The training & work of an initiate

Tatu4Taty

New member
The training & work of an initiate

רציתי לשאול: האם מישהו יודע האם דיון פורצ'ן צדקה בטענתה כי צמחונות מגבירה את יכולת התחושה בעצבי הגוף וכי תפריט צמחוני מהווה בעיה בשילוב האזוטוריקה המערבית? העלתי את הנושא לדיון בפורום צמחונות ובכלליות לא קיבלתי תשובה מנומקת אך הפנו אותי לחפש מחקרים בנושא. האם יש כאן מישהו שכבר בדק את העניין?

ToryMaster

New member
אני לא יודעת

אבל אתה יכול [ורצוי] להפנות את השאלה לפורום תזונה ואורח חיים בריא.

צמחונות או טבעונות לא מגבירה שום

דבר . ואם תפסיק להשתמש במילים לועזיות אז אולי אני אוכל לענות לך על הנקודה השניה...... איזוטוריקה מערבית ?

טלה בר

New member
למעשה

מפני שכל הרגלי האכילה של "המשוגעים לדבר" קשורים באנשים שהרציונליות רחוקה מהם, לא נעשים מחקרים של ממש כדי לענות על שאלות מסוג זה, ולכן הכול כאן עניין של תחושות נפשיות ומילוי משאלות נסתרות.

טלה בר

New member
כוונתי

לאנשים שיש להם כל מיני רעיונות על מה שהם אוכלים שאין להם שום קשר עם מזון (צמחונים רעיוניים, טבעונים, מיקרו, וכו').

כרמית.

New member
הבעייתיות של תפריט צמחוני

לעוסקים במאגיה מערבית: 1. במאגיה, המבוססת על סמלים ורגשות, האדם הוא מה שהוא אוכל. בתפריט צמחוני אין אלמנט "חייתי", והאלמנט החייתי נחוץ לפרקטיקות מסוימות במאגיה המערבית. 2. אכילת שילוב של חלבונים מהחי ופחמימות (בשר ולחם) היא אחת הטכניקות הבסיסיות ביותר לקרקוע אחרי עבודה מאגית מורכבת. 3. במאגיה מערבית המיסטיקאי (mysticist) שואף להיות חלק אינטרגלי, נוכח ופעיל בתרבות היומיומית שבתוכה הוא חי. התרבות המערבית היא תרבות צורכת בשר. (הנקודה הזאת לא כל כך רלוונטית לאוקולטיסט).

Tatu4Taty

New member
אוקיי..

רק דבר אחד שלא כל כך הבנתי: "במאגיה מערבית המיסטיקאי (mysticist) שואף להיות חלק אינטרגלי, נוכח ופעיל בתרבות היומיומית שבתוכה הוא חי. התרבות המערבית היא תרבות צורכת בשר. (הנקודה הזאת לא כל כך רלוונטית לאוקולטיסט)." מדוע המיסטיקאי שואף להיות חלק מהתרבות היומיומית שבה הוא חי?

כרמית.

New member
כי זו הדרך שבה הוא פוסע...

פורצ'ן מסבירה את זה באריכות בספר The Training and Work of an Initiatw. זה חלק מרכזי בתיאוריה שלה. שאלת על הספר, אז יצאתי מנקודת הנחה שקראת אותו ושהאבחנה ברורה לך. (לדעתי ההסבר הראשוני הוא די בהתחלה, בפרק Path of the Hearth Fire אבל אני לא סגורה על זה, אז תבדוק).

Tatu4Taty

New member
קראתי דווקא.

ממה שזכור לי, האוקוליסט הוא דווקא זה שבונה את האי הבודד שעליו הוא נתקע בעוד שהמיסטיקאי הוא זה שבורח ממנו.

כרמית.

New member
אני זוכרת להיפך, אבל אולי אני טועה

לא קראתי את הספר כבר המון זמן. בכל מקרה מי שצריך לאכול בשר זה מי משניהם שמשלב את החיים הרוחניים עם החיים היומיומיים.

את מוכנה, בבקשה, להרחיב?

מעניין אותי יותר לדעת, כצמחוני, על האלמנט ה"חייתי". למה הוא נחוץ? בדיוק מכיוון שאני יוצא מנקודת ההנחה שהאדם הוא מה שהוא אוכל, אני בוחר את הבחירה המוסרית של לא לאכול חיות, מתוך כך שאני משתדל לעצב את עצמי כאדם מוסרי יותר. ושאלה נוספת, תוכלי, בבקשה, לפרט את ההבדל שבין מיסטיקאי לאוקולטיסט?

כרמית.

New member
אין דבר כזה "נחוץ".

יש נחוץ *בשביל* משהו, במסגרת מסוימת. האלמנט החייתי לא נחוץ בשיטות מסוימות, אבל כן נחוץ בשיטות אחרות. זה כמו שערך האיזון נחוץ *בשביל* הוויקה אבל לא נחוץ בשביל הדיאניות. בחלק מן השיטות המערביות, ובהחלט בשיטה של דיון פורצ'ן, חייתיות וחיבור גופני לחיה שבאדם זה דבר מאוד מוסרי ומאוד חשוב. אנחנו חיות אוכלות-כל בעלות אלמנט טורף, ואנחנו צריכים לזכור את החיה שבתוכנו כדי להיות אנשים שלמים. על פי התפיסה הזאת, מי שאוכל בשר הוא יותר מוסרי, יותר שלם, יותר חזק מאגית ואפילו יותר "אדם" מהצמחוני. השקפות עולם שונות. לא מתאים לך, לא עונה על האמונות שלך, לגיטימי, תמצא שיטה אחרת שגורסת אחרת. בשביל השאלה השניה תצטרך לקרוא את הספר The Training and Work of an Initiate. על זה בדיוק הוא מדבר במשך מאה ומשהו עמודים. אני לא זוכרת את הפרטים עד כדי כך בבהירות כדי לענות לך בצורה מדויקת. באופן כללי אחד מהם משלב בין עולם היומיום לעולם הרוח, והשני מתמקד רק ברוחניות (בדומה לנזירים).

נדב פ1

New member
ובכן ,

מבחינתי , צמחונות היא אולי ה-מתכון ( מזון ) הבסיסי והחשוב ביותר לעבודה אוקולטיסטית . ההינדואיסטים כמעט כולם הם צמחונים , על אחת כמה וכמה המאגים הטאנטריים ( אף על פי שישנן שמועות בלתי מבוססות לגבי מכשפים טנטרים אוכלי בשר ) , כמו גם הבראהמינים שמתבססים על הלחשים המאגים של הוודה הרביעית . אסכולות בודהיסטיות איזוטריות רבות גם כן דורשות צמחונות , כמו גם המאסטרים היוגים ברובם המוחץ צמחוניים , מתרגלים רבי שנים של מדיטציות הודיות רבות כנ"ל . מלבד זאת , בודהה היה צמחוני - אותו הבודהה אשר אגב , לא הטיף לדת כלל וכלל , כי אם לפילוסופיה פרקטית בעלת צדדים מאגים בלתי ניתנים לביטול . גם בתנ"ך בספר בראשית האדם היה במקור צמחוני בגן העדן , והחל לאכול חיות מתות רק לאחר שהידרדר תודעתית . אם כל אלו לא מלמדים אותנו שצמחונות מביאה את האדם לידי מצב תודעתי גבוהה וחזק יותר , אינני יודע מה יכול ללמד .

נדב פ1

New member
תיקון טעות ,

שמועות בלתי מבוססות לגבי מכשפים טנטריים אוכלי בשר אדם .

למעלה