Ubuntu 14.04 רוצה למחוק, אין לי אפשרות להכנס ל BIOS באתחול

einat162

New member
Ubuntu 14.04 רוצה למחוק, אין לי אפשרות להכנס ל BIOS באתחול

עשיתי טעות: מבחינת נתונים טכניים יבשים היא הייתה אמור לעבוד, הקצת ספייר שלקחתי לא מספיק -והמערכת עובדת נורא לאט.
הייתי צריכה להתקין Xubuntu וזהו

יש דרך למחוק את מערכת ההפעלה בלי להכנס לביוס? (עולה לי ישר למסך הטעינה של אובונטו עם הנקודות). חשבתי שאם אני אצור USB עם התקן של גרסה אחרת אני אצליח להריץ התנסות או התקנה- ולהתקין ע"ג 14.04, אבל לא.... (אין לי ניסיון רב עם לינוקס, התקנתי בעבר רק על המחשב הנייד שלי ועכשיו על נייח).

ניסתי את הפתרון של הקלדת פקודה בטרמינל, אבל קיבלתי שגיאה שהוא לא מזהה את Y ועוד רכיב מהפקודה :
https://help.ubuntu.com/community/OS-Uninstaller

זוהי מערכת ההפעלה היחידה שמותקנת על המחשב, אין לי בעיה למחוק את כל הכונן קשיח.

einat162

New member
אני לא בקיאה מספיק במושגי הקינפוג ...

המחשב המדובר לא כ"כ חלש (...יחסית...) ורציתי מערכת שלמה. אני צריכה אותו לצפייה בתכנים כמו יו טיוב, צפייה בקבצי סרטים, וגלישה באתרים עם הרבה פלאש.

זכרון 768 מ"ב RAM
(512+256)
כונן קשיח - כרגע שמתי 10 GB (בתכל'ס 8 ומשהו) כי זה משהו שהיה לי (יש לי עוד מחשב לא בשימוש עם 40 או 80, אבל הכונן מותקן עם מאוורר שנראה מובנה.

אם אני לא אצליח אני בונה על כרטיס זכרון נוסף שאמור להגיע אלי של 512 (יכנס במקום ה- 256). אני יודעת שלקנות עוד כונן זה כלום כסף- אבל בתיאוריה היה אמור לספק. גם עם תוספת הזכרון או החלפת כונן אני רוצה לדעת איך.

Expect

New member
אם בא לך ללכלך קצת את הידיים

היי עינת,
את תמיד יכולה לנסות הפצות קלות יותר כמו Puppy Linux אם בא לך קצת התעסקות.
וכמו שנכתב למעלה את יכולה להתקין את החבילות XFCE בנוסף ואז פשוט להחליף בין המנהלי חלונות. או להתקין מחדש..לא כל כך הצלחתי להבין מדוע את לא מגיעה לBIOS? גם כאשר המערכת הפעלה עולה כביכול נורא מהר ועובר את מסך הPOST (השחור) מהר. תמיד יש גישה לביוס בצורה כזו או אחרת

einat162

New member
Puppy Linux נראה לי מוגזם כי המחשב הרבה יותר חזק -

מהדרישות המינימליות... אבל אני מניחה שאתה צודק, בשביל צפייה בסרטונים (אינטרנט וקבצים) וגלישה זה היה אמור להספיק לי.
אני רגילה לאובונטו מהלפטופ, ראיתי את הדרישות הטכניות ו.... חשבתי יהיה בסדר.
האם אתה חושב שבעיית האיטיות (הסיבה לרצון למחוק) תפתר אם אוסיף זכרון (עוד 512 MB) ההגיון אומר שכן.

לגבי הביוס, גם לא ברור לי. ניסיתי את כפתורי ה- F עם האתחול- ולא נכנס. אחכה עד שאשיג את הכרטיס (אמור להגיע עם עוד צ'ופרים כמו מקלדת אלחוטית), ובמקרה הכי גרוע - או שאשתמש בכונן אחר וגדול יותר או שאני אפרק את הכונן ואבקש טובה מאנשי המחשוב אצלנו שימחקו לי אותו....

Expect

New member
תשובה

היום הלינוקסים המודרניים צורכים לא מעט זכרון, יש גרפיקה משופרת מאוד במודרניים שכן יהוו אתגר לזכרון של 700-800 של לפטופ.
אני חושב שווה לך לנסות הפצה נוספת שידועה בתור אחת שמתאימה למחשבים חלשים (יחסית) לפני שאת ממהרת לשדרג, יכול להיות שתוכלי לחסוך מעצמך את זה. אני תמיד מעדיף להעזר בתוכנה מאשר לשדרג חומרה ;)

למעלה