thud - טוב אבל פחות - ביקורת ללא ספויילר

pix37

New member
thud - טוב אבל פחות - ביקורת ללא ספויילר

סיימתי אתמול סוף סוף לקרוא את THUD הספר לא רע, אבל לא מהמצויינים הוא קצת חוזר על עצמו ועל רעיונות שהובאו בספרים הקודמים והדמויות הקבועות לא ממש התפתחו כמו בספרים האחרים. גם המוטיב העקרי הוא נסיונו של ויימס לחזור כל יום ב- 18:00 הביתה על מנת לקרוא לבנו סיפור לא ממש מצליח לקדם את העלילה או להוסיף בה עניין מיוחד (למרות כמה משפטים נפלאים) בקיצור, לדעתי המכורים יקראו בכל מקרה, אבל זה אינו ספר טוב מספיק עבור מתחילים או עבור מי שלא ממש חי את הסדרה אלא מתארח מידי פעם.

Fingertip

New member
לא מסכים... ../images/Emo58.gif

יש שם כמה רעיונות נחמדים, למשל: quis custodies custodient. פארדויה על צופן דה-וינצ'י. ההיסטוריה של הגמדים והטרולים. הפרודיה על "בחזרה לעתיד". מלך הטרולים. האמת מאחורי Koom Valley. גרפיטי למיניו. אבל אני מוכרח להודות שהחיבור בין ויימס למיסטיקה לא היה מוצלח במיוחד. אהד.

pix37

New member
תלוי מה אתה מחפש בספר

אם הפרודיה היא העיקר אז ממנה יש מספיק בספר זה. (כמו בספרים בסדרת סתמרוח) אבל, התרגלנו ליותר (בעיקר מסדרת השומרים) דמויות מורכבות יותר, מניעים שונים לכל פעולה. כתיבה זורמת יותר וכאן הוא לדעתי לא היה מחודד מספיק

אוי, מה? ../images/Emo58.gif

THUD הוא לדעתי אחד הספרים הטובים ביותר בסדרה. נכון שטרי פראצ'ט מתעסק מדי פעם בגזענות וכאלה, אבל אף פעם הוא לא נכנס בזה כל כך חזק, ובצורה כל כך אפלה...

Athaclena

New member
ברוגז ../images/Emo46.gif../images/Emo31.gif../images/Emo67.gif

לא לא לא, THUD הוא הכי טוב אי פעם. או אחד מהכי טובים. בכל מקרה הוא מצוין ואני מאוד אוהבת אותי... אסור להגיד לידי דברים איומים כאלה! אני עוד אנקום! ואם אתם רוצים טיעונים משכנעים, הגיון או משהו כזה, אז תחזרו עוד כמה שעות, אולי עד אז אני אתעורר כמו שצריך

pix37

New member
זו אכן היתה תשובה בוגרת ומנומקת היטב.

אשר הוסיפה הרבה לויכוח.

Lord bigfoot

New member
הממ, התחושה שלי הייתה של סגירת קצוות ../images/Emo58.gif

כי אם נסגר הריב ההיסטורי בין הטרולים לגמדים. ואם ויימס כבר לוקח אפילו ערפד למשמר. ואם אין כבר איך להמשיך ולקדם אותו. ואם זה כבר ספר שביעי (?) בסדרת המשמר. אז מה עוד נשאר פה? הדמויות המשניות כבר מזמן לא ממש מתפתחות, מה! מה כבר יכול לקרות פה? שגזר יקבל את כס המלכות? שנובי יעבור ניתוח לשינוי מין? שיוולדו לאנגואה ילדים/גורים? הסדרה מתה, אבל טרי מאוהב בדמות של ויימס וסוחט ממנה עוד ועוד לפני שיגאל אותו מיסוריו. שלא תבינו לא נכון, אהבתי את הספר! הוא מהספרים החכמים יחסית, אבל הוא לא מקדם את העלילה הכללית, כי כבר אין לאן. אז מה נשאר? זהו, שלדעתי מה שנשאר זה מויסט פון ליפצוויג! כמו שהסדרה של טיפאני דחקה הצידה את הסדרה של גראני ונני ואז שילבה אותן כדמויות צדדיות, ככה הסדרה של מויסט תעשה למשמר לדעתי (וזה לפני שאני קורא את עושים כסף, שאגב יצא בכריכה רכה רק ביולי! אבל אני באירלנד עוד שבוע, אז אני מתכוון להשיג עותק במחיר טוב!).

למעלה