THE WALL

NightVampire

New member
THE WALL

מה הבנתם מהסרט? בואו אני יגיד לכם מה אני הבנתי.. יש ילד אחד שאבא שלו נרצח במלחמת העולם הראשונה.. בהתחלה לא היה אכפת לו מזה מהר מאוד הוא גילה שכל החיים שלו משתנים אמא שלו לא הייתה חכמה במיוחד וחנקה אותו מהסביבה לא נתנה להרבה אנשים להתקרב עליו להשפיע עליו... הוא היה דיי בודד... כשהוא מצא חולדה ורצה להביא אותה הבייתה אמא שלו לא נתנה לו ולאחר יום החולדה מתה במחסן של הבית שלו או משהו כזה.. כשהו גדל החברה שלו זרקה אותו (כל מי שהוא אהב נעלם). 3 דמויות בחיים שלו חנקו אותו מהסביבה 1 - אמא שלו 2 - המורה שלו בביצפר שהרביץ לו. 3 - חברה שלו שהכנסה אותו לדיכאון הסופי של החיים שלו כשהיא עזבה אותו. הוא שונא התאמה בין אנשים ומאמין שכשמעריצים עריץ גדול כמו היטלר כל המעריצים שהם בעצם העם הופכים לאנשים עם מסכה על הראש.. ללא ייחוד כלל זהים זה לזה... כנ"ל על מעריצי כוכבי רוק. וכנ"ל על בוגרי ביצפר שמחונכים ללמוד את אותם הדברים באותם השיטות, ולכן הם גדלים להיות אנשים זהים ככל שאפשר.. ולא מתפתחים כל אחד לכיוונו... לבסוף כמות המקרים (שגרמו לו להסתגר מבפנים) הייתה כל כך גדולה שהבנאדם השתגע ואפשר להגיד שכל מיקרה גרם לו לשים אבן חדשה ולבסוף הוא בנה חומה ענקית שהפרידה אותו מהחברה כל זה לא מעשי כמובן זה בנפש שלו... הוא הרס לעצמו את החדר.ישב כל היום וראה טלוויזה. החליט להתאבד הרס את המראה של עצמו חלם שהוא הופך להיות שליט עריץ בחברה ואז התעורר מהסיוט הזה כי הוא נזכר שזה גורם לכולם להיות זהים.. כלאחר תקופה ארוכה שהוא ישב בתא שרותים נכנס שוטר לתוך התא ובאותו רגע ראו קליפ שהחברה שופטת את המסכן הזה על זה שהוא בנה על עצמו חומה שמנתקת אותו מהחברה.. ולאחר שהאמא החברה והמורה דיברו והאשימו אותו הגזר דין היה לשבור את החומה שהוא בנה.. כל זה קרה ככל האפשר כשהשוטר נכנס לתא וכנראה שזאת הפעם הראשונה שלמישהו היה איכפת ממנו אבל את זה פינק פלויד לא הסכימו להציג... אז מה אתם אומרים מישהו יכול להופיף לי?

itaikuskus

New member
אתה דיי קולע

החברה היא בעקרון אישתו ואביו נהרג (אין דבר כזה להרצח במהלך מלחמה...בקרב בחזית אני מתכוון) אמא שלו דוקא כן הייתה חכמה, ובעצם שימשה את פינק הקטן לאינטרסים שלה, הוא מילא בחייה את החלל של אביו שהלך והיא חנקה אותו מחשש לאבד אותו, הגנה עליו מהסביבה, שמרה כשהוא מגיע מיציאות בלילה, בודקת את חברותיו.. הקשב למילות השיר mother. אישתו לא זרקה אותו. אישתו בגדה בו. הניכור מהחברה ומהסביבה שבו היה שקוע פינק גרם לכך שיחסיו עם אישתו מדרדרים והוא אינו מספק לה תשומת לב, וכשהיא רוצה לקיים עימו יחסי מין הוא מעדיף לצפות במשחק כדורגל בטלויזיה. כשהוא יוצא לטור בארה"ב אשתו בוגדת בו עם איזה אקטיביסט בשקל, שיודע לנאום (פרט שולי). חוץ מזה דיי קלעת בעניין הסרט. ממש אין לי כוח להרחיב כי הכמות שבהם דנו פה על היצירה או הסרט מאוסה. וגם האלבום עצמו אינו חביב עלי.

NIR Y

New member
יש פה מכל הגילים

מ9 עד 91 ובקשר לחומה, כתבו הרבה על הדיסק הזה פה, ולרוב וגם לי אין ממש כוח לדבר על זה, פעם כתבתי ניתוח על החומה היום אני כבר לא ממש בטוח שבאמת אפשר להבין מה ווטרס רוצה, אבל תאמת, זה שכנראה אין לי מושג מה ווטרס רצה לא מונע מהדיסק הזה להיות אחד האהובים עלי. הסיבה שאני אוהב את האלבום הזה היא בגלל המוזיקה, וכשאני חושב על זה אני זוכר שנורא נהנתי לשמוע אותו כשכעסתי וזה היה עוד לפני שבכלל ניסיתי לחשוב על מה הוא מדבר, אז אני חושב שהאהבה שלי לדיסק נובעת גם מהיכולת של ווטרס ופינק פלויד לעשות מוזיקה שחודרת עמוק ומעבירה את הרגשות של היוצרים, ולא משנה מה היא אומרת.

יש טעות קטנה!!

לפי מה שניראה לי הוא לא ממש בונה מסביבו חומה אלא לכולנו יש חומה מסביבנו שכול מי שמסביבנו בונה אותה וחונק אותנו!! ואז בממשפט רצו לנפץ לו את החומה כדי שיוכל לחיות בעולם האמיתי ואחרי שהוא היה כל כך הרבה זמן בבידוד היה לו קשה עכשי בלי החומה שמפרידה אותו מכולם הוא חשב שהו מוגן ואז ניפצו אותה!!

למעלה