סודו של טזיקי
טוב טמון בשני אלמנטים. אחד הוא איכות היוגורט ואחוזי השומן שלו (סמיך עם מינימום של 4 אחוזי שומן- דוגמת היוגורט של מחלבות דן), הפקטור השני, הוא סחיטת המלפפונים מנוזליהם- והנה המתכון. 500 גר` יוגורט- 2 גביעים 4 מלפפונים, קלופים 2-4 שיני שום (לפי הטעם), כתושות 1/2 כוס עלי נענע קצוצים 4 כפות מיץ לימון או חומץ משובח מלח ופלפל שחור חוצים כל מלפפון לאורכו, מרוקנים את הגרעינים, בעזרת כפית ומגררים לתוך קערה. סוחטים את גרירת המלפפונים מנוזלים מיותרים ומערססים עם יתרת המרכיבים. משאירים לעמוד כחצי שעה ואז מתנפלים עם פיתה טובה שחוממה בטוסטר.