TOE כתבה פלוס מאמר מענין ב ynet

AnarchistPhilosopher

Well-known member
יש שם אי דיוק אחד די בולט:

" יתרה מזו, היא אינה דורשת יותר מממד אחד של זמן ושלושה ממדים של מרחב, בעוד התיאוריות המתחרות דורשות עשרה ממדים או אף יותר ותפיסות מוזרות אחרות." בעיקרון האמירה נכונה אם כל מה שאתה מכיר בתור תיאוריה אלטרנטיבית היא תורת המיתרים ואחיותיה, אבל זו לא המתחרה היחידה, תורת הלולאות לא דורשת יותר מ-4 המימדים הרגילים. חוץ מזה זה יהיה מצחיק אם גולש (אמנם עם השכלה מתאימה) יפצח את החידה שמשקפופרים העסוקים בחידה ומקבלים כסף על כך לא הצליחו עד כה, למרות שאי אפשר להגיד שהם לא הצליחו, פשוט עוד לא בוצעו הניוסיים שיפריכו יאמתו אותם.

TotalCommnader

New member
1) אין הוכחה שיש *רק* ארבעה כוחות יסודיים בטב

ע. אני לא חלקיקאי אבל אפילו לאיחוד עם הכח החזק יש יותר מתיאוריה אחת. בינתיים בגלל קשיים לתיאוריה הזאת אין ניבויים לא לחלקיקין עתידיים ואפילו לא לגבי חלקיקים קיימים (!). כלומר כרגע היא אפילו לא פיסיקלית.

אחמס1

New member
יש שירשור על זה בתחתית העמוד

אני אוסיף למה שאמרתי שם: תקשורת ההמונים הפופוליסטית עולה מהר על ידיעות מדעיות "מוזרות" או לא שגרתיות וממהרת להביא את הבשורה לציבור שרובו בור וקונה את כל מה שמוכרים לו. שימו לב שכמאר מדעי, זה פורסם רק ב-arxiv בינתיים ולא בז'ורנל peer-reviewed עוד דוגמה שהייתה לאחרונה, גם משהו שפורסם בצהובון האלקטרוני ynet היה שכביכול צופים ביקום אז זה מקצר את זמן החיים שלו או עלול להוביל להשמדתו... אז פרופ' סוקר מהטכניון התבדח שחייבים מיד להפסיק את כל התצפיות (זה יותר מצחיק אם מכירים אותו). בכל מקרה זה תוצאה של הבנה לקויה של פסקה בודדת ומאוד ספקולטיבית במאמר אמיתי - שדרך אגב הוסרה אחרי הפרסום הזה. בטוח שאותה תיאוריה "של הכל", ללא ההקדמה "גולש מהוואי בלה בלה בלה", לא הייתה זוכה לאותו הד תקשורתי. אני לא יודע עד כמה תוכן יש בזה, אבל זאת לא התיאוריה הראשונה מסוגה, מעניין לראות סטטיסטיקות של כמה "תיאוריות של הכל" היו בעשר השנים האחרונות.

עזבו לרגע את הכתבה הפופולרית מישהו קרא את

המאמר? אני מבין שמדובר בהצגה חדשה אשר מבוססת על סימטריה גאומטרית E8, מישהו מבין יודע קרא את המאמר? נורא קל לבטל דברים שאנשים אחרים עמלו עבורם. אני הבנתי שהמודל הזה כן מנבה חלקיקים חדשים וכן קוסיסטנטי עם המודלים הקיימים, האם מישהו עשה מאמץ להבין את הכתוב בו?

aetzbar

New member
כוחות וחלקיקים הם מושגים מטאפיסיים

המשמשים לביאור תופעות ממשיות. למושגים המטאפיסיים אין כל ממשות, והשימוש בהם נובע מכושר הביאור הטמון בהם. הניסיון לאיחוד כוחות מבליע בתוכו את הרעיון שמושג הכוח הוא המושג העיקרי שיכול לבאר את המציאות הפיסיקלית. ואולי רעיון זה אינו מבוסס דיו ? לעניות דעתי , המהפך בתפיסת מבנה היקום, יבוא לאחר החלפת מושג כוח המשיכה במושג אחר. א.עצבר

אחמס1

New member
../images/Emo128.gif

יש לך יחסית הרבה להגיד על המודל הסטדרטי בתור אחד שמתקשה למדוד את תאוצת הנפילה החפשית.

meidos

New member
ובכ"ז, הוא מתייחס לתחום שבו השערה ועובדה

רחוקות מרחק שערה זו מזו

aetzbar

New member
אם נמנע מדקלומים ונפעיל שיפוט עצמי, יתכן

ונוכל "לעקוף" מודלים סטנדרטיים. ולעניין המדידה הפשוטה של תאוצת הנפילה החופשית, שאלתי ולא נעניתי. אולי התשובה תבוא מפורום "לומדים פיסיקה" ? א.עצבר

לא רק הם

גם המושג "א.עצבר" הוא מושג מטאפיסי. אבל בניגוד למושגים "כוחות" ו"חלקיקים" אין לו כושר ביאור כלל. ולענייננו: אם המהפך בתפיסה יגיע לאחר החלפת מושג כוח המשיכה במושג אחר, אני מציע בזאת להחליף אותו במושג "משקה שלישי חינם" ולראות מה קורה אז.

למעלה