trigger point injections

oferb10

New member
trigger point injections

מאובחן בטריגר פוינט בשרירי הלעיסה צד שמאל של הפנים מתבטא בכאבים עמומים בשרירי הלעיסה וכן בשרירי צוואר וכאבים בינונים עד חזקים ברקה השמאלית וצד שמאל של הראש עקב הקרנה משרירי לעיסה צוואר.
כמו כן מאובחן בפיברומילאיגיה וצפיפות עצם גבולית במעקב וצריך לשלול פאגט בגב תחתון צד שמאל באגן.
הייתי אצל 2 רופאי כאב המליצו על trigger point injections כאשר אחד המליץ על הזרקה תחת שיקוף ואילו השני אמר שאין טעם בשיקוף כי לא רואים את השריר בשיקוף יזריק לפי מיקום הטריגר פוינט ע"פ לחיצה על הנקודה.
כמן כן הראשון לא הסביר בדיוק איפה הולך להזריק ואילו השני אמר שצריך להזריק בכמה נקודות של שריריים בפנים ובצוואר וזאת אמר לאחר שלחץ על נקודות.
כעת אני מבולבל ארצה לדעת מי מהם צודק ,עם השיקוף רלוונטי מה היתרון בו והאם ניתן לעשות באולטרא סאונד.
ובהמשך לשאלתי אשמח אם תוכלו לתאר לי את ההליך של הזריקה במקרה שלי (שרירי לעיסה) באיזה מקומות מזריקים ,באיזה צורה(לפי מציאת נקודות ההדק ע"י לחיצה,שיקוף,אולטרא סאונד) ,מה החומר המוזרק ,תופעות הלוואי,סיבוכיות הזריקה(יחסית לזריקות אחרות לדוגמא לגב תחתון),מורכבות ההליך(משתחררים ישר אחרי הזריקה ,עושים את הזריקה עם הלבוש שבאים איתו ראיתי אנשים שבאים למרפאה שמלבישים אותם בביגוד של אשפוז למרות שהשתחררו אותו יום ממה שהבנתי רובם מקרה גב האם במקרה שלי ידלגו על זה כי ע"פ הבנתי ההליך שלי יותר פשוט)

ברוך הבא

מקרה הטריגר פוינט של שרירי הלעיסה הוא באמת לא משהו פשוט כל כך מבחינת הכאב.
תה מדבר כבר על הזרקות, אבל לי חסרים כמה וכמה פרטים מוקדמים יותר:
1. האם ניסית לעשות טיפולים פיזיותרפיים מיוחדים לעניין הזה?
2. מה עוד עשית מבחינת טיפולים?
3. האם אתה מטופל במרפאת כאב?
4. האם ניסית הזרקות אחרות כבר? (זה חשוב, כי אתה כותב שאתה פיברואי)
5. בן כמה אתה, ומה אתה עושה? כמה זה מגביל או מפריע לך בחיי היוםיום?

אחרי התשבוות האלה, יהיה לי יותר קל ונכון לכוון הלאה.

ובינתיים, אתה מוזמן לכוס קפה חם או שוקו משובח.

oferb10

New member
המשך זריקה לנקודות הדק

1. הייתי אצל פחיזוטרפיסטית מומחית למפרק לסת באופן פרטי מיכל ליבלינג שמה לא עזר.
2. דיקור יבש אצל ד"ר אקמאטי במרפאה משלימה תל השומר החמיר את הכאב הפסקתי אחרי 3 פגישות.
3.מטופל במרפאת כאב בלינסון המלצתם זריקה הלכת לשמוע דיעה נוספת במרפאת כאב תל השומר בתקווה לשמוע על טיפולים אחרים לפני זריקה אבל גם שם הציעו זריקה מה שמוזר ששם אמרו שאין צורך בשיקוף פשוט מאתרים את הנקודות בצוואר לחי ומזריקים אליהם ואילו בבלינסון אמרו עם שיקוף.
4. לא לא ניסיתי לקחתי סימבלטה תקופה עד שזה דפק תפקודי כבד והורו לי להפסיק בכל מקרה זה לא ממש עזר
5. בן 49 מתכנת מחשבים (מפה תבין את בעיות היציבה והצוואר שמקרינות לשרירי פנים שמקרינים לרקה ראש)

מאוד היה עוזר לי אם הייתי יודע על רופא כאב שמתמחה בתחום של טריגר פוינט לא אכפת לי ללכת פרטי ושיפרוש לפני את האופציות האלטרנטביות והקובנציונליות חוץ מזריקה

בל מקרה אודה אם תתיחס לשאלות בהודעה המקורית

למעלה