יש הרבה שירים בחומה שנחשבים לשירים כאלה שהם "רק בשביל העלילה". יחד עם זאת, אומרים שיכלו לעשות את כל האלבום בדיסק אחד, אבל בכל זאת הוא יצא כאלבום כפול. אם הייתם יכולים להרכיב דיסק אחד של החומה, שיכלול 12-16 שירים, איך הייתם עושים את זה ? הסדר די משנה.
יש כמה שירים שם שאני לא אוהב אבל יש להם חלק בסיפור העלילה ובהתפתחות של הדמות המרכזית. לצמצם את האלבום אומר לשנות מילים של חלק מהשירים או לשים במקום שני שירים שיר אחד אחר שיעביר את המסר של שני השירים. אי אפשר להוריד קטעים באופן שרירותי מבלי שזה יפגע ברצף העלילתי.
הוא לא הורדה של שירים, שכן במתכונתו הנוכחית - לכל שיר, אולי חוץ מbring the boys back home יש תפקיד בעלילה. אני פשוט חושב שהרבה מהשירים העלילתיים חלשים מבחינה מוזיקלית, אז לדוגמה אם היו מביאים שיר שמעביר את אותם המילים של don't leave me now רק עם לחן יותר טוב...
אני אוהב גם את אלה, אבל יש אוהב ויש גאוני. בדארק סייד כל שנייה גאונית. בחומה יש שירים ספורים שהם באמת גאוניים... רוב הדיסק הוא שירים כמו mother, young lust, vera, in the flesh, וכו' שהם שירים טובים, אבל לא גאוניים...
לדעתי In The Flesh הוא שיר גאוני, ולא רק בגלל הלחן גם בגלל הליריקה. And that one looks Jewish, and that one's a coon. Who let all this riffraff into the room? There's one smoking a joint, and another with spots! If I had my way I'd have all of ya shot. זה אחד הציטוטים החזקים בחומה לדעתי. בגלל ין דה פלאש הוא שיר מפוצץ. Young Lust לדעתי על סף הגאוניות.
הוא שיר רוק חביב, עם אחלה סולו גיטרה, אבל לא הרבה יותר מזה. שאני אומר גאוני אני מתכוון - Comfortably Numb, Echoes, Shine On, כל הדארק סייד. האם אתם יכולים לשים את in the flesh ואת young lust ברשימה הזאת?
השאלה היא למה אתה מתכוון בדיסק אחד - תקליט ויניל או CD. אם זה CD אז זה פשוט מאוד כי אפשר פשוט לאחד את שני הדיסקים וזה יהיה קצת פחות מ-80 דקות. אם זה תקליט ויניל אזזה קצת יותר קשה. כמה זמן זה תקליט ויניל?
.. אם תשימו לב, שתי היצירות הארוכות ביותר של הפלויד לא מתארכות יותר מ23 דקות בדיוק. ועכשיו בטח שאלתם את עצמכם, למה הם לא המשיכו יותר מזה?? אז זהו, שבגלל על הויניל ניתן לדחוס רק 23 דקות בכל צד... תחשבו על זה, אם היה אז CD, אולי אקוס היה 40 דקות? איזה מגניב...?