THE WALL: דיסק 1 או דיסק 2?

Shakty

New member
לדעתי הכוונה לאיזה דיסק טוב יותר

שזו כפירה בעיקר - רק בגלל שזה מחולק לשני דיסקים לא אומר שזה שתי יצירות נפרדות. זה כמו שאשאל איזה צד של DSOTM טוב יותר עד MONEY או אחריו ? מה זו השטות הזו דיסק אחד או דיסק שתיים ? זו אלבום אחד גם אם הוא היה מחולק ל 10 דיסקים (אני מקווה שלא נתתי לווטרס המגלומן הקטן רעיון) לא חושב שאפילו פעם אחת ממאות ואולי אלפי האזנות לאלבום לא פתחתי אותו ב IN THE FLESH? ולא סגרתי ב OUTSIDE THE WALL...

למה זה ככה?

למה זה מחולק לשני דיסקים, למרות שאפשר לדחוף את זה לדיסק אחד. זה, לדעתי, העניין הפננסי נכנס לתמונה. במילים פשוטות במקום 69.99 עכשיו 149.99 ש"ח או איך שזה לא יהיה. (מחירים טאוור ריקורדס כרמיאל). ואם כבר עשית שני דיסקים אז איפה: when the tigers broke free למה?? או אולי.. אני סתם לוקח את קשה, יש משמעות מאחורי שני דיסקים. יש למישהו הסבר לכך?

Crazy Diamond85

New member
ברור שיש, מן הסתם...

הראשון הוא מחוץ לחומה: מתחיל בפתיחה של In The Flesh מן הסתם, סוג של אקספוזיציה, ובGoodbye Cruel World הוא נפרד מן העולם שהיה עמו בחוץ והשני הוא בתוך החומה: מתחיל בHey You כשהוא כבר בפנים... "Hey you, out there beyond the wall..." ומסתיים בשבירת החומה במשפט וחוזר לשלב שהוא מחוץ לחומה "Outside the wall" וכאן גם יש את המחזוריות... וכל זה על רגל אחת...

weird dust

New member
הקשר הוא שרצו לשמור על הכאילו תקליט

בתקליט היה חלוקה ל-2 חלקים בעיקר בגלל בעיית ההקלטה על תקליט. וגם כאן ניסו לשמור על זה. ואולי באמת יש קשר אבל התקליט מלא בשני צדדיו. ולגבי when the tigers broke free - האלבום המקורי הוא מנת 79 ואינו קשור לסרט, בעוד מספר שנים ב-82 יצא הסרט שיכלול את הקטע ובאלבום הבא של הפיינל קאט השיר גם יכלל.

תודה על המידע...

ניתן לבדוק אם התקליט באמת מלא משני צדדיו! קודם כל, אם אתה לא יודע, מלא זה 80 דקות ותקנו אותי אם אני טועה. בקיצור: (שניות/דקות/שעות) הדיסק הראשון: 39:12 הדיסק השני: 41:56. ביחד זה: 1:21:08 נכנס, ועוד איך נכנס לדיסק אחד. (ואל תגיד לי שבגלל דקה ושמונה שניות עשו הפרדה, טעות!) הם יכלו להמחיש את הרעיון של לפני/אחרי החומה. בדרך אחרת. אבל לא בעלות של עוד דיסק. תשמע, אני'לא מתבכיין פה כן, אבל הייתי למשל במשכורת של 708 ש"ח מהצבא להביא עוד דיסק הביתה.

weird dust

New member
בתקליט הכל שונה

ובדיסקים? פעם לא היה 80 דקות - דיסק ה-700 מגה הוא חדש. דיסק בעבר היה 74 דקות - 650 מגה (והמחיר היה בערך 70 שקל לפני עשור) הרצון היה לשמור את תבנית התקליט, מה שגם יכול להתקשר ל2 הצדדים של החומה.

Fatach

New member
החלק של עד MONEY שולט!

כן. אבל בלי קשר: אני מסכים עם הטענה שהדיסקים מחולקים לשניים לא סתם. ואם כבר, אז אני מעדיף את השני.

למעלה