to Hellicon and back - דבר ה../images/Emo54.gif
אוקיי. וואו... ושוב - וואו. זה הדבר הכי מאורגן שאני מסוגלת להגיד כרגע. אחד הפרקים הטובים ביותר שראיתי, ובאמת מזל שישבתי ואשכרה רשמתי הערות (יש לי אחריות סך הכל...) כי אחרת לא יכולתי לארגן את המחשבות בשביל לכתוב את זה...
אני אנסה בכל זאת לאסוף את שיירי התודעה שלי ולארגן את ההערות... לאור מצבי, זה יהיה הפעם באופן כרונולוגי, עם סטיות קלות פה ושם. 1. מייקל הרסט - במאי הפרק. כאמור, אני חושבת שזה אחד הפרקים החזקים ביותר שראיתי בסדרה אי פעם. הרבה בזכות הבימוי. אני זוכרת ששמעתי שבאחד הקונים הוא סיפר שהגרסא המקורית של הפרק היתה הרבה יותר אלימה ומזעזעת ושהם נאלצו לחתוך ולצנזר לא מעט מכיוון שהמקור היה הרבה יותר קשה לצפייה. אני חושבת שגם ככה הפרק היה מאוד קשה לצפייה, אבל לטובה. עבודה מדהימה של מייקל. מהבטן, ועם ראש. ועוד בהמשך. 2. תחילת הפרק - השקט שלפני הסערה. הקטע הקליל והשמח היחיד בפרק. אין לנו מושג ירוק מה הולך לקרות. גם לגיבורות שלנו אין. במבט לאחור, זה הופך את הסצינה הזו, הכל כך תמימה ויפה לעצובה. נורא עצובה. גבריאל וואריה, רק בפרק הקודם כמעט והרגו אחת את השניה. עכשיו? קולגות. הערכה הדדית ומקצועית. אחוות אמאזונות. היה באמת יפה. 2 רגעים מקסימים שאני זוכרת - גבריאל שואלת את ואריה אם היא "נקעה את העין שלה עליה..." והקטע השני - זינה משתחווה בצחוק למלכה החדשה. זו אולי היתה מחווה הומוריסטית מצידה, אבל הראתה כבוד. וקבלה של ואריה כמנהיגה. יש ריח של אופטימיות באויר, המשבר חלף ואפשר לנשום לרווחה ולחגוג קצת. אבל אז כמובן מגיע ליקוי החמה. And all hell breaks loose. 2. הפולשים מנצלים את החושך, אלמנט ההפתעה מתברר כקטלני במיוחד עבור האמאזונות. הן לא מספיקות להתארגן בזמן, מול האויב היעיל והקטלני. אין לו פנים. זה מאוד קשה להלחם כשאתה לא רואה במי אתה נלחם. וזה מפחיד. ואז ואריה נחטפת. ברור שמדובר באויב חזק ולא רגיל. האמאזונות שלה נותרו מאחור, פיות פעורים, אפילו לזינה אין מה לומר. מבטי יאוש מכל עבר, האף של זינה מדמם. 3. ההחלטה ברורה וצפוייה. גבריאל חייבת להיות זו שתנהיג את האמאזונות. אין פה ויכוח. לשתיהן ברור שזה מה שצריך להיות. גבריאל מקבלת בקור רוח את התפקיד. היא לא יודעת שזה יעלה לה ביוקר. 4. האמאזונות עושות את דרכן בסירה - זינה לא כאן. שוב הזדמנות לראות את גבריאל המלכה בפעולה. היא קרת רוח. היא בעלת ניסיון. היא מרגיעה את הבנות, יודעת מה לומר. הבחורה הזו עברה הרבה מאז שעלתה לראשונה על סירה והקיאה ללא הרף. הים כבר לא יכול להכניע אותה. היא חזקה מדי. Or is she? 5. כדורי אש נוחתים מן השמיים ומכריחים את הלוחמות לשחות אל החוף. הן איבדו את יתרון ההפתעה. הן יאבדו הרבה יותר מזה. העלייה שלהן על החוף מזעזעת. המצלמה מתעכבת זמן רב על הפנים המאומצות, השרירים המשורגים, הלוחמות האמיצות שנופלות על החולות אחת אחת. חלקן מתפוצצות. חלקן נפגעות ע"י החיצים, חלקן פשוט נופלות ונרמסות. המראות איומים, הרוח נופלת. חיצים שורקים מכל עבר. סצינה שמזכירה לגמרי את הניסיון של בעלות הברית במלחה"ע ה-II להכנס לנורמנדי. את 10 הדקות הראשונות והמחרידות אך כל כך חזקות של "להציל את טוראי ראיין". יש להן בדיוק אותה השפעה כאן. 6. מתאספות ליד הדיונה. מתפתח ויכוח לגבי מה עושים עם הפצועים. גבריאל אומרת שצריך להשאיר אותם מאחור. זו אותה גבריאל שהיתה מזועזעת מכך שזינה לא רצתה לבזבז מזון ומים על הפצועים ב-The Price. מי היה מאמין. לפי המבט המזועזע - לא זינה. משהו השתנה. סימן ראשון. 7. ואריה חוזרת. עיניה קשורות, אבל יותר פקוחות מתמיד. היא שולחת את גבריאל קדימה ואז מנסה להרוג אותה. בשביל להציל את השבט. את אחיותיה. עכשיו, קצת הרחבה... אמרתי כבר ואני אומר שוב - אני מאוד אוהבת את ואריה. היא פשוט כל כך אנושית. ובפרק הזה היא גם כל כך התבגרה. אי אפשר בכלל להשוות אותה כאן לואריה של Dangerous Prey או Path of vengeance. היא קיבלה החלטה נוראית שעומדת בסתירה לכל מה שהיא מאמינה בו. רבים יאמרו שזו החלטה תבוסתנית. אבל אחרי שהאחיות שלך נקצרות כך ויש סיכוי טוב מאוד שאף אחת לא תשרוד, הכבוד לא חשוב. רק החיים. זו החלטה שמאוד קשה לקבל, החלטה שברור שתחסל את הפופולריות והסיכויים של מי שמקבל אותה להמשך. אבל טובת השבט חשובה יותר. זו בדיוק משמעות ההתבגרות. זינה מבינה את זה. המבט שלה אומר יותר הערכה מאכזבה. גבריאל מגיבה אחרת. נכון, כמעט והרגו אותה הרגע אבל גבריאל של פעם היתה מבינה את זה וסולחת מיד. גבריאל הזו לא. היא תולשת את שרשר המלכה של ואריה. משפילה אותה לפני כולם. חלק מהאנושיות שלה הלך לאיבוד. סימן שני. 8. זינה וגבריאל יושבות על הדיונה ומדברות. זינה מתקשה לעכל את השינוי שחל בגבריאל. היא נותנת את משפט הפרק - "that´s the thing about vengeance - you´re never really satisfied". זה גם פחות או יותר המוטו של הסדרה. הבעיה היא שאנשים לומדים את זה רק דרך הניסיון. מי שמצליח לשרוד כמובן. זינה הצליחה למרות שנים ארוכות של תהיה (וטעיה?). ואריה גם כן עברה את זה. מה יהיה בגורלו של בלרופון? 9. ואולי זה המקום לדבר קצת עליו. בלרופון. הבן של ארטמיס (ממתי יש לה בן? זה מסתדר עם הדמות שלה במיתולוגיה?). השחקן מאחורי הדמות הוא הקיווי הצעיר והמוכשר קרייג פארקר. אתם מכירים אותו בתור הנסיך סרפדון מ-"for him the bell tolls", והנסיך שהיה כלוא בגוף של תינוק ב-"key to the kingdom", וגם כלוסיוס מהרק הצעיר. הוא די מוכר בארץ מולדתו והופיע גם במספר פרקים של הגרסא הקיווית ל"של מי השורה הזו בכלל?" ("Scared Scriptless") לצידו של קווין סמית´. הם גם היו חברים די טובים. לאחרונה אולי הצלחתם לאתר אותו ב"שר הטבעות - אחוות הטבעת" בתור אחד האלפים. בכל מקרה, הוא היה טוב כשחקן האורח של הפרק, אבל הדמות שלו לא היתה הכוכבת. לא פיתחו אותה עד כדי כך. בכל אופן, הוא נלחם בצורה מדהימה. הצליח לגבור שוב ושוב על זינה (אני לא מחשיבה את הקרב מחוץ לטירה שם היא פשוט רצתה למשוך אותו אחריה) עד לסוף. הפעם אני מסכימה שלא יכלו להשאיר אותו בחיים. המוות שלו היה מאוד עצוב - ריקושט צורב למותם של האולימפיים מסוף העונה הקודמת. זו אחת הפעמים הבודדות שזינה באמת מביעה חרטה על כך. אבל בלרופון לא יכול להתעלות בשלב זה. הנקמה חשובה יותר. והיא גם תהיה סופו. 10. קטע חזק לא פחות שבא לפני כן, הוא הנאום של גבריאל. היא יודעת לדבר, זה לא חדש. אבל אש המלחמה והזעם שבוערת בה זה משהו חדש. היא השתנתה. נאלצה להכנס לתפקיד המנהיגה קרת המזג. הנאום שלה מרגש. חזק. מצמרר. חיוני. אין מקום לחרטה או רחמים במלחמה שכזו וגבריאל יודעת את זה. והיא נאלצת להפרד מהאנושיות שלה לשלום לפחות עד סוף המלחמה הזו. כשהיא תשוב אליה, עם סיום המלחמה, היא לעולם לא באמת תחזור להיות עצמה. והיא יודעת את זה. סימן שלישי. 11. בלרופון מת לנו בפסקא 9 כבר ולכן נעבור הלאה. גבריאל רודפת אחרי אחד האנשים שהצליח לברוח. למרות שהוא במנוסה, ולא מנסה אפילו להגן על עצמו, היא מוכנה להרוג אותו. זינה מספיקה לעצור אותה בשניה האחרונה. גבריאל בולמת בזמן. אבל האם זה באמת בזמן? או שהיא איחרה את המועד? המלחמה הסתיימה בנצחונן של האמאזונות. אבל החולות הכהים ספוגים בדם. עוד קונספט חוזר בסדרה - במלחמה אין מנצחים, רק מפסידים. המפסידה של הפעם היא גבריאל. מכוסה בדם היא עושה את דרכה חזרה, סולחת לואריה. לעצמה היא לעולם לא תסלח. 12. סיכום. הפרק הזה כולו גבריאל. כדי לעבור על כל התחנות בחיים שלה אני אצטרך פתיל משלי עם לא מעט הודעות. די להזכר בנערה התמימה, באלמנה הטריה, ברצח הראשון, בתינוקת, בהופ המתה, בסולן המת. בהודו, ב-Ides of March, כל העונה החמישית, Legacy, ואז Abyss והגענו לכאן. השינוי שהיא עברה עצום ורב יותר מכל דבר שקרה בסדרה. היא הסדרה. אני ארחיב יותר אחרי ש-FIN ישודר כאן. בכל מקרה, אי אפשר היה לקחת את גבריאל לכל המקומות בהן היא היתה בלי המשחק של רנה, והיום היא נתנה את אחד הטובים ביותר שלה. לכן היא גם זוכה בתמונת הפרק... סיכום ארוך וקצת מינורי להפעם, שממש לא עושה חסד עם הפרק הנהדר הזה.
אוקיי. וואו... ושוב - וואו. זה הדבר הכי מאורגן שאני מסוגלת להגיד כרגע. אחד הפרקים הטובים ביותר שראיתי, ובאמת מזל שישבתי ואשכרה רשמתי הערות (יש לי אחריות סך הכל...) כי אחרת לא יכולתי לארגן את המחשבות בשביל לכתוב את זה...