הפחתת טריגליצרידים
בהנחה שאין מחלת כבד, הגורם התזונתי העיקרי לרמת טריגליצרידים גבוהה היא סוכרים, ומביניהם כניראה שהפרוקטוז (סוכר הפירות) הוא הסוכר הבעייתי ביותר. כדי שסוכר זה יהפוך לשמיש בגוף עליו לעבור מטבוליזם בכבד ולהפוך לגלוקוז. בכמויות גבוהות של פרוקטוז בתזונה הכבד לא מצליח לעמוד בדרישות והופך את הפרוקטוז לשומנים- טריגליצרידים. המקורות העשירים ביותר לפרוקטוז הם: מזון מתועש כולל חטיפי אנרגיה המכילים סירופ עשיר בפרוקטוז/סירופ תירס, סירופ על בסיס אגבה, סוכר, וריבוי פירות בתפריט היומי. את כולם, גם אלה שלכאורה נחשבים בריאים יש להפחית או להסיר מהתפריט. בברכה, אייל שפרינגר.