They are three together...

Kettercat

New member
They are three together...

They are for each other. [ גבע אלון, יעל דקלבאום ושי טוחנר – "לבונטין 7", תל אביב: 4 בדצמבר, 2007 ] יש רגעים שכבר לא איכפת לי מכלום. לא מהעובדה שאני עייפה, שלא אכלתי כלום, שאני כבר למעלה משעתיים עומדת על נעלי עקב לא נוחות בעליל. שכל הגברים בעולם החליטו לשגע אותי בבת אחת, שגשום בחוץ ואני בכלל שונאת את החורף, ושלא נשאר לי אפילו מספיק כסף בארנק בשביל לקנות כוס שתייה מסכנה. לא איכפת לי. אני בעננים. אופוריה מטורפת שכזאת, עם חיוך כל-כך דבילי על השפתיים שהיה מכניס אותי בקלות לטיפול פסיכיאטרי בהול. לעזאזל כל הדברים האחרים והצרות של העשירים – מה שהלך לי פה מול העיניים, מול האוזניים, זה משהו שלא רואים בכל יום. כבר מיום שלישי בלילה שאני מנסה לכתוב פה את מה שהלך שם, אבל כנראה שזה כבר לא יילך. אי אפשר לתאר את ההרגשה הזאת במילים. אני פשוט עוצמת את העיניים ושרה לעצמי את כל השירים, מרגישה שחזרתי כמה עשורים אחורה בזמן. נו, תמיד אמרתי שאני ילדת פרחים עמוק בתוך-תוכי, שלקחה מנת יתר וחזרה בגלגול נוסף בשנות ה-80. גבע אלון – זה שכבר למעלה משנתיים מצליח לקוצ'ץ' לי את הלב בכל פעם מחדש – עם יעל דקבלאום, הליצנית היפייפיה עם הקול הכי מקסים שנתקלתי בו מעולם... כל זאת בניצוחו של מר טוחנר היקר שלנו, שאחראי מלכתחילה על השידוך המוצלח. בפעם הקודמת, נסעתי עד לירושלים כדי לחזות בפלא הזה. זה לא שחסרות לנו הופעות של גבע אלון בתל אביב חלילה, אבל הידיעה ששניהם מופיעים על במה אחת ואני לא שם כדי לחזות בכך צרמה לי מדי. והפעם – גן עדן, ממש פה בתל-אביב. יכולתי למות מאושר באותו הרגע, עם חיוך על הפנים. לא הייתי יכולה לחשוב על שילוב טוב יותר של שני זמרים, לא משנה כמה הייתי מתאמצת – זה נשמע כאילו הם נולדו כדי להופיע ביחד. הלוואי והמתכונת הזאת תימשך באופן קבוע, מתישהו כשגבע יחזור מסיבוב ההופעות שלו בארה"ב. יש להם פוטנציאל גבוה, והקהל הרב שמילא את "לבונטין 7" הוכיח זאת. בין אם אלו הגיטרות של גבע שמוסיפות חיים לשירים של יעל, או בין אם זה הקול שלה שהוסיף מימד שונה לגמרי לשירים שלו – לעיתים על תקן מיקה שדה, לעיתים על תקן משל עצמה. תוסיפו להם את הבנג'ו של טוחנר ותקבלו הרמוניה שרק אפשר לפנטז עליה היום. כשהם ביצעו את On My Way Home, שיר חדש של יעל, הרגשתי את הרגליים שלי נחלשות מתחתיי מרוב התרגשות – אחד השירים הכי יפים שיצא לי לשמוע מעולם. כשהיא שרה את Me And Bobby McGee של ג'ניס ג'ופלין, אני נותנת את כל כולי ומזמרת יחד איתה, מתרפקת מנטלית על הבובי הפרטי שלי, ואני מאמינה לה – מכל הלב; וכשהם סיימו את ההדרן הראשון בביצוע מרגש ל-Helplessly Hoping של קרוסבי, סטילס & נאש, התאפקתי שלא לבכות; ובאמת שרציתי, אבל כבר הרגשתי שהבכתי את עצמי מספיק באותו הערב עם תנועות הריקוד והעידודים. Words fail me. צחקתי, התרגשתי, התאהבתי כמו בפעם הראשונה. וכמה שרציתי לחבק כל אחד מהאנשים בקהל, לעלות על הבמה, לחבק את השלישיה גם כן וללחוש במיקרופון, "מייק לאב, נוט וואר!", ולתת לגבע לסיים את הערב ולשיר על כך שהוא בכלל לא מאמין באהבה מודרנית. אבל תגידו לי, בעצם – אחרי ערב שכזה, איך אפשר שלא להאמין?

יו, כפרעליך ../images/Emo25.gif

אם היו לי מילים הייתי כותבת. באמת שאני לא מסוגלת. רק לחשוב על helplessly hoping ועוד קצת לרצות לבכות. הם ככ חייבים שוב כשגבע חוזר. אבל ככ.

zippa

New member
הופעה שכיף לעצום את העיניים ולהיזכר בה..

בתגובה ל: They are three together, they are for each other... - Kettercat ================================================ קיוויתי להגיע מספיק מוקדם ללבונטין בשביל לתפוס מקום ישיבה, אבל 8 זו שעה ממש בעייתית מבחינת פקקים בת"א, וכשמדובר בהופעה של שלישיית מוסקטירים שכאלו, לא הייתי מופתעת לראות תור משתרך במדרגות הלבונטין כשהגעתי לשם בסביבות השעה 8:15. הלבונטין הולך ומתחבב עלי מהופעה להופעה, במיוחד בהופעות של זמרים דוברי אנגלית, משום מה. אולי זו אווירת החו"ל שעדין שורה עלי (pardon my פלצנות), אבל היה לי ממש קל לדמיין שאני בארץ אחרת, ואולי אפילו בעשור אחר. בדומה למאיה, גם אני עמדתי יותר מדי זמן על נעליים לא מתאימות (שנראות מעולה, ושכאשר הולכים איתן ולא סתם עומדים במקום אז הן גם נוחות מאד, אני מדגישה), אבל הייתי מוכנה לחזור על החוויה הלא-נעימה של כאב קהה ברגליים בשביל להאזין שוב להרמוניות המקסימות של שלושת המוכשרים הללו. הנגינה והשירה של כל אחד מהם החמיאה בצורה מושלמת לשניים האחרים, בלי שאף אחד מהם יאבד את הייחודיות שלו. יכולתי לשמוע כל אחד מהם בנפרד גם כשהם שרו ביחד (זו מחמאה גם להם וגם לסאונד, כמובן), וזו היתה חוויה מהממת. הווירטואוזיות והברק של הגיטרה של גבע, יחד עם הדיוק והגרוב הווקאליים של יעל שעליהם נוספו הנועם, מעט החספוס והרגישות של שי טוחנר יגרמו לי לא לשכוח את ההופעה הזו להרבה מאד זמן. שי - כל הכבוד על השידוך הזה. אומרים ששידוכים מזכים את יוזמיהם במקום בגן עדן. אז הנה לך :) תודה ליפית שבזכותה נתתי לגבע עוד צ'אנס אחרי שבהתחלה לא אהבתי אותו, ושעכשיו אני לא יכולה לעבור נסיעה ארוכה בלי להקשיב ל-The wall of sound.

ועשיו טיפה יותר בפוקוס...

זו היתה אולי ההופעה הכי מדהימה שהייתי בה בכל הזמן האחרון. זה כל אחד מהם ושלושתם ביחד. קודם כל, יעל. חשבתי שזה קטע שלי, שאני נמרחת עם כזה חיוך דבילי שלא יורד מהפרצוף כל הופעה שלה, כל ההופעה, וימים ימים אח"כ. אבל מסתבר שלא. אנשים שאני מכירה להם אותה, אנשים שאני לא מכירה שאוהבים אותה גם, כתבים בעיתונים שונים, כולם אומרים אותו דבר. הבחורה הזאת יודעת לעשות משהו לקהל שזה לא יאומן. אתה איתה, אתה בתוך השיר כמו שאתה לא עם הרבה אמנים אחרים, אתה על הרגליים אפילו אם אתה יושב. אלו תנועות הגוף שלה, אלו הבעות הפנים ההזויות שלה שמתחלפות כל שבריר שניה [אשכרה עושה פרצופים לקהל כמו גננת לילדים שלה בשעת סיפור] זה הקול הפשוט לא יתואר שלה שמגיע לעוצמות וגבהים פשוט מטורפים. זה השירים שלה שהם כל כך מיוחדים, עם כל השפעות הסיקסטיז האלה שכל כך כיף לראות בימינו, זה המי אנד מיי בובי מקגי [תהרגו אותי אם ג'אניס בכבודה ויש כבוד!!! לא היתה מורידה את הכובע] מצד אחד אתה מתחרפן מאושר, מצד שני אתה פעור פה. שנית כל, גבע. גבע גבע גבע. לא לחינם אמר שי טוכנר גבע אלון הגדול בכולם, כשסיפר על קטע הגיטרה ששניהם נגנו יחד [בעוד יעל הקרועה הזאת כיוונה את הגיטרה על הרצפה ביניהם, חצי הופעה זה הכיווני גיטרה שלה...] ששנים הוא חיכה לפרטנר מספיק טוב בשביל לנגן איתו קטע כזה, אחרי שחברו הטוב שאיתו היה מנגן קטעים כאלה נהרג בתאונת מטוס..
הבחור פשוט יודע לנגן. לא יודעת להסביר, מה הוא עושה על הגיטרה הזאת או איך, אבל משהו שם הוא עושה ממש ממש טוב, כי זה פשוט לשבת שם ולראות ולשמוע ולאהוב אותו. ולהנמס. אישית, אני מעריצה את האדמה עליה יעל דקלבאום דורכת, אבל כל כך התבאסתי על התוספת של הקול שלה בדייז אוב האנגר - פשוט לא התאים. הוא כל כך מרגש עם השיר הזה [ואל תסקלו אותי, אבל אני גם לא לגמרי בטוחה שהיא היתה בדיוק בpitch
] הוא צריך לעשות אותו לבד... זו דעתי, בכל אופן. יש שירים שאני מרגישה שגבע עושה כל כך הרבה יותר טוב לבד, כל כך מרגש בהם שאין מילים לתאר את זה בכתב. אבל מצד שני, חוץ מדייז אוב האנגר ומודרן לאב, בsunny days, sunbird, long summer night... הם היו פשוט מושלמים ביחד. בסאנבירד יעל נכנסה בדיוק לעדינות של השיר והם כאילו שטו לאורכו
, בלונג סאמר נייט, זה היה הפולק הכי טוב שיכולתי לבקש
, בסאני דייז היא התאימה כמעט במדוייק, אפילו שבד"כ לא אמור בכלל להיות שם ליווי של אישה. והשילוב של שניהם בhelplessly hoping זה הדבר הכי מרגש שיצא לי לראות באני לא יודעת כמה זמן וכמה הופעות וכמה מוזיקאים. זה שיר פשוט מדהים, וכמה שהם עושים אותו טוב ביחד... ושי טוכנר, שלא רק שאל לנו לקפח אותו... מילא שהבחור פשוט קורע ומבריק. הוא מוזיקאי מצויין. קל לפעמים לשכוח כשיש שני צעירים על הבמה שמדובר במוזיקאי משכבר שכמעט, מנצח עליהם. שהוא היה שם עוד לפני שהם הלכו
ממש כמו שנאמר בהופעה, בין השירים. הוא ניגן כל כך טוב עם גבע. השיר שהוא עשה [אם רק הייתי זוכרת איזה שיר] היה יפהפה. והשיר של הפונדקאים, אני לא טועה, נכון? זה שלהם? "הלוואי והייתי רווק" - שיר פשוט קורע. כל הקהל שר איתם, כל הקהל נקרע מצחוק. גם יעל היתה דיי קורעת בשיר הזה, עם ה"אישתי נפטרה" - "לא נורא"..וכו'.
אוי, רק להזכר בזה... אוף, אני צריכה ללכת
בקיצור, אני בכלל לא בטוחה שהצלחתי לתאר עד כמה ההופעה הזאת עשתה לי את השבוע, את השבועיים, או [אני מקווה שהאושר יספיק עד להופעה הבאה של יעל, או של הפליינג, או של אסף והמוג'וז, או של עמית, או של... משהו!!!
] - כי זה פשוט מעבר למה שאפשר להבין מביקורת, אם לא היית שם וחווית את זה. אומרים על גבע שהוא ניל יאנג הישראלי - אבל הוא גבע אלון. איכשהו זה אולי פחות אבל גם איפשהו יותר. אומרים על יעל שהיא ג'וני מיטשל מקומית, אני אישית תמיד ראיתי בה סוג של רג'ינה ספקטור [אמרתי לה את זה פעם אחרי הופעה ובתגובה היא חייכה, "כן, אני חושבת שאנחנו מאותו כוכב."] אבל היא יעל דקלבאום. ושמישהו יסביר לי איך זה שהדיסק שלה עדיין לא בחנויות, כי אם הוא היה בחנויות מזמן כבר היתה לו פלטינה. הבחורה הזאת מוכשרת ברמות... אם היו יותר מבינלאומיות, אז היא היתה מוכשרת בכאלה
ושי טוכנר, לחשוב שאיתו היא גדלה, איתו ועם חברים של אבא שלה, זה כל כך יפה בעיניי. [נו מתי גבע כבר חוזר מחו"ל??? אז מה אם הוא עוד לא נסע!!!]

Kettercat

New member
"לא נורא" ../images/Emo6.gif

אני יושבת פה וצוחקת כמו לא יודעת מה
יאללה, איחוד של הפונדקאים ומיד!!! (וגבע, לא לטוס!
)

למעלה