוותר עליו (ככה חולפת תהילת עולם). בסה"כ הכללי מדובר בסרט מותח ומהנה בהחלט מומלץ להשכרה לצפייה ביתית. ניכר גם ההשקעה בפסקול שתורמת למתח הכללי ולאווירה,כאשר בקטעי הבניים הכניסו מוסיקת ווקאל ג´אז נעימה (דה-נירו הוא בעל מועדון ג´אז בסרט),בנוסף במחלקת התוספות הכניסו מאחורי הקלעים וחלק מסצינות שנפלו בשולחן העריכה (הכל מתורגם) וכמובן אפשרות לראות את הסרט מלווה בקולו של הבמאי על תהליך הבחירה בסצינות המצולמות (יופי של הערות,ישבתי וראיתי אח"כ את הסרט שוב ונהנתי מהזווית המיוחדת והפירושים שפרנק אוז מעניק לסרט). בקיצור,אם בא לכם סרט מתח להעביר ערב מהנה ולא מחייב,לכו על זה.

subotaj

New member
אדוארד נורטון ממשיך להפתיע אותי...

לטובה הוא שחקן פשוט ענק וכל סרט שהו משתתף בו פשוט מהנה וכלל לא מאכזב!!!!!

gofish

New member
בהחלט../images/Emo45.gif

מספיק להסתכל הרשימה שמית של חלק מסרטיו: "American History X"-המדהים "Fight Club"-המופתי או אפילו בקומדיה "Keeping the Faith"-הנחמדה על-מנת לראות את הרב-גוניות שלו,אף דמות לא דומה לאחרת וקשה להאמין שמדובר באותו שחקן. שחקן מוכשר בהחלט

בהחלט שחקן ענק, ובקרוב...

נוכל לראות אותו ברימייק ל-Manhunter של מייקל מאן שייקרא Red Dragon ושיככבו בו (מלבד אנטוני הופקינס קשישא שחוזר לגלם את חניבעל בפעם השלישית) גם רייף פיינס, אמילי ווטסון, מרי לואיז-פרקר, הרווי קייטל, פיליפ סימור הופמן, ואפילו ג´ודי פוסטר בתפקיד קטן, כנראה. את הסרט יביים ברט ראטנר, שעוד אין לו שם של במאי איכותי ממש, כי הסרטים אותם ביים עד היום הם זבלונים הוליוודים כגון "שעת שיא", "שעת שיא 2" ו"הכסף מדבר". בין לבין הוא הספיק לביים גם את The Family Man עם ניקולס קייג´, ששכחתי איך תרגמו אותו לעברית, וכמה מפתיע, מתוכנן גם "שעת שיא 3" ב-2004.

TheShis

New member
דעתי:

למרות שדי השתעממתי בסרט, אני מוכרח להסכים שאדוארד נורטון הוא פשוט שחקן ענק ורבגוני. לעומת זאת (ואני מסתכן כרגע בסקילה המונית, אני יודע), אני חושב שרוברט דה-נירו הוא שחקן שנהנה מיוקרת העבר שלו, ותו לא. מזה שנים רבות הוא לא הצליח להרשים אותי בתפקיד טוב. פעם, בצעירותי, הייתי נעמד דום ומצדיע ברגע ששמו אוזכר או הוזכר. כיום ההיפך הוא הנכון, ואין לי כבר ציפיות גבוהות ממנו. עד כאן. אתם רשאים להתחיל את מטר האבנים.

רומן ט

New member
אני דווקא מסכים ../images/Emo140.gif

ולמי שרוצה להתווכח עם הטענה, שיביא סרט אחד מ-5 השנים האחרונות שדה נירו נתן בו משחק ענק. התגובה הסטנדרטית לטענה זו היא: "מה פתאום? מה עם... רגע... לא, זה לפני יותר מ-5 שנים... נו... לא יכול להיות... וואלה - צודק."

gofish

New member
אני בהחלט מסכים איתך

אבל לדעתי הדבר נובע מבחירת תסריטים בינוניים (בואו נדבר על זה,15 דקות,גברים של כבוד,פגוש את ההורים וכו´). וחלקם תסריטים גרועים (הרפתקאות רוקי ובולווינקר??? וכו´) וקצת מעייפות החומר (כמה כבר אפשר למשוך על אותם שטיקים).

A.L (boy)

New member
זו דווקא דעה רווחת כיום "בציבור"

למרות שאני לא מסכים איתה עד הסוף, כיוון שמאוד משעשע אותי לראות אותו עושה תפקידים קומיים כמו ב"פגוש את ההורים" או ב"בואו נדבר על זה" (שם הוא דיי מתבדח על חשבונו), שאלו גם שני הסרטים הטובים יחסית שהוא עשה מאז תפקידיו הגדולים באמת.

אמריקן היסטורי איקס סרט פשוט מדהים

אחד הסרטים היותר טובים שראיתי...אדוארד נורטון משחק שם מצוין!

למעלה