tokay geck

lizard boy

New member
tokay geck

שלום לעוזרים אני מגדל בביתי 6 לטאות ואני עכשיו קניתי טוקאי גקו אחת חדשה!! היא חמודה אבל נושכת מה אפשר להמליץ עליה ומה לעשות איתה בכלל תודה רבה לעוזרים

Liron Samuels

New member
אני לא מבין גדול בלטאות האלה אבל

אני יודע שהם נושכים הרבה ויש להם ביס די רציני... הטוקאי גקו זה יותר לטאת תצוגה מאשר להחזקה כמו הלאופרדים. איזה לטאות אחרות יש לך?

lizard boy

New member
3 לאופרדים ושתי זנב שמן אפריקאי

ולשון כחולה אחת1!! אני יודע שהטוקאי נושכת אני מסתדר איתה אבל אני רוצה לדעת עוד מידע עליה

lizard boy

New member
ויש לי גם 3 נחשים

קינג קליפורניה מילק סנייק וגריי בנדד ( gery bended)

Liron Samuels

New member
התבלבלת...

השם הלטיני של מילקסנייק סינלואה הוא Lampropeltis triangulum sinaloae getulus זה הקינגים.

שלום לך נער

שממיות טוקאי הן שממיות שעדיף כמה שפחות להיות איתן במגע, תן להן מקומות מסתור תקפיד שהן יאכלו את החרקים מדי פעם גורי עכברים ותשתדל לעזוב אותן בשקט. אתה יכול להשתמש באדמת קוקוס כמצע ולהשתדל להקפיד על לחות של 70% ולרסס את הטרריום פעם ביום רצוי לרסס את השממית כדי שתשתה הן אינן שותות מכלי מים כמו שממיות מנומרות ושממיות זנב שמן תשחרר לטרריום מספר צרצרים כל כמה ימים ושים לב שהם לא מתחילים להתנחל שם אם הם יתרבו שם יהיו לך צרצרים בכל הבית. שממיות טוקאי הן שממיות ליליות ופעילות בחושך אולי גם כדאי שתנסה להאכיל אותה בשעות הערב המאוחרות. הרבה שממיות טוקאי שמגיעות לארץ מגיעות מיובשות ועם טפילי מעיים חשוב מאוד שתשמור אותה בלחות גבוהה מאוד ותרסס אותה הרבה במים בכדי להעלות את מאזן המים בגוף לרמה רצויה. טמ"פ בטרריום צריכה לנוע בין 25-31 מעלות רצוי ליצור צד חם וצד קר בכדי שהיא תוכל לבחור איפה הכי מתאים לה. אתה יכול להשתמש במנורה אדומה בשביל ליצור צדי חם או מנורות שנמכרות במיוחד לזוחלים ליליים. אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול. תודה יונתן

lizard boy

New member
תודה רבה אחי

נכון התבלבלתי מקודם! תודה על העזרה איזה זוחלים אתה מגדל? ולמה נער?

BOY זה נער או דומה לזה

אני מגדל שממיות מנומרות,חרדון מזוקן,פיתונים מכמה סוגים,בואות מכמה סוגים וזעמנים שונים. יש לי גם קצת טרנטולות ותיקנים לוחשים. וקוקטייל אחד

Liron Samuels

New member
יונתן?

אתה מגדל את הקוקטיל באותו חדר עם כל הזוחלים? אם כן, זה גורם לאיזשהם בעיות או עירנות מוגברת אצל הזוחלים?

בשנתיים שלוש האחרונות הוא אצל

ההורים שלי בדירה גם כי הייתי בערבה ולא רציתי לגדל אותו בקרוון לוהט וגם כי משום מה עכשיו יש לי פחד שהוא יטרף אצלי בדירה. במשך שנה שנתיים הוא היה אצלי בדירה עם הנחשים וגם כשברחו לי נחשים לא קרה לו כלום. לפני איזה 10 שנים היו לי על אותו מדף כמה טרריומים עם נחשים וגם שני כלובים עם פינקים תוכונים וקוקטיילים וברחו לי המון נחשים בתקופה ההיא ואף פעם לא הייתה שום בעיה. אבל לא מומלץ לנסות בבית גם יש בעיה שיש מחלות שעוברות מעופות לזוחלים ועדיף לא לערבב בין המינים.

1צחי

New member
בהחלט לא מומלץ

לי היה עורב אפור צעיר ואחד הפעמים לא סגרתי טוב את הדלת והעורב החליט שהבורמזית שלי באורך 2.8 מטר זה ענף דיי טוב....

Liron Samuels

New member
אני יותר מודאג שהריח

של הציפורים ישגע קצת את הנחשים... מישהו רוצה לתת לי כלוב ציפורים שלא בשימוש ולקנות לי זוג קוקטילים על זה שעזרתי לו במשהו אבל אם יש בעיה עם מחלות אז אני כנראה אוותר...

אתה יכול לגדל באותו החדר

רק תקפיד לשטוף ידיים טוב טוב בין מגע אחד לשני. הריח לא ישגע את הנחשים אתה יכול להיות רגוע. אבל עדיף לך קוקטייל אחד מוחתם מאשר זוג לא.

Liron Samuels

New member
יונתן

אני שוטף ידיים בכל מקרה בין כל נחש ונחש אז זה לא יהיה בעיה אצלי. בקשר לקוקטילים - אני לא יכול ממש להגיד לבנאדם מה להביא לי אבל אני אנסה לייעץ לו... אתה יודע בערך מה הבדל במחירים בין מוחתם ללא מוחתם?

שלום נער רציתי לשאול משהו

איך השממיות זנב שמן מבחינת הגידול שלהן? נראה לך שהן כמו המנומרות מבחינת התנאים?. והאם הן כבר התרבו אצלך. אני שוקל לגדל כאלו בעתיד ומעניין אותי לשמוע מניסיונך איתן. תודה מראש יונתן

למעלה