Truth about life in Australia - מה אתם אומרים על הפוסט?

ANZ1

New member
זה טקסט גנרי על בעיות העולם המערבי

אתה יכול להחליף את כל המילים אוסטרליה במילים ישראל, או ארצות הברית או העולם, והטקסט יהיה נכון.
אוסטרליה כמו כל מדינה אחרת לא חפה מבעיות , זה הכל יחסי,
מי שמחפש מקום לברוח מאותם בעיות של יוקר מחייה, עלות דירות, חינוך ברמה נמוכה, חוקים בירוקרטים וחוסר משמעות, לא צריך לעבור לישראל או אוסטרליה אלא כנראה לכוכב אחר.
או למצוא את מקום שהוא רק יחסית יותר טוב ממה שיש לו היום.
אם מישהו יענה לעצמו מה הוא לא אוהב במדינה שהוא גר בה, ומה הוא היה רוצה לשפר, הוא יוכל למצוא מקום שיותר מתאים לו.
 

Nissim Assa

New member
נראה שאתה אומר דבר והיפוכו

&nbsp
אם הוא עונה לעצמו שמה שהוא לא אוהב זה בעיות של יוקר מחייה, עלות דירות, חינוך ברמה נמוכה, חוקים בירוקרטים וחוסר משמעות ואתה טוען שהן קיימות בכל העולם ומעבר לכוכב אחר זה לא אופציה (כרגע) איך הוא ימצא מקום שיותר מתאים לו?
&nbsp
 

ANZ1

New member
אם הוא יגדיר (ידרג) את החשיבות שלהם

אם הוא ידרג את הדברים החשובים לו הוא יוכל למצוא מקום שעונה על ההגדרות בצורה הכי טובה,
למי שחשוב רק לשפר את רמת החיים שלו ולחיות במקום שמחירי הדירות נמוכים,
הוא יכול לעבור למדינות עולם שלישי כמו תאילנד או הודו, או אם הוא רוצה מדינות עולם ראשון, הוא יכול לעבור לברלין ,
לא סתם בישראל ברלין נהפכה לסמל של אנשים שכל מה שמעניין אותם הוא יוקר המחירים.
 

superpanda

New member
תוכל להתיחחס לניקודות הבאות?

רק אנשים שחיים הרבה זמן באוסטרליה כנראה מבינים כל הפרטים הקטנות.
יש כמה ניקודות שחשובות לי כי אחד שמתכנן מעבר.
  1. you have children under 6 and you must work you will have no salary to save assuming you get a job in the first place and you must earn about $3000 for each child each month
    1. what does he mean - 3000 for each children is alot of money
  2. School supervision starts at 08h30 and ends at 15h00
    1. איך אנשים עובדים מסתדרים עם השעות
  3. Australia has a very high rate of child abuse, there are many child kidnappings and killings, beware of this. It's over represented.
    1. האם זה אמיתי? מניח שלא
  4. Australia has a massive drug problem. In a way it is legal because most drugs are available in small amounts and one won't be convicted
    1. האם בעיה כזאת רצינית? סמים יש בכל מדינה.האם באןסטרליה זה ממש חריג?​
  5. מערכת חינוך - הוא ממש יורד על המערכת חינוך - עד כמה היא שונה לטובה .רעה מזאת בישראל?​
  6. Australia charges you a Medicare levy for health cover, then it forces you to take private health insurance, both of these measures still do not result in you being covered and do not result in you not having to pay additional fortunes for health. Do whatever you can in Australia to stay healthy because out of pocket expenses might mean you need to sell your house, even if you have insurance and have paid your Medicare levy.
    1. האם אפילו ביטוח פרטי לא מחסה רוב הבעיות? האם הוא יקר? מה ניתן לקבל ןמה לא במסגרת ביטוח של מדינה?​
  7. avoid all processed food in Australia, all junk food, all drinks and all alcohols and cigarettes. The chemicals that are allowed in foods and drinks here in Australia are banned in most European countries for causing disease. Stick to quality grass fed organic meats and fruit and vegetables.
    1. האם זה אמיתי?
  8. trust nobody in business, you will get screwed. Dishonesty in business is rampant it's almost cultural
  9. Realise that Australian universities pay bug money to get their rankings up.??
האם תוכלו להתיחס לניקודות או חלק מהם?
תודה מראש
 

ANZ1

New member
הכל יחסי

תבדוק עובדות לא תחושות
בכל אחד מהסעיפים תבדוק ציונים , עלויות ודירוגים ותראה שאוסטרליה נמצאת עשרות רמות מעל ישראל, זה הכל יחסי.
למשל
http://www.usnews.com/news/best-countries/education-full-list
יש דירוגים בכל אחד מהנושאים, איכות רפואה, עלויות רפואה (בישראל אתה משלם הרבה יותר ומקבל הרבה פחות), בעיות והצלחות.
אחוז שימוש של סמים בבתי ספר, אחוז שימוש בסמים באוכלוסיה הבוגרת.
ותראה שהוא מקשקש, פשוט אין לו מושג איך נראה שאר העולם.
 
כמיטב יכולתי:

1. ילדים: נראה לי שהוא מתכוון לתשלום עבור מעונות וגנים. המחיר הוא באמת לא זול - כמאה דולר ליום - אבל אני לא יודע מאיפה הוא הביא את הסכום של 3000. הוא לא פירט. אפילו הורים ששולחים את הילד מגיל אפס לחמישה ימים בפעוטון בשבוע (ואין הרבה כאלה) ישלמו בחישוב כולל פחות. והוא גם לא מזכיר את העובדה שמקבלים על הילד גם קיצבת ילדים (משמעותית יותר נדיבה מישראל), ושיש הנחות למי שמצבו הכלכלי פחות טוב. יכול להיות שהוא מחשיב גם הוצאות מזון וביגוד וכו' - נו, ילדים זה עסק יקר בכל מקום.
ולבסוף, כדאי להזכיר שבמקומות רבים באוסטרליה הילד נכנס למערכת החינוך מגיל חמש ולא שש.
2. יש בבתי הספר before school care ו-after school care, ששומרים על הילדים לפני אחרי שעות ביה"ס למי שצריך. התשלום לא יקר. ונזכיר גם שזה רק לכיתות הראשונות של ביה"ס - ילדים גדולים יותר כבר יכולים ללכת הביתה לבד.
3. לא יודע על מה הוא מדבר. אני מניח שיש מקרים כאלה של חטיפות ורציחות, אבל זו לא איזו "מכת מדינה". כמובן שיש גם מקרים של התעללות בילדים, אבל זה (כמו גם הרוב המכריע של חטיפות של ילדים) בגלל ההורים או בני משפחה אחרים של הילדים. זה לא משהו שאמור לשנות לך (אני מניח שהגירה לאוסטרליה לא תגרום לך להתחיל פתאום להתעלל בילד שלך) אלא אם כן יש לך תוכניות שמשפחה אוסטרלית תאמץ אותך...
4. יש סמים באוסטרליה כמו בכל מקום. יש איזורים שבהם זה יותר בעייתי, אבל האוסטרלי הממוצע לא מרגיש את זה ברחוב. מה שכן, האלכוהול פה שולט ברמה, זה כן. אבל הבחור לא דיבר על זה כי הוא אנגלי וגם שם אלכוהול זו מכת מדינה.
5. יש מה לשפר גם כאן, בפרט בכל מה שנוגע לרמת הדרישות האקדמיות מהתלמידים. באופן כללי אני שולח את הילד שלי לבי"ס אוסטרלי ציבורי בהרבה פחות חשש ממה שהייתי שולח אותו לבי"ס ישראלי.
6. זה כבר עניין למגילה שלמה. מערכת הבריאות האוסטרלית היא סבירה, אבל לא יותר מזה. אין לי ביטוח פרטי אז אני לא הכי מתמצא במה נותנים ומה לא. זה גם תלוי באיזו תוכנית אתה קונה.
7. כאן הבחור כבר מתחיל לרחף בענני קונספירציה.
8. אני לא איש עסקים, אבל ממה שאני רואה ושומע עסקים באוסטרליה מתנהלים כמו עסקים בכל מקום אחר, ואוסטרליה היא בסה"כ מדינה אמינה יחסית מבחינה עסקית. יש אנשי עסקים שקרנים בכל מקום. חלק מהם אפילו נבחרים לנשיאות ארה"ב.
9. אני לא שמעתי על דבר כזה. נשמע לי מופרך לגמרי.
 

Caput femoris

New member
שלוש הערות על המצב

1
אמרו את זה קודם לפני. הבנאדם לקח כמה ברמת קרבה סבירה למציאות ושזר אותם בהמון הגזמות, תיאוריות קונספירציה וסתם שטויות.
אבל למרות החסרונות הרבים, הפוסט הזה חשוב ולו רק כי רוב החומר שאתה מוצא הוא קיצוני לכיוון השני (בעיקר בפייסבוק שבו אין אנונימיות וכולם צריכים לצאת גבר-גבר מצליחן). מציאות החיים באוסטרליה אולי טובה מישראל אבל רחוקה מאוד מלהיות האוטופיה שאנשים פה מוכרים לעצמם או למהגרים בפוטנציה.

2
לגבי מערכת הבריאות בכלל והביטוחים הפרטיים בפרט המצב לא טוב. הביטוחים הפרטיים (שאתה די חייב לקחת) זה משהו בין קומבינה למס עקיף שנגבה ע״י חברות הביטוח. מעבר לחורים בכיסוי, נותני השירותים נוטים לדרוש מחירים מעבר למחירון גם על מה שמכוסה, ומרפאות ה bulk billing (שזה בעצם סוג של קופת חולים) לא עולות ברמתן על מקבילותיהן הישראליות או בהרבה מקרים נופלות מהן בשירות ובזמינות.
בחודש שעבר יצאה על זה סדרת כתבות בגרדיאן שאולי תעניין אותך:
https://www.theguardian.com/australia-news/private-health-insurance
(תתחיל מכאן)

3
לגבי האוניבריסטאות, לא ברור לי למה התכוון המשורר אבל נכון שאוניברסיטה גדולה באוסטרליה תהיה משמעותית יותר גבוה בדירוגים השונים מאשר אוניברסיטה מקבילה באיכותה באירופה, נאמר. יש לתופעה הזו כמה סיבות, אבל הראשית שבהן היא שהדירוגים האלה מתבססים על סקרים בין-לאומיים שמוטים לכיוון ערים גדולות.
לצורך הדוגמא, באים למישהו מת״א ושואלים אותו אילו אוניברסיטאות טובות הוא מכיר באסיה. מה הוא כבר מכיר? מלבורן, סידני, סינגפור, הונג-קונג ואולי עוד איזה עיר-שתיים. לכן אוניברסיטאות מהערים האלה יקבלו יותר קולות מאוניברסיטה טובה לא פחות מגרמניה*, נאמר.
מה שכן - יש אובססיה עודפת לדירוגים כאן מהסיבה הפשוטה שהרבה אוניברסיטאות חייבות סטודנטים זרים כדי להתקיים. הרבה מגיעים לכאן לעשות פסבדו-מאסטר תמורת עשרות אלפי דולרים רק כדי לקבל את שם המותג בקורות החיים.


* בגרמניה יש בעיה ספציפית עם הדירוגים כי הוראה ומחקר הרבה פעמים לא יתבצעו באותו מוסד והדירוג כולל את שני המרכיבים, אבל זה כבר סיפור אחר.
 

arieltr

New member
חוות דעת של אחרים על דברים שמכירים ביומיום זה תמיד מעניין

החיים זה לא שחור או לבן, אלא יותר בכיוון של אינספור גוונים ביניהם ול'אמת' יש פנים רבות שמתקיימות גם כביכול כשהן הפוכות ונוגדות אחת את השנייה.
לפני שהוא ניגש לנקודות שלו, הוא כותב שהוא הגיע מחו"ל, כלומר הזוית שלו מלכתחילה מאוד שונה מנניח איזה ג'וני-בוי שנולד, גדל וחי כל חייו ברוקהאמפטון או בלונססטן, לכן לא מעט שונה כבר נטוע ומובנה בפרספקטיבה שלו. כל אחד והמטען שלו.
לפי הנקודות שלו:
1. "Australia is not the lucky country". אני לגמרי מסכים. אבל לא כי אוסטרליה היא בת מזל או בעלת מנחוס, אלא בגלל שלטעמי אין דבר כזה lucky country. זו סתם סיסמא של פוליטיקאים באשר הם, לא יותר מזה. מרקטינג, ברנדינג. או כמו שאומרים בפרסית עתיקה: בולשיט.
אגב, מעניין המבט שלו על ה'מידל קלאס' עפ"י השנים שהוא ציין, זה בקורולציה מסויימת עם מחירי הנדל"ן.
2. לגדל ילדים זה דבר בהחלט לא זול באוסטרליה, אבל גם לא בעוד המון מדינות על פי מה שאני שומע. החיסרון הגדול ביותר של אוסטרליה מבחינת המהגר הממוצע הוא שאין לך כאן את התמיכה של המשפחה שיכולה לעזור מאוד שחיים קרוב אליהם כשיש ילדים קטנים. הסבתא והסבא יכולים לאסוף את הילדים מבית הספר או לשמור עליהם יום או שניים בשבוע, או עם הילד חולה או אם יש תאומים או אלף ואחד דברים אחרים.
3. כרגע אני מכיר רק בית ספר אחד ולפי מה שהוא כתב נשמע לי שהוא צריך למצוא בית ספר אחר לילדים שלו.
9. הסרט Sicario בהחלט עשה עליו רושם והוא צודק זה סרט טוב מאוד! אני מאוד נהנתי אם כי זה בהחלט לא הסרט הכי טוב של דניס וילניו.
10. נראה לי שהבנתי אותו ולכן אני מוכן לצרף את הפנינה הבאה:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=hsq3H_6XuFA[/URL]
13. חיובי, אבל איפה יש?
14. עם כל הקושי, בסופו של דבר זו גם שאלה של מה מוכנים להתגמש ולהקריב היום בשביל מחר. אין גם יותר מדי מהגרים שהגיעו לבריטניה ויכולים לקנות בית במרכז לונדון. לא מידל קלאס בכל אופן. מה שכן הממשלה לא עושה וגם לא תעשה דבר לשנות את הנושא.
16. לקחתי לתשומת ליבי ואני עובד על זה.
20. וואלה בסעיף 18 הוא ממליץ רק לאכול אוכל אורגני שלרוב יותר יקר מהמקבילה הלא אורגנית ועכשיו הוא מבקש לחסוך ככל האפשר. מביא את הסעיף.
 
למעלה