touch football

קיטס

New member
touch football

שלום, אני אורחת לרגע. אני מתרגמת ספר אמריקאי שבו נזכר המונח שבכותרת. מחיפוש במילונים הבנתי שההבדל בין הפוטבול הזה לפוטבול הרגיל הוא שנוגעים במקום "לתקל". לא רציתי לתרגם את זה לפוטבול מגע, כי אז זה נשמע כאילו יש ענף של contact football... אולי למישהו מהמומחים פה בפורום יש הצעה איך לתרגם את הפוטבול הזה?

Yo-man

New member
איך לתרגם טאץ' פוטבול...

בגלל שהספורט הזה לא פופולרי מספיק בארץ אין לנו מינוחים מקצועיים לתופעות שכאלה. אני הייתי מנסה להסביר את המונח ולא לתרגם אותו, זאת אומרת לומר "פוטבול ללא תיקולים". גם אם היה מינוח מקצועי לתופעה, עדין לא ניתן לברוח מהצורך להסביר במה הכוונה, כך שאין פסול בתיאור. נסי לתרגם לאנגלית שבדמקה אסור לאכול אחורה... אלה דברים שמצריכים הסבר ארוך יותר לטובת אלו שאינם מכירים את הנושא מתרבותם. מקווה שהתשובה הזו עוזרת לך.

קיטס

New member
תודה

בפורום אחר ענה לי בחור שגר באמריקה שאפשר לומר "פוטבול נגיעות". מה נראה לך? מצד אחד, אני רוצה לדייק. מצד שני, זה לא ספר על פוטבול, זו רק פיסת מציאות בעלילה. לכן אני לא רוצה להאריך בהסברים. אגב, אולי אתה יודע איך אפשר לקרוא בעברית ל-hacky sack? במילון (ובגוגל חזותי) מוסבר שזה מין כדור/שקית ממולא/ת שילדים משחקים בו בבעיטות.

Yo-man

New member
מצטער, לא מכיר את ה-Hacky sack

לגבי - פוטבול נגיעות - זה נשמע מעט אירוטי ולא ספורטיבי בעליל
אני משער שאפשר להשתמש בזה. אנחנו נוטים להבדיל בין פוטבול עם מגע מלא, שזה אומר תיקולים והפלות, לפוטבול "דגלים", שזה משחק בו לא מפילים את מי שמחזיק בכדור אלא מנסים לקחת את הדגל התלוי ממכנסיו, ובמקום בו אבד הדגל נעצר המהלך (כאילו הופל השחקן). לי פוטבול נגיעות נשמע קרוב מידי לפוטבול פול-קונטאקט, אבל ברורה לי הכוונה.

Quantum2

New member
hacky sack

אם אני לא טועה מדובר במשחק הפופולרי "כדור-שק"...או "כדור שקית"..

b i g t o m

New member
hacky sack

זה מין כדור מבד ממולא באורז או משהו שמקפיצים מאחד לשני זה כמו הכדורים שעושים איתם ג'אגלינג

קיטס

New member
תודה

השאלה היא אם כדור-שק יגיד משהו לישראלים שקוראים את הספר. מילא פוטבול, אבל כדור בד ממולא... בקיצור, בינתיים בחרתי לכתוב "כדור סמרטוטים" (אל תצעקו בבת אחת), ואם העורך יקפוץ מזה, אציע כדור שק. בכל מקרה זה ספר, לא סרט, לא רואים מה הם עושים, והם תמיד עושים את זה בחצר ביה"ס או במגרש הפוטבול - אבל בהפסקות הלימודים.

למעלה