tombe la neige

קלייטון.ש

Well-known member
שיר טוב, לא ידעתי שהוא על שלג. הוא לא נכלל בשירים שעניין אותי לברר על מה הם.
אולי כי שלג הוא לא נושא שמושך אותי.
אגב אומרים שכל פתית שלג הוא שונה. בחיים לא יצא לי לראות פתית שלג לעצמו. כשהייתי בקנדה בחורף ראיתי שלג בכמויות אבל מאחורי הגנות ובתוך חימום. את הטענה שהשלג מורכב מפתיתים שהם גם שונים זה מזה אני מקבל כמו את הטענה שסין קיימת. זה כנראה נכון, אבל גם אם לא, לי זה לא משנה.

סופהו 1

Well-known member
למי שיודע צרפתית.
מי שלא יודע צריך לבחור להשקיע מאמץ בבירור המשמעות.
מי שיודע?
אני די בטוחה שיש מילים/משפטים בשפות זרות, שגם כאלו שאינם דוברים או למדו את השפה, יודעים איכשהו.

מכיר את

או בביצוע החדש יותר

עם משפט השאלה הידוע (ce soir) Voulez-vous coucher avec moi

לא יודעת מה איתך, אבל בסביבתי, גם בוגרי המגמה הריאלית, כמו אחרים שצרפתית לא היתה חלק ממערכת השעות שלהם, ידעו בדיוק מה אומר המשפט.

קלייטון.ש

Well-known member
מי שיודע?
אני די בטוחה שיש מילים/משפטים בשפות זרות, שגם כאלו שאינם דוברים או למדו את השפה, יודעים איכשהו.
לא יודעת מה איתך, אבל בסביבתי, גם בוגרי המגמה הריאלית, כמו אחרים שצרפתית לא היתה חלק ממערכת השעות שלהם, ידעו בדיוק מה אומר המשפט.
מכיר את השיר, הוא לא נכלל במסגרת השירים שטרחתי לחקור את המילים. לא יודע מה הן אומרות.
יכול להיות שמי שמסתובב בין חברים ומקשיבים ביחד לשירים (כאלה) לומד את המשמעויות מהחברים.
אני לא הסתובבתי בין חברים. לא יודע מה הם ידעו. כל מה שאני יודע על העולם למדתי לבד. אז כנראה חסרה לי אותה השכלה שרוכשים אלה שמסתובבים.

קלייטון.ש

Well-known member
למיטב זכרוני (ותקן אותי אם אני טועה) לפי כללי הפיסוק, כשמשפט מסתיים בסימן שאלה, זה משפט שאלה.
לא תמיד. למשל כשפולניה כלשהי שלי אומרת לי "באמת?" הטון הוא טון של שאלה, אבל זו לא שאלה. גם לא רטורית. אני בכל אופן לא יודע איך לענות לזה.
מקרה אחר, גיליתי שכשאומרים לי (גם הפולניות שלי) "מה דעתך?" אז יש סימן שאלה, ויש טון של שאלה, אבל אין בכלל שאלה לדעתי. לכל היותר מצפים לשמוע ממני "את צודקת" אבל גם זה לא בהכרח.
ואין צורך לציין את הביטוי המפורסם "מה שלומך?" שבדרך כלל אפילו לא מלווה בטון של שאלה והדבר האחרון שמתכוונים אליו הוא שתפצח בתיאור שלומך.

סופהו 1

Well-known member
לא תמיד. למשל כשפולניה כלשהי שלי אומרת לי "באמת?" הטון הוא טון של שאלה, אבל זו לא שאלה. גם לא רטורית. אני בכל אופן לא יודע איך לענות לזה.
מקרה אחר, גיליתי שכשאומרים לי (גם הפולניות שלי) "מה דעתך?" אז יש סימן שאלה, ויש טון של שאלה, אבל אין בכלל שאלה לדעתי. לכל היותר מצפים לשמוע ממני "את צודקת" אבל גם זה לא בהכרח.
ואין צורך לציין את הביטוי המפורסם "מה שלומך?" שבדרך כלל אפילו לא מלווה בטון של שאלה והדבר האחרון שמתכוונים אליו הוא שתפצח בתיאור שלומך.
מדובר בעברית, לא בפולנית ולא בפּוֹלׇנִיוּת (בשורוק, צליל U) וגם בעברית יש יוצאים מהכלל.

אני שואלת לשלומו של אדם ששלומו אכן מעניין אותי.
מניסיון, לאלו השואלים רק לשם הנימוס, או כשאין משהו אחר להגיד, אפשר בתשובה לפרט פרטים שלא היו ולא נבראו. כולל מביכים.
לרוב, אנשים לא אוהבים שבאמת עונים להם, בטח לא בפרוטרוט ויש סיכוי שיסיקו את המסקנה המתבקשת.
(לא נבדק על פולניות).

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
אני שואלת לשלומו של אדם שששלומו אכן מעניין אותי
כשהייתי מאושפז בזמנו חזרתי כל בוקר על אותה בדיחת אבא: בכל פעם שבאה האחות עם המחשב על העגלה ושאלה אותי "מה שלומך?" הייתי עונה לה שבית החולים הוא המקום היחיד בו כששואלים אותך מה שלומך, מתכוונים באמת לשמוע תשובה מלאה ונכונה, ולא רק זה, גם רושמים אותה בפירוט במחשב.
המזל שהייתי מאושפז זמן קצר יחסית, בערך 10 ימים, כך שלא יצא לאותה אחות לשמוע את הבדיחה יותר מפעם-פעמיים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למיטב זכרוני (ותקן אותי אם אני טועה) לפי כללי הפיסוק, כשמשפט מסתיים בסימן שאלה, זה משפט שאלה.

ומדוע זה או זה? גם וגם.
ממעט ידיעותי בצרפתית אני אף פעם לא יודע אם המשפט הזה מנוסח לפי כללי הפיסוק או לפי כללי הפישוק.

בכל מקרה רצוי שההמשך יהיה במידת האפשר על פי כללי הסיפוק.

סופהו 1

Well-known member
ממעט ידיעותי בצרפתית אני אף פעם לא יודע אם המשפט הזה מנוסח לפי כללי הפיסוק או לפי כללי הפישוק.

בכל מקרה רצוי שההמשך יהיה במידת האפשר על פי כללי הסיפוק.
:)
וכל זה נכתב למען הסר כל ספק ?

אגב רצוי.
כדי להגיע לרצוי הנ"ל, רצוי לשאול-
Voulez-vous coucher avec...?
ולא סתם
?voulez vous coucher

בלי AVEC (עם) יש סיכוי שיודו לך על ההצעה לישון.

זהו, מקווה שעזרתי.
התעייפתי
ועפתי.

סופהו 1

Well-known member
אישית, איני חובבת, אבל אי אפשר להתעלם מהמראה הקסום

Let it snow

במסע לא מתוכנן בעקבות השלג ד'אתמול, התגלה ש
רובו נמס.
שצפת ממש גדלה ובשוליה אפשר למצוא קצת שלג
ושהאחראי לעניין, לא חשב מספיק ולא חסם את הכבישים לרמת הגולן, כך שרק אחרי עמידה ממושכת בשיירה מסתבר שהמעבר רק לתושבי האיזור.
אבל מדוע לקטר?
מזג האויר היה לטובתנו, הפלאפל בקרית שמונה היה מעולה, נופי הגליל יפים כתמיד, האויר היה קר וטוב, האוירה נהדרת.
עכשיו ליהנות מסופ"ש נעים מתחת לשמיכות.

קשת.jpg

נערך לאחרונה ב:
למעלה