Two Alone, סנדרה בראון.

מיה אחת

New member
Two Alone, סנדרה בראון.

מרוששת כשהנני, תוכלו רק לתאר לעצמכן כמה שמחתי לגלות את הסניף האינטרנטי של Beverly’s Books, חנות המוכרת ספרים משומשים באנגלית. בפרץ התלהבות, רכשתי שלושה ספרים, ביניהן רומן היסטורי של ג'והנה לינדסי, שלוש נובלות של נורה רוברטס, ו"Two Alone" של סנדרה בראון, שזנחה את הכתיבה הרומנטית לטובת מחוזות הספרות היפה בשנים האחרונות. Two Alone, שנכתב ב-1989, הוא לטעמי אחד הספרים הטובים יותר של בראון היפה, דוגמנית ומנחת טלוויזיה לשעבר שמצאה את ייעודה בכתיבת רומנים רומנטיים. גיבורת הספר היא ראסטי קרלסון, בתו של איש העסקים העשיר ביל קרלסון ואישיות בפני עצמה. ראסטי היפהיפיה, היא סוג של סלבריטי בבוורלי הילס, שם היא גרה. כשראסטי מתלווית אל אביה למסע ציד בשמורה מרוחקת אי-שם בקנדה, היא לא מתארת לעצמה שמה שהתחיל כחופשה משפחתית יסתיים באסון. בדרכה חזרה ללוס-אנג'לס מתרסק המטוס בו היא טסה, וראסטי מוצאת את עצמה בלב היער הקנדי, מבודדת לחלוטין. כל הנוסעים פרט לשניים נהרגו בהתרסקות, ואין פלא שראסטי מאושרת לגלות כי הגבר המתבודד שישב לא הרחק ממנה במטוס הקטן נותר בחיים. קופר לאנדרי הציני והמרוחק הוא האדם השני ששרד את התרסקות המטוס. קופר, שברח מהשבי בויאטנם וחזר לארצו כגיבור לאומי, הוא - כך מסתבר - מומחה להישרדות. בלעדיו, לא היה לראסטי סיכוי לשרוד ביער הקפוא. ללא ספק הגבר שהיית רוצה לצדך בשעה שכזאת. מבחינת קופר, ראסטי היא לא יותר ממטרד שנכפה עליו. אין לו עניין לשמש בייביסטר ליפיפיה העירונית וחסרת האונים, והוא לא סומך על נשים יפות כמו ראסטי. עם זאת, קופר איננו מתכוון לנטוש את ראסטי מאחוריו. מערכת היחסים בין קופר לראסטי מתחילה בעוינות עזה. קופר עושה ככל שביכולתו להבהיר לראסטי כי מבחינתו היא לא יותר מעול נוסף, וראסטי מתאמצת להתמודד עם גישתו הסקסיסטית והאכזרית של קופר, ולהוכיח לו כי היא מסוגלת לתרום את חלקה למאבק ההישרדות שלהם. גם ראסטי וגם קופר, היו מן הסתם מעדיפים לשמור מרחק זה מזה. הם באים משני עולמות שונים, ושום דבר, פרט לקטסטרופה שנחתה עליהם, לא הייתה מחברת בין השניים האלו. עם זאת, בין ראסטי לקופר שוררת משיכה עזה. קופר מתקשה להתיק את עיניו מהיפיפיה אדומת השיער, וראסטי לא יכולה להתעלם מקופר הקשוח והמסוקס, בטח לא בקרבה האינטימית שלילות הסתיו הקפואים כופה עליהם. ברור שמשהו הולך לקרות, נכון? אני אוהבת את סוג הרומנים שמתחילים בשנאה עזה ומסתיימים באהבה גדולה. כיף לצפות בשני האנשים שכנגד רצונם וכנגד כל היגיון בריא שאומר להם לסגת, מתאהבים זה בזו. בכל זאת, לא תמיד היה לי קל לקרוא את הספר. סנדרה בראון כותבת את הגיבורים שלה מניאקים עד קצה הבוהן. לו אני במקומה, ישנן לא מעט אמירות פוגעניות שהייתי חוסכת מקופר. לא אחת, מצאתי אותו גס ובוטה מדי לטעמי. ראסטי, מאידך, היא קצת יותר מדי רכיכה. אני מעדיפה את הגיבורות שלי חזקות, אינטיליגנטית ובעלות עמוד שדרה, וכעסו של קופר, נוכח ראסטי המייבבת על ציפורניה השבורות, היה לי מובן לחלוטין. עם זאת, סנדרה בראון בונה מתח מיני לתפארת. כססתי את הציפורניים בציפיה לראסטי וקופר שיתעשתו סוף כל סוף ויבינו שמקומם יחד, במיטה. הכתיבה של בראון היא סקסית, נועזת יחסית לז'אנר (בראון מוכנה, גם אם בעקיפין, לדבר על מציצות - שומו שמים, אפשר לחשוב שאנחנו לא עושות את זה), והיא כותבת סקס טוב, חזק ומספק. מאסתי בליטופים מהוססים לאור נרות. תנו לי זיון רציני ואשרני. לסיכום, Two Alone הוא ספר כיפי, שבהחלט יכול לייצג את כתיבתה של בראון. גיבור חזק, ציני ואכזרי לעיתים, שנדרש זמן להתחבר אליו, גיבורה טיפה יפה מדי וטיפה חלשה מדי, מתח גבוה, סקס טוב ואיחוד רומנטי ומרגש. מומלץ בחום לאוהבות סנדרה בראון, ולאלה, שכמוני, אוהבות מניאקים. מי שמעדיפה גיבורים קלים יותר לבליעה, שתשאר עם נורה רוברטס.

מעריצה גדולה של סנדרה בראון../images/Emo9.gif

בתור אחת שאוהבת מאוד את הספרים של סנדרה בראון (בין היתר)...אבל לצערי לקרוא באנגלית טרם אני יכולה... תוכלי לתרגם לי את שם הספר לעברית....כי לפי הסיפור נראה לי שיש לי אותו...אבל ליתר בטחון. תודה

מיה אחת

New member
אין לי מושג

אם הספר תורגם לעברית- אני הייתי מתרגמת אותו כ: "שניים לבד", אבל אור-עם ושלגי (שתי ההוצאות העיקריות שמתרגמות ומוציאות לאור את הספרים הללו) נוטות להפתיע אותי כל פעם מחדש בשם שהוא איזו ואריאציה על המילים: "להט/אהבה/לבבות/שבורים" שאין לה ולו קשר קלוש עם שמו המקורי של הספר. נסי לבחון את הכריכות ולראות אם את יכולה לזהות את שמותיהם של הגיבורים.

GeJuFan

New member
היי יש לי את הספר הזה

ספר די טוב, והסוף בהחלט נחמד.

לא כולם חנונים

לא כל הגיבורים של נורה רוברטס הם קלים לבליעה ולא כל הגיבורים של סנדרה בראון הם גיבורים מסוקסים... נראה לי שאם את אוהבת את הטיפוס הזה אז תאהבי גם את לינדה הווארד - אצלה שני הגיבורים הם בעלי נוכחות. קרן.

מיה אחת

New member
נכון,

אבל רוברטס, בניגוד לבראון, גם כאשר היא כותבת מניאקים, נזהרת לכתוב את הגיבורים שלה מלאים ואנושיים יותר. בעוד שבראון נצמדת לסטריאוטיפ הטהור, רוברטס כותבת דמויות עגולות יחסית לז'אנר. וכיוון שהכל יחסית לז'אנר, כתיבתה של רוברטס היא קלה יותר לבליעה.

GeJuFan

New member
היי מיה מה הכתובת?

האם האתר זה אתר ישראלי? אני פשוט חייבת למצוא ספרים באנגלית הספר שאני קוראת כבר חודשים עד היום לא נגעתי בו די מתחיל להימאס עליי הספר אני צריכה משהו חדש (וזה לא שאין לי הם פשוט נמצאים בדיר חזירים שנקרא החדש שלי). וחצמזה אני מתה על סנדר כבר קראת רצח בבית הנשיא, זה היה הספר שפתח בפני את ז'אנר הרומנים, וזה עדיין הספר הכי אהוב, אני פשוט לט נוטה לקרוא את כל הספרים שאני אוהבת מההתחלה רק את הקטעים האוהבים (ע"ע כל הסקס וכאלה זה בים הקטעים הכי טובים, טוב תשמעו אני בת 17 ההורמונים עובדים שעות נוספות)

מיה אחת

New member
Beverly's Books

http://www.beverlysbooks.co.il גם אני מאוד נהניתי מ"רצח בבית הנשיא", למרות שלטעמי, הוא שייך יותר לכתיבה החדשה של בראון. הוא עמוק יותר (טוב, נו, במקצת), מורכב יותר, והרומנטיקה בספר משחקת תפקיד פחות חשוב. ובכל זאת, כרומן רומנטי הוא מענג. כמוך, אני נוטה לדלג על קטעים משעממים בקריאות חוזרות, ומתעכבת בעיקר על הקטעים הרומנטיים-אירוטיים. ככלות הכל, מה לרומאן חוץ מסקס ורומנטיקה?

GeJuFan

New member
../images/Emo6.gif

ונכון הספר המסויים הזה הוא יותר עמוק מספרים אחרים, קראת פעם את: בז השלג מאת סטיוארט האריסון? קניתי אותו לפני כחצי שנה ותוך ארבעה ימים סיימתי אותו. אומנם קצת קשה לקטלג אותו בז'אנר הרומן רומנטי אבל זה באמת ספר מדהים ונפלא, שאני חושבת שאת ממש תאהבי, הנה לינק עליו. אל תקני אותו באתר אני קניתי אותו בסטימצקי ב-30 ש"ח במחיר מוזל (בגלל שהוא יצא ב- 1999)

קיילי007

New member
היי!

קודם כל אני רוצה להגיד שזה פעם ראשונה שבכלל אני רואה את הפורום הזה(והוא מעולה דרך אגב) ודבר שני בהודעה הראשונה אמרת שקנית משהו של נורה רוברטס,אם את זוכרת אולי את השם זה יעזור לי כי הדבר האחרון שקראתי שלה היה חצות בביצה ואת הטרילוגיה על תרי סיסטרז ולא ראיתי שום דבר חדש שלה. ודרך אגב אם הזכרתם את לינדה הווארד אני אוסיף ואומר שהיא באמת כותבת ספרים מעולים אבל בזמן האחרון היא לא כתבה שום דבר טוב(שראיתי בכל מקרה).

למעלה