Theses earthquakes are deliberate

ANZ1

New member
זה הכל בעזרת שמיים

רעידת אדמה כל כך חזקה,
בכל מקום אחר בעולם רעידת אדמה בעוצמה כזו, ערים היו נהרסות, מדינות מתפרקות ומאות אלפים מתים,
בניו זילנד, בסך הכל 2 מתים, אחד מהם זקן שכבר בכל מקרה הגיע זמנו, ולך תדע מה עשה השני,
זה הסימן הכי טוב לנס, שאלוהים בחר את הקיווים לעם הנבחר, ואת ניו זילנד לגן עדן,

אלוהים, שמור על המלכה (לורד) ובן המלך (מקס קי) והגיבור הלאומי (ריצי מקקוו)

ravivka

New member
אנו מחכים לרעידה האמיתית

קו השבר של האלפיים הדרומיים מאחר בכמה עשורים
כל התקווה בתגובה של ANZ תרד למצולות כשהרעידה הזו תגיעה והיא תגיע
רביב

ANZ1

New member
ומה מפריע לך להיות מאושר עד אז ?

8.5 מיליון תושבי ישראל חיים חיים רגועים בדירה בקומה שלישית בבניין סוכנות שנבנה לפני 50 שנה, וכל זה כמה קילומטרים מקו טקטוני מאד עיקבי, כל כ90 שנה הוא מתפרץ והורג אלפים, 90 שנה אגב, זה בדיוק יוצא ב2017,
הם רגועים, תהיה גם אתה.
עשרות מיליונים גרים בקליפורניה ,האזור כנראה הכי מסוכן לרעידות אדמה, סן פרנסיסקו ולוס אנגלס יכולות להרס לגמרי, כמו שכבר קרה, זה לא מפריע לכולם, וגם לכל תושבי ישראל שרוצים לעבור לגור בקליפורניה,
הם רגועים, תהיה גם אתה.
או שתעשה כמו רוב הקיווים ותעבור צפונה, בשביל רוב הניו זילנדים הבעיה של רעידות אדמה, היא כמו טילים על עוטף עזה, כותרת בעיתון ונושא שיחה בארוחה,
אוקלנד נמצאת 700 קילומטר מאזור הרעידה.
בתאכלס הסיכוי למות מרעידת אדמה הוא מיאית מהסיכוי למות בתאונת דרכים.

ravivka

New member
מי אמר שאיני מאושר

אל תבלבל בין היותי ראלי להיותי מאושר:
לפני 6 שנים רעידה ראשונה היתה בלילה ולא היו נפגעים, ברעש משנה בשעות העבודה היו 180 הרוגים (וולינגטון ראי הוזהרת)
נכון שבשביל רוב הניו זילנדים הבעיה של רעידות אדמה, היא כמו טילים על עוטף עזה, כותרת בעיתון ונושא שיחה בארוחה. אוקלנד נמצאת 700 קילומטר מאזור הרעידה כך שמשבר הדיור והפקקים לא מפריעים לי כהוא זה. אבל אני מעדיף לגור בדרום - מה לעשות לא עברתי מישראל בכדי להתגורר בעיר גדולה והקירבה לטבע עדיפה עלי.
כמו שאמרתי בעבר ישנם שני סוגי אסונות בעולם טבע ואנושי: ביום יום רמת האושר שלי גבוהה אבל איני טומן את ראשי בחול - אני ער לסכנה של קו השבר, אבל גם מודע לממשל ניאו ליברלי, וער לקח שDOC מתקשה לתפקד אחרי שנים של קיצוצים ואירגון מחדש.
אני יכול להכיל רעידות אדמה, פוליטקאים והחלטות רעות פחות.

ANZ1

New member
אני מתנגד לכמה דברים שכתבת

1. טבע לא נמצא רק בדרום, בכל אזור של ניו זילנד יש הרבה טבע, ואין בעיה לגור בישוב קטן מבודד מוקף בשמורת טבע ענקית, כולל באוקלנד, יש כמה מקומות כאלו, ולא להתקע בפקקים.
נכון, בכל אזור הטבע נראה אחרת.
2. הממשלה לא אחראית לרעידות אדמה, כל עוד לא מצאו דרך לזהות אותם מראש או למנוע אותם, לא הכל אשמה הממשלה.
3. זאת אחריותך ואחריות כל אדם להחליט מה הסכנות שמסביבו והאם הוא מוכן לסבול אותם, לא הממשלה, אני אישית לא מבין איך אנשים במיוחד עם משפחות וילדים, מוכנים לגור באזור מסוכן ,על ידי סכנה ברורה (שהם יודעים והחליטו שהיא מסוכנת), זה לא משנה אם זה רעידת אדמה או טילים מעזה.
4. אם החלטת שבאזור שלך יש סכנה, והחלטת עדיין להמשיך לגור, אחריותך למגן את הסביבה, לגור בבית חדש שלא יתפרק ברעידה הבאה.
5. כסף לDOC לא קשור לטבע, אם כבר הפוך, את הטבע לא מעניין כסף , וכל כסף שנותנים לDOC רק פוגע בטבע, כי הוא גורם לפעולות שיביאו תיירים, אנשים, שבילים והרס של הטבע, הטבע היה מעדיף אם לא היה DOC בכלל.

יודעים לבנות בניינים שעמידים לרוב רעידות האדמה

הממשלה במדינה עשירה יכולה לממן או לסבסד בנייה כזאת.
ויכולה גם לא לעשות כלום.

וטילונים מעזה לא מסוכנים, פחות1 למאתיים אלף סיכוי לההרג בשנה

יותר חשוב לשמור על הילדים שלא יאכלו אגוזים ולא ישימו אצבעות רטובות בתקע.

ravivka

New member
"מתנגד" מעלה הרגשה רעה

נסה לא מסכים, או אולי חושב אחרת
1. אני שמח לחיות במקום יחסית גדול שבו ברכיבה של ארבעים דקות מהבית אני בקו הרקיע של גבעות הנמל (port hill) ולא בישוב קטן ליד אוקלנד.
2. לא טענתי שהממשלה אחראית לרעידות אדמה
2.1. אני יכול לטעון שהממשלה דרך חברת הביטוח בבעלותה עיכבה את הבניה להרבה מאוד לקוחות בכרייצרץ. ואם איני טועה יש כבר תביעה שלישית על ההתנהלות הלוקה של הביטוח ואי מילוי חלקו בחוזה.
3. באוקלנד הסכנה היא געשית.(מיים על הגג למנועה שריפה היא ההכנה הנדרשת)
4. ביתי עשוי עץ ןלכן רוב הסיכיים שישרוד רעידות נוספות בעתיד, יש גם ביטוח למקרה צרה.
5. שאלתה את הטבע מה עדיף? רוב הבעיות בטבע הניו זילנדי אינו כמות המטיילים (זה מפריע בעיקר למטיילים אחרים) אלה יונקים וצמחים מיובאים, ובכדי לטפל בהם בהצלחה יש צורך בתקציבים.
6. יום נעים ושמח רביב

למעלה