The Simpsons - Second season R1

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
The Simpsons - Second season R1

אחחחח.... איזה כייף!! עונה שניה של סימפסונס על DVD! אחרי עונה ראשונה צולעת FOX משחקים אותה עם עונה שניה ראויה ביותר. ולא סתם אני קורא לעונה הראשונה צולעת. אולי זו האנימציה של 1989 ואולי זה הקירטוע הראשוני שעובר על כל סדרת אנימציה, אבל ב-DVD של העונה הראשונה האנימציה חיוורת מאוד. עד כדי כך חיוורת שניגשתי לטלוויזיה לבדוק את הצבעים ממש לובן ברור והעדר של הצבעוניות המוכרת של הסימפסונס. גם הדמויות עצמן נראות שונה, מעוותות משהו, במיוחד בפרקים הראשונים. הבדיחות מקרטעות והעלילות, גם אם כמה מהן קלאסיות, פושרות. הסאונד בדולבי דיגיטל 5.1 נחמד אך לא משתמש ברמקולים האחוריים במיוחד. התוספות הן נקודת האור היחידה אך הן מעטות מאוד. פסקול במאי אינפורמטיבי מאוד לכל פרק חושף סודות נחמדים מאוד על הסדרה. סקריפטים וסקיצות שונות מעולם לא משכו אותי יותר מדי אבל Outtakes בדיסק השלישי והפנינה הנוצצת מכולן - קטע מתוך "המופע של טרייסי אולמן" היו חביבים מאוד. אבל היום באנו לדבר על העונה השניה שנחתה אצלי הישר מאמזון ארה"ב בזמן שיא של 10 ימים. כן כן, לא 10 ימי עבודה אלא 10 ימים! הגירסה הופצה רשמית רק ב-6.8 אך נשלחה אלי ב-26.7. בפתק הכחול שחיכה לי מהדואר כשחזרתי לחופשה מהמילואים צויין התאריך 5.8 וזה, לדעתי, זמן שיא. אני מוכרח לשבח את אמזון בעוד כמה משפטים שכן המארז היה ענקי (לרגע חשבתי ששלחו אלי משהו אחר) אך התגלה כקופסה מרופדת בה הונח ה-DVD כשהוא עטוף בעשרות ניילונים ללא כל אפשרות תזוזה ובמצב מעולה. אמזון ארה"ב מספקים לי שוב ושוב הוכחות לכך שהם נותני השירות הטוב ביותר שאני מכיר ופעמים רבות אני מוותר על מספר שקלים כדי להזמין מהם. ועכשיו, סוף סוף, הדיסקים. העונה השניה מגיעה במארז דומה מאוד לזה של העונה הראשונה אך גדול יותר כיוון שהוא מכיל 4 דיסקים במקום 3. האריזה, הדיסקים והתפריטים מעוצבים בצורה חביבה מאוד כמעין משחק בו ניתן להחליף את הגוף והראש של כל הדמויות וליצוא מוטציות מעניינות (ראש של מארג´ עם גוף של כלב). מבחינת הפרקים, מדובר כאן בפנינים אמיתיות. כמעט כל פרק כאן הוא קלאסיקה שגורמת לכל מעריץ לזרוק את ראשו אחורה ולהיאנח בהנאה. יש כאן 22 פרקים, הפעם באנימציה צבעונית עזה, עם מיטב העלילות של הסימפסונים. כתגובה להודעה זו אפרסם רשימה של כל 22 הפרקים עם פירוט העלילות על מנת להזכיר למעריצים שבינינו באיזה תענוג צרוף מדובר. איכות התמונה כאמור, מצויינת. התמונה חדה וברורה ועמוסת צבעים עזים כמו שציפיתי שהעונה הראשונה תהיה. איכות הסאונד דומה מאוד לזו של העונה הראשונה. והתוספות... הפעם החבילה מפוצצת בתוספות ביניהם שני קליפים של השירים "BartMan" (גירסת הבמאי) ן - "Deep Deep Trouble". הקליפים עצמם יפהפיים ברמת האנימציה ומאוד מהנים לצפיה. שני הקליפים מלווים באופצי של הערות הבמאי, כמו שיש לכל פרק ופרק. בנוסף יש קטעים מתוך חלוקת פרסי האמי (אנימציה) ומתוך חלוקת פרסי המוסיקה (בובה של בארט) שניתן גם להאזנה עם הערות הבמאי). שלוש פרסומות של BUTTER FINGERS בכיכוב המשפחה מצורפות כאן, יש קטע נחמד של creation of an episode בו מסבירים על התהליך של הפקת הפרקים (ידעתם שאת האנימציה של הסימפסונים מייצרים בקוריאה?), קטע ראיונות עם היוצר מאט גרונינג והמפיק ג´יימס ברוקס ועוד סקיצות ראשונות, קליפים בשפות זרות, שרטוטים שונים לכל פרק ועוד... (וכל זה בלי להזכיר את ה- Easter Eggs) בקיצור, מה אגיד ומה אומר... מעדן מלכים ! לכל חובב של הסדרה - לרוץ ולקנות !!!

רומן ט

New member
קראתי כבר כל כך הרבה ביקורות

טובות על ה-DVD הזה, שכבר קשה לי לחכות. אז הנה עוד ביקורת שלא תיתן לי מנוח...
סתם, סתם - תודה על הביקורת - היא מצוינת כרגיל.
אני מחכה ל-DVD שלי שיגיע בשבוע הבא. אני גם מקווה (למרות העלות הכספית הכרוכה בכך) ש-FOX יזיזו את הת*ת שלהם ויוציאו יותר מעונה אחת בשנה. בקצב הזה, עד שהעונה האחרונה תצא, ה-DVD יהיה כבר פורמט מת. (בארה"ב עוד מעט מתחילה העונה ה-14
)

Soak

New member
ואלו הפרקים בעונה השניה ../images/Emo58.gif

פרק 14 - Bart Gets An F בארט צריך להגיש דיווח על ספר שקרא אך כיוון שלא קרא אותו הוא מקבל אזהרה מהמורה שלו, Mrs. Krabappel. לאחר שנכשל במבחן המסכם מחליטים בביה"ס להשאיר אותו בכיתה ד´ בשנית. בארט מבטיח ללמוד ולהצליח במבחן ואף מבקש עזרה מאלוהים שמגיעה בצורת שלג שיורד על כל העיר ומבטל את הלימודים בביה"ס. פרק 15 - Simpson and Delilah הומר משתמש בביטוח הרפואי שהוא מקבל מעבודתו על מנת לשלם על תכשיר להצמחת שיער. התכשיר פועל והומר זוכה, בעקבות השיער, בקידום בעבודה והצלחה בכל מעשיו. לאחר הקידום הוא שוכר לעצמו עוזר בשם קארל שאוהב אותו אהבה עזה ועוזר לו להתקדם בדרגים העליונים בתוך תחנת הכוח למורת רוחו של סמיתרז, עוזרו של הבוס מר ברנז. סמיתרז עולה על המרמה של הומר עם הביטוח ומפטר את הומר, אך קארל לוקח עליו את האשמה. פרק 16 - The Simpson´s Halloween Special: Tree House of Horror פרק מיוחד ל-Halloween ובו בארט וליסה מספרים אחד לשני שלושה סיפורים מפחידים: בית רדוף רוחות שהמשפחה עוברת אליו, חייזרים החוטפים את המשפחה אך מחזירים אותה מהר מאוד לכדור הארץ ורימייק סימפסוני יפהפה ל"העורב" של אדגר אלן פו. פרק 17 - Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish בארט וליסה דגים דג מוטנטי בעל 3 עיניים שנוצר כתוצאה מזיהום מי הנהר ע"י תחנת הכוח הגרעינית של מר ברנז. הדג מביא על תחנת הכוח ועדת חקירה שגורמת למר ברנז לנסות לרוץ לבחירות ה-Govenor של ספרינגפילד. ברנז מתארח בביתם של הסימפסונים אך מארג´ מכינה לו הפתעה... פרק 18 - Dancin´ Homer במשחק בייסבול נעמד הומר השיכור מול הקהל ומתחיל לרקוד ולהשתטות. לאחר שהקבוצה מנצחת הוא מקבל הצעה להפוך לקמע הרשמי שלהם ולאחר שגשוגו הוא מקודם לליגת העל בעיר הבירה. הסימפסונים עוברים לעיר הבירה שם מתפוצצת הבועה. פרק 19 - Dead Putting Society הומר מקנא בשכן פלאנדרז שעושה הכל יותר טוב ממנו ומתערב איתו על תחרות מיני גולף בה מתחרים בארט וטוד (הבן של פלאנדרז). המפסיד בתחרות צריך לכסח את הדשא של השכן כשהוא לבוש בשמלה של אישתו. ליסה מאמנת את בארט לקראת התחרות אך הוא מחליט להפתיע את כולם. פרק 20 - Bart vs. Thanksgiving בחג ההודיה נאספת המשפחה לארוחה חגיגית וליסה חושפת פרוייקט אומנותי שבנתה. בארט זורק את הקישוט לאש ושורף אותו. ליסה פורצת בבכי ובארט המגורש מן השולחן מחליט לברוח מהבית. לאחר שיטוטים בעיר, תרומת דם וארוחה בבית תמחוי הוא חוזר הביתה בכדי להשלים עם ליסה. פרק 21 - Bart the Daredevil בארט והומר מצפים בקוצר רוח למופע פעלולים המופיע בדיוק בערב הסולו של ליסה. לאחר המופע בארט מתחיל לבצע בעצמו פעלולים עם הסקייטבורד ובעקבות הצלחתו הוא מבטיח כי יעבור בקפיצה את הקניון הגדול של ספרינגפילד. כשהומר מגלה זאת הוא מנסה לעצור אותו בכל מחיר, גם אם המחיר הוא קפיצה קטלנית שלו... פרק 22 - Itchy and Scratchy and Marge הומר בונה מדף תבלינים כשמגי תוקפת אותו עם מכת פטיש לראש. מארג´ מגלה כי האלימות בסרטים המצויירים Itchy & Scratchy משפיעים על מגי לרעה ויוצאת להילחם בתופעה. לאחר שהיא מצליחה היא הופכת למובילה של המאבק נגד אלימות אך תמיכתה בפסל DAVID העירום מורידה אותה מתפקיד זה. פרק 23 - Bart Gets Hit By a Car בארט נוסע על הסקייטבורד בספרינגפילד ומר ברנז דורס אותו עם המכונית. הומר מסרב להתפשר מחוץ לבית משפט ושוכר עו"ד שתובע את מר ברנז ודוחק אותו לפינה עד כדי הצעות נדיבות ביותר. פרק 24 - One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish המשפחה יוצאת לאכול במסעדה יפנית והומר אוכל דג מיוחד שלאחר מכן מסתבר כי הוא רעיל. ביקור בבי"ח מגלה כי נותרו לו 24 שעות לחיות. הומר משתדל לבזבז אותן בבילוי זמן אחרון עם משפחתו וחבריו. פרק 25 - The Way We Was כשהטלוויזיה מתקלקלת מארג´ והומר מספרים לילדים כיצד הכירו בצעירותם. פרק 26 - Homer vs. Lisa and the 8th Commandment הומר מתקין בבית כבלים לא חוקיים וזוכה בפופולריות רבה בין חבריו והמשפחה. ליסה יוצאת נגדו בעקבות שיעור דת על הגיהנות ועשרת הדברות. לאחר שהומר מזמין את כל השכונה לצפות בקרב המשודר בכבלים, תוקף אותו המצפון והוא מנתק את הכבלים. פרק 27 - Principal Charming אחיותיה של מארג´, פטי וסלמה, מבקשות ממנה למצוא לסלמה חתן. לאחר צרות שעשה בארט בבי"ס הומר הולך לפגישה עם המנהל סקינר ומזמין אותו לארוחה בביתם. סקינר מגיע לארוחה ומתאהב בפטי. בינתיים משדך הומר לסלמה את בארני. פרק 28 - Oh, Brother, Where Are Thou? אחרי שעבר התקף לב, אביו של הומר מתוודה על רומן שהיה לו ובעקבותיו נולד לו ילד - אח חורג להומר. הומר מאתר את אחיו - מיליונר העוסק ביצור רכב. פרק 29 - Bart´s Dog Gets an F הכלב המשפחתי הופך להיות חיה מזיקה ולא צייתנית מה שמאלץ את המשפחה לשלוח אותו לבי"ס לאילוף. פרק 30 - Old Money סבא סימפסון יורש סכום כסף גדול מאישה בה התאהב בבית האבות והוא מתלבט כיצד לבזבז את הכסף. פרק 31 - Brush With Greatness המשפחה יוצאת לבילוי בפארק מים והומר נתקע בתוך את המגלשות. בעקבות ההשפלה הוא מחליט לעשות דיאטה ובחיפושיו אחר מכשירי כושר בעליית הגג הוא נתקל בציור של רינגו סטאר שציירה מארג´. מארג´ מגלה מחדש את כשרון הציור שלה ומר ברנז מבקש ממנה לצייר פורטרט שלו ועובר לגור בבית הסימפסונים. פרק 32 - Lisa´s Substitute המורה של ליסה חולה ומורה חדש מגיע לכיתה וסוחף את כל הילדים אחריו. ליסה מתאהבת במורה החדש ולאחר שהוא עוזב היא מוציאה את תיסכולה על הומר. במקביל בארט מתמודד מול מרטין על תפקיד יו"ר הועד בכיתה. פרק 33 - The War of the Simpsons מארג´ והומר עורכים מסיבה בביתם. הומר משתכר ומשתטה מול כולם. בעקבות המקרה מארג´ רושמת את שניהם לסדנה לשיקום חיי הנישואין בכנסיה. הם יוצאים לחופשה באגם על מנת לשקם את נישואיהם והומר מבטיח לא לצאת לדוג אך כמובן לא עומד בדברתו. בהעדרם מזמינים בארט וליסה את כל השכונה למסיבה פרועה בביתם שהורסת כליל את הבית. פרק 34 - Three Men and a Comic Book בארט מגלה עותק ישן של הקומיקס האהוב עליו שעולה 100 דולר. לאחר נסיונות כושלים להרוויח את הכסף בעצמו הוא מתחלק בחוברת עם מילהאוס ומרטין ושלושתם נקלעים לריב גדול. פרק 35 - Blood Feud מר ברנז מתמוטט והרופאים מאבחנים כי הוא זקוק לדם מסוג O שלילי אחרת ימות. הומר מגלה שלבארט סוג הדם הדרוש ומאיץ בו לתרום עבורו דם בצפיה לפיצוי גדול. לאחר שהוא מקבל כרטיס תודה בלבד הוא כותב מכתב זועם למר ברנז וזה מחליט להעניק להם מתנה יקרה שלא ישכחו.

למעלה