the time meddler

MonicaF

New member
the time meddler

טוב, הפרק האחרון בעונה שניה, דוקטור ראשון.
יותר טוב אפילו מהפרק הקודם.
המלווה החדש סטיבן מוכיח שהוא קומפניון ראוי.
אני תוהה אם השתדלו להיות שנונים יותר אחרי העזיבה של ברברה ואיאן, כדי לפצות את הצופים, כי הפרק הזה כאמור עולה על קודמו.
אגב, בסוף הפרק מראים את הפרצופים של שלושתם, הדוקטור ויקי וסטיבן, זאת כנראה בגלל שחשבו שכאן תסתיים הסדרה. כמה אירוני, כל כך הרבה פעמים חשבו כך, ולא קרה.
בפרק הזה אנחנו פוגשים גליפראי חדש, צעיר מה דוקטור ב50 שנים. אין לו מוסר והוא משנה את ההיסטוריה כל הזמן, עד שהדוקטור מלמד אותו לקח.
הוא לא המאסטר אבל אנחנו מתחילים לראות כאן נטיה של כותבי הסדרה למצוא לדוקטור אויב הולם, אחד עם יכולות כמו שלו.
יש לא מעט הומור בפרק זה, כמו קסדת הפרה (התמונה שהעליתי אתמול).
הסיפור מתרחש במאה ה11 באנגליה, שלא נקראה כך אז. זה הפרק הראשון בו יש גם מד״ב וגם חזרה בהיסטוריה.
די עצוב שרוב העונה הבאה לא קיימת, דווקא כשיש מלווה חדש כה מוצלח, ויש אינטראקציה טובה בינו לבין ויקי.
קניתי את הספר של הפרק הראשון בעונה הבאה, גלקסי ארבע. גם ניצלתי הורדה חינמית מאמזון והורדתי את הסיפור באודיו. אנסה את שני סוגי המדיה ואז אחליט מה עדיף.
ממליצה לנצל את ההורדה מאמזון. זה לא רק פסקול אלא גם narrator שמסביר.

BloodyRose

New member
באמת סיפור מעניין וטוב

מעניין לראות בעיניים "מודרניות" איך הדוקטור מתייחס באדישות לפגישה עם עוד מישהו מגאליפריי ולמפגש עם עוד טארדיס. מחכה לפגוש עוד גאליפריים בהמשך.
הפתרון של הדוקטור לבחור הסורר פשוט גאוני (הוא גנב לי מימד!)

אגב, אני לא יודעת אם נכון להגדיר אותו כ"חסר מוסר". נכון שהוא מנסה להתערב בהיסטוריה בדרכים קיצוניות, אבל אולי הוא הפך את ההיסטוריה למה שהיא (נתן לדה וינצ'י את הרעיון לתעופה, עזר לאנגלים לבנות את סטונהנג' וכו'). הוא אמנם מנסה ללכת רחוק מדי ולשנות יותר מדי, אבל יש משהו נחמד ברעיון שהוא זה ש"עיצב" חלקים בהיסטוריה.

הדוקטור הולך ומשתבח מפרק לפרק, ממש חבל לי שכמעט ואין פרקים בעונה השלישית. לא רק מהבחינה שלא נראה באמת איך סטיבן בתור מלווה (באמת נראה מוצלח!), אלא איך עוד הדוקטור הראשון מתפתח. אני ממש אוהבת את הארטנל, הוא עשה עם הדמות הזו דברים מבריקים, דמות שממש התפתחה לאורך העונות.

החלטתי לוותר על הפרקים ה"משוחזרים", באמת שאין לי סבלנות לכ"כ הרבה פרקים כאלה, למרות שעושה רושם שכמה מהם מסקרנים... אם תתקלי במשהו מעניין, תעדכני.
ראיתי אגב שיש גם פרק שהוא כולו נטול דוקטור, כמה חבל שגם הוא חסר (Mission to the Unknown, צולם במקביל לגלקסי 4).

MonicaF

New member
אני שוב ממליצה להוריד את קובץ השמע החינמי

של גלקסי 4 מאמזון.
זה יורד לנייד ומאד נוח להקשיב לו.

לגבי המוסר - יש צדק בדברייך, בייחוד הנזיר מכין לדוקטור כזו ארוחת בוקר

כוונתי היא למוסר גליפריי.

אני עדיין לא יודעת איך אצרוך את הפרקים הבאים: האם ארכוש את קבצי השמע של כולם, או רק אקרא את העלילה ברשת ואצפה בפרקים ששרדו.

לא ידעתי על הפרק ללא דוקטור (מזכיר לי את don't blink) - מעניין!

Lior Knight

New member
זה אחד האהובים עליי מסיפורי הד"ר הראשון

דווקא בגלל ההומור והעובדה שהם נכנסו לרקע של הדוקטור. וכן מאוד עצוב שכל כך הרבה פרקים חסרים - חכי שתגיעי לתקופה של הד"ר השני - שם בכלל המצב עגום.

MonicaF

New member
ליאור בלעדיך זה לא היה מתקיים

שוב תודה.
טוב, נו, היה מתקיים אבל לך תדע מתי

צודק בהחלט, ההומור והרקע של הדוקטור

למעלה