tl-wr1043nd הפיכה לסוויץ'

amirx19

New member
tl-wr1043nd הפיכה לסוויץ'

איך אני הופך את הנתב לסוויץ' בדרך הכי פשוטה.

תודה

rafid1

Active member
מנהל
תבטל את הDHCP (והNAT) וזהו.

לא לחבר כלום לפורט הWAN כמובן...אגב, מתג 5 פורטים עולה רק כ10$...
כעת זה ברור, כשנתב הדגל של לפני כמה שנים מוצא את עצמו הופך למתג זול - עידן תקן N הסתיים... ;-P

arseny92

Well-known member
מנהל
איזה נתב הוא הנתב הדגל (!) של היום, אם עידן 802.11n הסתיים?

יש המלצה?
רצוי נתב דגל כזה שניתן להתקין לו openwrt (המהודר ידנית בבילדרוט מקוד מקור רק עם מה שצריך, לא אלה שמוכנים כבר להפצה שם, כי תמיד פתאום נוצר מצב שחסר לך איזה משהו, ולכן אני מהדר ישר מקוד המקור) כי אני מעדיף קושחה נורמלית, ולא הדבר המקוצץ שמציעים היצרנים

rafid1

Active member
מנהל
נתב "דגל"

אם הקריטריון שלך הוא בעיקר זה - לך לאתר של הקושחה ותבדוק מה נתמך שם היום בתחום נתבי AC מודרניים.
&nbsp
הנתב 1043 היה פופולרי כי עמד בקריטריון של רוב המשתמשים - נתב N עם פורטים גיגה בתקציב סביר (250~ש"ח).
היום בעידן הAC, לתורן של הדגל אין (כמעט) מגבלת גובה (מהירות WIFI), ותמצא בשוק גם נתבי AC3000+ . כמובן שהעלות בהתאם.
היום, נתב גיגה עם מהירות WIFI פי 3 (AC1200) ניתן להשיג גם בחצי מחיר מזה. בתחום התקציבי מאוד (בחצי התורן...) , ב120~ש"ח הTOTOLINK A3002RU הוא החביב עלי. מבחינת ביצועים בWIFI, לכיוון האינטרנט , הוא גם יספיק לכל חבילות הגלישה הנמכרות כאן (עד 200M).
&nbsp
מעבר לזה - לך תחפש בטבלת המומלצים לפי מהירות הWIFI הנדרשת לך ע"פ ציוד הקצה שלך ותמצא מה בה נתמך ע"י קושחה צד ג. רוב המכשירים סלולרים של היום לא יתמכו בWIFI 5G מעבר לAC1200 (כ833M). שים לב שבמפרטים של הסלולאר אפילו לא נוהגים לרשום את מהירות הנתמכת ב5G WIFI.
&nbsp
http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm
&nbsp

noa_f

New member

amirx19

New member
dhcp מצאתי, nat לא

הנתב שכב מספר שנים בארון, למעשה מאז שהוא לא התאים לאינטרנט של 100 מגה שברשותי. מאחר ואני צריך סוויץ' של ג'יגה חשבתי להשתמש בו במקום לקנות חדש.
מהירותה של הרשת האלחוטית מעולם לא עניינה אותי כי אני כמעט ולא עושה בה שימוש.

DHCP בוטל, NAT לא מצאתי, יש לזה שם אחר ?

תודה

amirx19

New member
כנראה V1

מאחר והוא לא מופיע בתפריט הראשי אז כנראה שאכן מדובר ב-V1 (אוכל לבדוק מחר).
ה-WIRELESS בוטל כבר כי חשבתי שהוא עלול להפריע ל-WIRELESS של הנתב ה"ראשי".
"לא התאים" - הייתה תקופה שבה קניתי את הנתב הזה והוא התאים לחיבור האינטרנט. לאחר זמן מסוים עברו לאינטרנט מהיר יותר (ADSL2 ?) ואז נאמר לי שהוא כבר לא מתאים ואני צריך לקנות נתב אחר אז קניתי KASDA KW5212.

כמו שאתם מבינים אני לא ממש מבין בתחום, בטח לא אחרי ניתוק של כמה שנים טובות.
תודה רבה על העזרה

arseny92

Well-known member
מנהל
ואיך בדיוק אם כך אני מצליח לשאב מהירות 106 מביט/ש מהאינטרנט

(מחובר לגשר הוטבוקס) על ה-1043ND ב-ethernet וכן, ה-V1 ? (ההבדל היחיד אצלי זה שיש קושחה צד ג, אבל זה החזיק 100 מ גם במקורית)
כמובן שאם שרת משאב המקור תומך בהעלאת מהירות כזו, לכן מהירות כזו לרוב יוצאת בטורנט ולא בדפדפן והורדות קבצים רגילה
&nbsp
1G על כל 5 הפורטים זה "לא מתאים"?
&nbsp
ה-"לא מתאים" שאמרו לך - זה נושא של להפשיט לקוח על כסף נוסף
&nbsp
לא אמורה להיות בעיה לחבר את ה-1043 לנתב ה-VDSL ולהגדיר את ה-VDSL רק כמודם גשר נטו
&nbsp
rafid1 , אני כרגע לא הולך לשנות את התשתית אצלי, 1043 כרגע עדיין מספק אותי, כי רוב הדברים בבית מחוברים קווית, ובקשר של האלחוט - מהירויות ג'יגה באלחוט רלוונטיות בעידן זה רק ברשת פנימית ועד לפני שהספקים יציעו ג'יגה לבחוץ , כי ככל הנראה זה לא יקרה בעשורים הקרובים. להעביר בסלולר מהירויות כאלה - נשאלת השאלה של נחיצות של זה כאשר המהירות הסלולרית עדיין רחוקה מלהיות קרובה לכך ממילא - כלומר למה בכלל להעביר ג'יגות באלחוט לסלולרי (רק להזרמת מדיה ותוכן למכשיר אחר באותה רשת בבית) אם בדרכים אתה בכל מקרה מוגבל לדבר הזה של "כאילו" LTE שמציעים חברות הסלולר? כלומר עד שמשרד התקשורת לא יתן לספקים אפשרות לתת אינטרנט נורמלי ללקוחות פרטיים בשני הכיוונים (מה הצחוק הזה של ההעלאה עד 2 מגה?) לא צריך לרדת מ-1G קווי ו-N באלחוט
את השאלה הקודמת שאלתי רק מתוך סקרנות של לדעת מה יש בכלל, לא כדי להחליף את הנתב הנוכחי :)

rafid1

Active member
מנהל
שיקולי אלחוט - 5G

אכן, לכן ההמלצה (גם התקציבית) שלי היא לAC1200 בלבד היום, מהירות ששנתמכת גם ע"י רוב מכשירי הסלולאר. היתרון ברשת 5G (שאין לך בנתב) פרט למהירות, היא שאין הפרעות מרשתות סמוכות כי הערוצים קצרי טוח ופנויים. ב120 ש"ח זה שווה, לדעתי למי שצריך.
כמובן, שרשת גיגה קווית - עדיפה למי שרק יכול/רוצה.

למעלה