Top Secret! - Region 1

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
Top Secret! - Region 1

אחחח.... כמה שחיכיתי לסרט הזה ב-DVD! כבר שנתיים אני מחפש אחרי ידיעות על הפצתו ועכשיו סוף סוף זה קורה, ב-16.7.02 הוא יוצא רשמית. עותק של ה-DVD החדש כבר נמצא אצלי בבית, חרוש ומוכן לביקורת. טוב, זאת תהיה בעיה לתאר את הסרט למישהו שלא מכיר אותו... סה"כ העלילה פה לא משחקת כל תפקיד מעבר להכנת הקרקע עבור הבדיחות המטורפות והמצחיקות עד דמעות ששתלו לנו האחים צוקר וג´ים אברהמס. יוצרי "טיסה נעימה" מביאים לנו 4 שנים אחרי אותו סרט את סיפורו של ניק ריברס (ואל קילמר), זמר רוקנרול מצליח שנשלח מארה"ב לגרמניה בתור הסוואה להתקפה צבאית מתוכננת, שם הוא מכיר את ביתו של פרופסור השבוי בידי הגרמנים, חובר למחתרת ההתנגדות הצרפתית ומסתבך במשימות ריגול מטורפות. נשמע כמו סרט גרוע במיוחד? (אומרות הדמויות בסרט ומסתכלות לעבר הצופה בחשש...) ההומור של האחים צוקר קבע בסיס יציב בקלאסיקות הקולנועיות. רבים וטובים מאז ועד היום מנסים לחקות את ניצני אותו הומור. הוא פרוע, שובב וסקסי, ללא כל מעצורים או גבולות הגיון כלשהם. מסך הטלוויזיה שלכם יהפוך למשחק פאקמן ישן, לזירת לחימה חזיתית או למופע רוקנרול סוער כשכל סצינה כזאת תשופע באינספור בדיחות, חלקן הגדול נסתרות ויתגלו רק בצפיה שניה או שלישית. חלקן לא יתגלו לעולם. "סודי ביותר" יוצא לשוק בעוד כשבוע ובאיזור 1 בלבד. אני בספק אם גירסאות נוספות באיזורים אחרים יצאו לשוק, כמו הרבה סרטים ישנים קודמים לו (כמו "שיער"). איכות תמונה: למי איכפת??? זה הרי ברור שה-DVD הזה חייב להיות באוסף של כל מעריץ של הסרט האדיר הזה, ללא פשרות והנחות. כן, איכות התמונה לא טובה. הסיבה לכך היא שהמקור מלכתחילה הוא באיכות ירודה ועל כן אין שום שיפור אפשרי לעניין. העברת המקור ל-DVD מצויינת וזו האיכות הטובה ביותר שניתן להשיג בה את הסרט כיום. התמונה אנמורפית, 1.85:1 ומותאמת לטלוויזיות מסך רחב. בקטעי החושך ניתן לראות שלג ברור לעיתים, אם כי לא מעיק ומוסיף לסרט את הניחוח הקלאסי. בקטעים המוארים התמונה ברורה וחדה. רמת הצבעים דהויה מעט, כמו כל אותם סרטים ישנים. איכות סאונד: ה-DVD מכיל 2 פסי קול באנגלית (לא כולל הערות הבמאי) - דולבי דיגיטל 5.1 ודולבי סראונד ופס קול אחד בצרפתית במונו. קידוד ה-DD5.1 סובל גם כאן, כצפוי, מאותה מונוטוניות דהויה שהייתה ותהיה נחלתם של כל הסרטים הישנים שלא קודדו במקור לאותה שיטה. לסאונד חסר את אותו עומק וצלילות שעוטפים אותך בסרטים אחרים. מה שכן, הופתעתי לשמוע כי הפרדת הערוצים נעשתה במקצועיות וניתן להבחין בסצינות רבות בהפרדת הערוצים. גם הסאונד מצליח לסחוט את המקסימום האפשרי בסרט מסוג זה. תוספות: הסרט מגיע עם 4 סצינות חלופיות וזו הפעם הראשונה שאני פשוט לא מבין מדוע הסצינות קוצצו מהסרט. גם ארבעת הסצינות מכילות כמובן בדיחות, יתכן ולא כולן היו PC. בנוסף יש טריילר עתיק עם בדיחות מהסרט ו- StoryBoards עם ציורים מוקדמים לפיהם תוכננו שלוש סצינות מהסרט. אבל הפנינה הנוצצת ביותר מבחינתי היא גם זו שעדיין לא התאפשר לי להאזין לה. מדובר כמובן בפסקול הערות הבמאי שנקרא כאן GROUP COMMENTARY ומשתתפים בו לא פחות מ-6 אנשים: הבמאים - דייויד וג´רי צוקר וג´ים אברהמס, המפיקים - ג´ון דייוידסון והאנט לורי והמתווך פרד רובין. אני בטוח לחלוטין שרק הפסקול הזה הוא סיבה מספקת לקנות את ה-DVD. אם יהיו כאן רק חצי מהבדיחות שרצות בפסקול הבמאי של "טיסה נעימה" יהיה זה מעדן, ולהערכתי יהיו הרבה יותר. לאחים צוקר אין שום בעיה לצחוק על עצמם והם מציינים את כל הפאשלות והטעויות בסרט ובתסריט תוך כדי שאגות צחוק היסטריות. פסקול הבמאי של טיסה נעימה מצחיק עד דמעות ואני לא יכול לחכות כבר לשמוע את הפסקול כאן (בשבת... בשבת...). ציונים: שום דבר, להזמין עכשיו !!

gofish

New member
אח..איזה תענוג..כיף לך

ישנם 3 סרטים שנכנסו אצלי להיכל התהילה ומקוטלגות כקומדיות המצחיקות והמשוגעות ביותר..תענוג רצוף. השלושה הם
Top Secret
Life of Brian-חבורת מונטי פייטון.
History of the World: Part I-מל ברוקס.(מעניין מתי יצא חלק II
). אין צורך להוסיף,חובה לראות לכל חובב קולנוע וקומדיה בפרט. גאוניות בשיאה. דרך-אגב ממזר לא הבנתי איך עותק של DVD יושב אצלך בסלון
,אם תאריך היציאה הוא 16/7. (קומבינות!!!) גם אני רוצה
(למרות שכולן נמצאות אצלי בווידאו).

רומן ט

New member
אני עדיין מחכה לדיסק

באתר ממנו אני מבצע את ההזמנות...
ועכשיו הביקורת שלך "שיגעה" אותי...

danistar

New member
History of the World: Part I

את ה DVD של הסרט קניתי לפני כמה חודשים . אזור 1 כמובן ורק בדולבי 2.0 מצחיק , שנון !!

למעלה