tower of wind

איילת29

New member
tower of wind

אמנם הוא לא ממש גורד שחקים אבל התאורה שלו בהחלט מעניינת, תאורה שמשתנה בהתאם לזרימת הרוח.. נמצא ב yokohama אדריכל Toyo Ito אולי יש לאדריכל הזה גורדי שחקים...?
 

איילת29

New member
הבניין

בבוקר נראה אטום לגמרי ובכלל לא שקוף.. מצורפת תמונה..שחור לבן (זה מה יש לי) תהנו.
 

TheIllustrator

New member
איזה מבנה מוזר!

הוא בכלל בלתי ניתן לאיכלוס... נכון!? וכיצד הרוח משנה את צבעו!?
לגבי השאלה שלך האם יש לו גורדי שחקים... אנני יודע, אבל תריך לברר. על כל פנים... תמונות מדהימות של מבנה מרתק. יש לך עוד מידע עליו?
 

oren*

New member
גם אני חושב שהוא מבנה יפהיפה, ואולי

הרוח מסובבת שבשבות קטנות שמפעילות מנגנון של החלפת גוונים של הניאון (אפשר הרי להחליף גוון של ניאון לפי זרם החשמל שזורקים לגז שבתוכו - אני לא ממש בקיא בנושא אבל בקניון ערים בכפר סבא היו צינורות ניאון ארוכים שהחליפו את הצבעים שלהם ברוטציה קבועה). מאוד מיוחד, מזכיר עבודות של יעקב אגם (מבחינת משחקים של רוח ושינויי צבע).
 

איילת29

New member
tower of wind

Tower of Winds המגדל בגובה 21 מטר, (לא מתאים לפורום..אבל זה פרוייקט תאורה מדהים) .נבנה לתחרות עיצוב ב- 1986 במרכז העיר ליד תחנת הרכבת של יוקוהמא. הוא נבנה סביב מבנה בטון שהיה קיים לפני כן, אשר תיפקד כמיכל מים וכארובת אוורור לחנויות המחוברות שמתחת לכיכר. המבנה כוסה בלוחות אקריליים עם ציפויי מראה סינתטיים ואחר-כך מסגרת פלדה אליפטית נבנתה סביב וכוסתה בלוחיות אלומיניום מחוררות, אשר היו שקופות למחצה במשך היום. אחרי השקיעה הבניין עובר מטמורפוסיס (שינוי צורה) והופך, לפי דברי הארכיטקט ל"עיר מופלאה של אורות, קולות, בבואות המונחת על חלל הבניינים וההנדסה האזרחית המוחשיים". מאחורי המשטח המחורר (כלומר בין 2 השכבות) ישנן 1,280 נורות זעירות, 24 זרקורים ו- 12 טבעות ניאון לבנות- בהירות המסודרות ורטיקלית. התאורה נשלטת ע"י תוכנת מחשב, המנורות מסונכרנות לספק "מוסיקה סביבתית". הניאון מופעל כדי לסמן שעברה שעה. זרקורים מגיבים לשינויים במהירות ובכיוון הרוח. הנורות הזעירות מגורות ע"י רעש. אלמנטים טבעיים משפיעים על התאורה. התוצאה היא תופעה טבעית נשלטת. הלוחיות לעתים נעשות קרום שקוף למחצה ובפעמים אחרות נראה כי עולה או על פני השטח. הסגולות הרפלקטיביות של לוחיות האלומיניום מדגישות את צורתו המתכתית הפשוטה של המגדל במשך היום. בלילה- המגדל כקליידוסקופ ענקי המייצג תצוגה גאונית של השתקפות. השקפת העולם של האדריכל מתבטאת בבניין: אדריכלות חולפת המשתמשת באור מלאכותי חולף כדי להעלות את אותן תמות אשר מניעות את עבודתו- נפחים המוגדרים בעדינות, משטחים מבריקים ורגישות לאיכויות האתר הספציפיות והמתוחכמות. http://home.wxs.nl/~jvansant/zarch.htm www.caipirinha.com/Music/2001.html
 

איילת29

New member
Rembranst Tower.....אמסטרדם

שימו לב לתאורה של הבניין... תראו תמונות באתר המצורף.. מזכיר קצת את דובאי , לא?
אילוסטרייטור, התמונות של הבניינים העקומים מספרד משהו.. איפה אפשר למצוא עוד חומר עליהם? ..איילת
 
למעלה