the wall

וינסנטי

New member
the wall

יצא לי לשמוע אוות פעם ראשונה מלאה כמו שצריך היום... [אומנם מקלטת, אז האיכות לא משהו, אבל חפיף..] ואני חייב לציין שמדובר ביצירה מדהימה, שלדעתי עולה על הצד האפל ו"וויש". האורך שלה, ואיכשהו הכל מתחבר תמיד. אתה פשוט מרגיש כאילו אתה רואה סרט [אומנם בלי תמונות]. כמו שמייסון אמר [נראה לי]- "יצירה תיארטלית לא פחות ממוזיקלית". אהבתי במיוחד את החלק השני, הוא פשוט מעורר אצלי איזה רגש שיש לכולנו- רגש של חוסר אונים, המיוחד "the show must go on", "vera", "stop" ו"hey you". ואם זאת, שמתי לב שזה כבר לא פינק פלויד. האלבום כולו עצוב ודכאוני, לעיתים רועש ומרגש, אך אין בו כמעט את הקעים שרייט נותן את הטון, ומייסון משתולל, וגילמור מפיק צלילים מדהימים. זה אלבום הרוק הטוב ביותר שכנראה יצא אי פעם, ועם הדגש על הרוק... מה אתם חושבים על האלבום? מה הקטעים האהובים עליכם בו?

DOCTOR ROBERT

New member
יו...

בדיוק אותו דבר אני עשיתי היום. האמת שקניתי את החומה לפני איזה חודש עד היום שמעתי בעיקר את השירים ה"ידועים" יותר. אבל היום יצא לי לשמוע את 2 חלקי האלבום בשלמותם. אני חושב שלחלק מהשירים אפשר להמציא ז'אנר חדש- ברודוואי-רוק, לדוגמה- אין דה פלאש- פתיחת הגיטרות הנהדרת שמלווה אחר-כך בשירתו התיאטרלית משהו של הדמות פינק.

microbe15

New member
השירה התיאטרלית

היא מה שאני הכי אוהב בדיסק הזה, וזה לדעתי מה שמייחד אותו ומבדילה אותו מאלבומים אחרים.

new revolution1

New member
מממ..

אני אישית אוהבת את האלבום הזה פחות מהאחרים, אך ממש אהבתי את הסרט ולא נמאס לראות אותו (אם יש לך סבלנות "לאכל" את הכל..). השירים האהובים עליי באלבום- "the thin ice", "goodbye blue sky", "mother", "young lost", "comfortably numb,"the trail. הקטעים האהובים עליי הם סולו הגיטרות בקומפוטבלי, אפקטי הקולות ביאנג והמשפט החזק בתחילת ובסופו של האלבום שזה בעצם סגירת מעגל.."So this is where...we came in" וזהו.. לילה טוב!

וינסנטי

New member
איך באמת...

הם יוצרים את השירה התיארטלית? ווטרס? הוא עד-כדי-כך מוכשר? ;)

new revolution1

New member
קסם של פינק פלויד, מניחה :)

החומה היא בעצם אחד הפרוייקטים שיזם ווטרס בעצמו ולאחר מכן הגיש את הצעתו לשאר חברי הלהקה (שחזרו להיות כלהקה מכיוון שלא הצליחו כיחידים..), ונעזר בשאר חברי הלהקה על מנת ליישם אותו, לגבי השירה התיאטרלית זה שילוב של הלחן של כל חברי הלהקה, וקצת עזרה מבחוץ (קצת הרבה..) עם תיזמורת, כמה מוסיקאים מוכשרים מאותה תקופה וכמובן עזרתו המרובה של המפיק בוב אזרין שעזר "לגשר" בין ווטרס וגילמור, בהפקת האלבום והסינגל, ובהמשך דרכם. הנה דוגמאות איך עשו את השירים לתיאטרלים: הזמינו תיזמורת ילדים שישירו בabitw p2 וזה דבר שהפך את השיר לכל כך מוצלח, וכמובן תיאטרלי. בtrail אני חושבת שכל הקולות ביצע ווטרס, הוא הפך את השיר לתיאטרלי בכך שעשה מגוון קולות והכניס לכל אחת מהדמויות שמופיעות בשיר אופי וקסם משל עצמו.

חברי הלהקה לא "התאחדו" שוב בגלל

של הצליחו כיחידים אלא מה שקרה הוא שהם לקחו חופש מהכל ווטרס ישב בכפר להנאתו ואז נודע להם ש אנדרו וורבורג רואה חשבונם הפסיד מיליון פאונד עקב השקעה לא נכונה בפרויקטים ולכן הם נפגשו בדחיפות כי היו צריכים להשיג כסף ווטרס הגיש להם את שתי האופציות והחומה נבחר.

new revolution1

New member
וואלה..

ידעתי שווטרס לקח חופשה בכפר נידח ועבד על שני הפרוייקטים שלו, והציג בפני הלהקה אותם ולבסוף בחרו את החומה, אך לא ידעתי שזה קרה בגלל טעות של רואה חשבונם. טוב לדעת :)

שני הדברים לא היו קשורים בהכרח

ווטרס עבד על שני הפרוייקטים שלו ממילא. אבל נכון שהם היו חייבים להקליט אלבום בדחיפות, כי הם עמדו על סף פשיטת רגל.

ווטרס כתב ואז הם התכנסו מהר ובחרו

את החומה ולקחו זמן של כשנה כדי לעשות את כל הקונסטרוקציה הזאת שכוללת בסופה סרט

rrrrrr5

New member
איך הם היו על סף פשיטת רגל טרם wall

היה 5 רבי מכר ........

לא קשור

הפלוידים העבירו חלק מרווחייהם ליועץ השקעות. הנ"ל השקיע לא נכון, או מעל, או משהו, וכתוצאה מכך הכסף הלך. רשויות המס רצו גם הן את חלקן, וכך היו הפלוידים באותם ימים במצב כלכלי יחסית קשה (יחסית למיליונרים).

rrrrrr5

New member
לא הבנתי . יש 3 גרסאות לחומה ?

ידוע לי על 2 גרסאות : הרגילה והופעה חיה ( טובה בהרבה מהרגילה לדעתי ) . יש עוד גירסה תיאטרלית ?

לא

נראה לי שכוונת הכותבים היא לתאטרליות, הדרמטיות, של היצירה. ווטרס עובד כיום על עיבוד היצירה למחזמר בברודוויי.

אממ..

יש לי את הדיסק הכפול.. ולדעתי הוא ממש טוב!!! השירים האהובים עליי משם (ובכלל אהובים עליי יותר מכל שיר אחר..) הם: hey you, comfortably numb,run like hell, waiting for the worms... שירים טובים לאללה... ומיש ראה את הסרט יכול להסכים איתי שהשילוב בין האנימציות לשירים הוא פשוט גאוני!! אין על הפינק פלויד!! פשוט להקה שולטתתתתתתת!!@#$%#^%^*

אני לא ציף ציף אבל

אני יודעת שווטרס סיים אופרה בשם "ce ira" (כך יהיה) שעבד עלייה 10 שנים. האופרה עוסקת בעיקר בכל הקטע של המהפכה הצרפתית ויש שמועות שווטרס רוצה להופעה איתה בפעם הראשונה ברומא עם הפקה ממש ענקית ותפאורה והכל.. וככל הנראה הוא יהיה זה שינצח על תזמורת ענק!

למעלה