TomerE1 הבטחתי לך תשובה

TomerE1 הבטחתי לך תשובה

מצטער... היום האחרון בטור תמיד עמוס יותר. בהקשר של פרשת סימיוני וארמסטרונג בקטע של יום שישי. כתבתי כי זו לא הפעם הראשונה. הנה- טור דה פראנס 1999. רוכב צעיר בשם קריסטוף באסון אומר לעיתונאים המסקרים את הטור שלדעתו רוב הרוכבים בדבוקה נוטלים חומרים אסורים. מה ש"הדליק" את העיתונאים היא אמירה של באסו שכללה את הביטוי "שתי מהירויות" שהושרש מאז, בעיקר ע"י הצרפתים, כדי לרמוז על הרוכבים שצורכים חומרים אסורים והרוכבים הנקיים. דבריו של באסו תופסים כותרות וגורמים לרעש תקשורתי רב סביב הטור ששנה קודם חווה את הקשה שבחוויותיו - "פרשת פסטינה". קטע 11, באותו טור של 1999.מיד לאחר הזינוק, לאנס ארמסטרונג מתקדם לעברו של באסון ונראה אומר לו כמה מילים. אף אחד לא שמע. רק באסון וארמסטרונג כמובן.מיד לאחר מכן נסוג באסון,שהוא ממרר בבכי מר, אל רכב הקבוצה (פרנסס דה ז'ו) ומבקש לפרוש. מנהל הקבוצה (אני חושב שהיה זה מישל גרוס) משכנע את באסון להמשיך. למחרת באסון לא מזנק לקטע 12 ומסרב לדבר עם עיתונאים או כל אדם בסביבתו. מה אמר ארמסטרונג לבאסו אני לא יודע. מה אני כן יודע? באסו לא התאושש מהמקרה. בשנת 2001 מנהלו רצה לצרף אותו להרכב הקבוצה לטור דה פראנס אך הוא פחד להגיע וכמה רוכבים ממקבוצתו הטילו ווטו על שילובו בהרכב פרנסס דה ז'ו לטור. יש לבאסו אתר מעריצים שאני בטוח שמיקו יתלהב ממנו (צירפתי קישור). מה שמעטים ידעו שהסכסוך בין ארמסטרונג לבאסון לא החל בטור ובאמירות של באסון. זה החל קודם לכן אבל את הסיפור הזה אשמור ממש קרוב לחזה ואפרסם אותו באתר האישי שלי לאחר שהאבק ישקע וארמסטרונג יענה על השאלות..... מה לא ידעתם? יש איזה שופט באיטליה, המנהל את משפט ד"ר פרארי, שרוצה לשאול את ארמסטרונג מה הוא אמר לסימיוני באותו קטע. זה לא אני אמרתי אלא מקור בקבוצת דומינה ויקאנצ'ה. אני סתם אחד שבאמת אוהב את ארמסטרונג.

TomerE1

New member
יאיר - ממש תודה על התשובה

ולא שאני אכנס לאתר הזה - אבל שכחת את הקישור לאתר המעריצים של באסון

Sybh

New member
מתוך האתר של ארמסטרונג

בשנת 1999: There's no secrets here - we have the oldest secret in the world here: hard work! And if Bassons wants to cry and whine and say bad things about people, then he can do that - but it's not professional and I simply said to him "Look, if you're going to degrade me and degrade the sport, then you should go home" - so he went home... ונדמה לי שאתר המעריצים של באסון הוא בצרפתית בלבד.

האתר של באסון ומה שארמסטרונג כתב

אני לא שופט את אסון או ארמסטרונג במקרה הזה או כל מקרה אחר. רק שמאז קראתי בספר של ארמסטרונג שהוא נפל מהאופניים בדרך לפסגת הלוז ארדידן לאחר שאולריך היה הרחק מאחור אני מעט סקפטי בקשר לדיוקים שלו ובאמת שאני אוהב אותו.

למעלה