Uncharted 4 - מסקנה אחת אחרי שעה וחצי משחק: מדהים !!!!!

meishar84

New member
Uncharted 4 - מסקנה אחת אחרי שעה וחצי משחק: מדהים !!!!!

לדעתי ללא ספק המשחק הטוב ביותר שיצא לPS4 עד עכשיו. אם עדיין היה לי PS3 הייתי קונה את הPS4 רק בגללו.
לוקח את ארקהם נייט בלי להתאמץ.
ועוד אני אומר את זה בתור אחד שהוא לא חובב גדול של הז'אנר, למרות שיש כמה יוצאים מהכלל (Batman Arkham, GTA).
כמו שידוע פה לחלק אני פאנבוי גדול של FPS במיוחד BF, אבל הסדרה של Uncharted מדהימה כל פעם מחדש, שיחקתי בכל הסדרה אבל איך שהמשחק התחיל הוא עולה על הקודמים.
הגרפיקה, המשחקיות, הסינמטיות והפסקול WOW.
ללא ספק יצירת מופת.
שיחקו אותה בענק עם האופציות של ההגדרות סאונד - ואני אומר את זה מנקודת מבט של בעלים של סטריאו אנלוגי משנות ה70
, לקחו שם פשוט כל אופציה אפשרית.

כיביתי אחרי שעה וחצי מרוב קמצנות בשביל לא לסיים אותו מהר ולהנות מכל רגע.

מה שבטוח המשחק הזה הולך לעורר מחלוקת קשה. (אין ספוילרים)

יש פה דגש עלילתי מאוד חזק, המון פלטפורמה, בכמות ותדירות שגורמת לקודמים להחוויר, אני אישית מאוד התחברתי לזה, אבל אני כן תוהה איך הוא יזכר בזיכרון של האנשים 10 שנים מעכשיו.

meishar84

New member
וזה רע ???? לדעתי זה נהדר!!!!

משחק עם עלילה שיש לה וואחד עומק, מאוד נהנה מהפלטפורמות שיש בהם חשיבה ולא רק קפיצות ממקום למקום. גם מאוד אהבתי גם את החידות שיש תוך כדי.
המשחק מתעלה בענק על הקודמים.
&nbsp
מי שלא טוב לו העודף עלילה ופלטפורמה שישחק באיזה Far Cry Primal
או CoD Ghosts.
לדעתי אם ניית'ן לא היה צייד אוצרות הוא בשקט היה יכול להתגייס לדלתא פורס

לוקח את משחק השנה בשקט לדעתי.

evilplate

New member
למה לקנות לפני שיצא?

יש שם SEASON PASS עם כל מני קשקושים שלא מעניינים אותי למולטי+ ה DLC, אני מעדיף לקנות את ה DLC בעתיד לבד למרות שאני יודע שהם יקנסו אותי על זה וימכרו אותו בלפחות 90% מהעלות של הסיזן פאס אבל מבחינתי גם דולר לא הייתי משלם על הדברים של המולטי אז לא אכפת לי.

evilplate

New member
אל תקשיב לכמה ממורמרים

ואני לא אומר ממורמרים בקטע רע, זכותם להתבאס, גם אני הייתי ממורמר על RE4 כששיחקתי בו אבל ההיסטוריה הביאה לי בעיטה בביצים :)

בקיצור אני חושב שלרוב הגדול של האנשים מדובר במשחק מדהים, יש כמה מעטים שלא אוהבים את הכיוון, אבל הם קיימים כמעט בכל משחק כולל ב TLOU, אז אולי פה הם קצת רבים יותר, אבל זה בטח לא חמור כמו שהיה עם U3 בוא נגיד.
קשה לבדוק את זה אמפירית מן הסתם, אבל לפחות מפידבקים שקוראים ברשת, הקונצנזוס לדעתי די מוחלט, הרוב בעיקר מתווכחים אם U2 או U4 יותר טוב אבל זה ברור שמבחינתם הוא הטוב בסדרה או השני הטוב.

ובוא הנה זה לא יאומן עד כמה הוא נראה טוב, אתה כל פעם חושב שהגעת לשיא אבל הוא ממשיך להשבר ויש שיפור גדול בחצי השני.
זה שעכשיו התחיל לשחק, לא ראית כלום ויזאולית, אני כל 3 דקות וחצי לוחץ על ה SHARE ברמה שזה מפריע לשחק :/

אם כל ה AAA היו מגיעים לרמה הזו לא הייתי חושב בכלל על PS4K, הגראפיקה הזו מספיקה לי עד ה PS5 גם אם על ה PS4K יוסיפו אפקטים ושטויות, זה באמת סבבה לי לכל הדור, הבעיה היא שרק נוטי דוג, גרילה, בטח GOW4 ובאופן כללי רק המשחקים הגדולים הבאים של צד א' של סוני יגיעו לזה והשאר יחווירו בהשוואה, אם U4 היה הנורמה לא הייתי צריך יותר.

גם אתה לא סיימת אותו עדיין??? אני בפרק 17 בעצם אין ספוילרים.

חשבתי שרק אני מגדיר מחדש את המונח "קצב צב" אבל לזכותי עברתי הרבה דברים קשים בחודש הזה, נפצעתי ביד (והמשכתי לשחק לא פחות!) ועוד דברים יותר קשים מזה, אבל הפורום הזה הוא לא המקום להתבכיינות :)

מה גם היה פאזל שממש לא היה לי חשק אליו באחד הפרקים, אז לקחתי הפסקה לשבוע כדי לא להתעצבן כי גם ככה הייתי בדאון רצחני.

אני מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר על החצי השני זה פשוט מטורף ברמה היסטרית.מהבחינה הגרפי.

אני ממש אוהב את הקצב האיטי הזה, אני מוצא את עצמי עושה דברים שלא עשיתי במשחקם הקודמים, כמו לחפש את רוב האוצרות בשלב לשמוע את כל השיחות
ואפילו לעשות ריילוד לצ'ייקפוינט כדי לשמוע שיחה שאהבתי, שוב.

אני לא אשקר יש רגעים שהמשחק טיפה מעצבן אותי, אבל זה רק בקטעים עם הנהיגה בג'יפ אבל זה בטל בשישים.

הסיפור פשוט עושה לי את זה, אני ממש אוהב את אח של דרייק, troy baker שוב מוכיח כמה הוא שחקן נהדר, למרות שחרשו עליו בטירוף.

אני אישית מרגיש שכל פעם שכן יש קרבות, אז אלה סצנות קרב שעושות ביצפר
לכל המשחקים האחרים בשוק אז אני מרוצה מאוד.

מה שאני כן יכול להבין מעכשיו. כל מי שלא אוהב משחקים שמתמקדים ממש חזק בעלילה ומי שלא אוהב משחקים שמרגישים יותר כמו סרט אקשן אינטרקטיבי פשוט לא יצליח להנות כמונו מהמשחק הזה.

Uncharted 2 ממש טרי בזיכרון שלי כי יחסית לא עבר הרבה זמן מאז ששיחקתי אותו, ושם האקשן הרבה יותר בולט ושכיח, ונראה לי שלזה אנשים ציפו מuncharted 4 כשהם שמעו שניל עומד בראש הפרויקט.

במקום זה קיבלנו משחק אולטרא קולנועי שלומד הרבה מTLOU אני ממש אהבתי את זה.

אני שוכח שנוטי דוג כבר חשפו מזמן שלדרייק יש אח בטריילרים.

evilplate

New member
כן יש לי כל מני דברים שהולכים אצלי :/

אז אני לא מתקדם הכי מהר.
&nbsp
מסכים איתך הקרבות כשהם מגיעים הם ממש כיפים, אין את הקטעים הללו של גלי אויבים שסתם זורקים לך שאתה נכנס לאזור חדש כמו במשחקים הקודמים, נראה כאילו הכל מהונדס בצורה מושלמת מבחינתי.
&nbsp
הקרב של E3 (מהדמו הראשון ביער נו) היה די קשה, ואיך נוטי דוג שיחקו אותו כל כך מגניב, גם אם אני אנסה 100 פעם אני לא אצליח כמוהם.
&nbsp
שמע יכול להיות שהם יכלו להכניס יותר קרבות, אבל זה לא משהו שמבאס אותי במיוחד, אני אוהב להסתובב בנופים המדהימים האלו, לעשות קטעי פלטפורמה, לפתור פאזלים וכמובן הכל עם האח, זה ממש כיף.

הדבר היחיד שמבאס, זה שלא יהיה כייף לסיים אותו איזה 5 פעמים.

כמו שציפיתי שזה יהיה, כי שוב הוא מאוד סינימטי וזה פחות כייף כל הפלטפורמה הזו בפעם השניה, בסוף יקרה לי איתו מה שקרה עם TLOU שאהבתי רצח, אבל בחיים לא חזרתי לפעם שניה.

תן לי את uncharted 2, אני לגמרי הולך לחזור אליו בהמשך הדור גם כשהוא משחק PS3.

ושוב, אני לא אומר כאן שuncharted 2 משחק טוב מUncharted 4 לדעתי הוא לא.
לדעתי Uncharted 4 אוכל בלי מלח כמעט כל שוטר בסגנון שלו מה8 שנים האחרונות.

אבל זה משחק כזה שעדיף לחזור אליו פעם נוספת בדור במקום לחרוש עליו.

אני לגמרי אשחק בו שוב כשיהיה לי NEO בשביל לראות את השיפורים בגרפיקה.

אבל לא תהיה לי חרישה עליו.

זה הדבר היחיד השלילי שאני יכול להגיד עליו וזה לא באמת דבר שלילי, כי זה כמו שאני לא קורא את כל ספר שממש אהבתי 5 פעמים.

אני רק אומר שקהל הPC/אקסבוקס שהם כרגע על הגדר ומתגרים ורוצים גם uncharted 4 אולי הם יתאכזבו ברגע שהם יגלו שזה לא בדיוק, ריימיק של uncharted 2.

אני לא חושב ככה :).
, אני חושב שהמשחק לוכד את כל מה שאנחנו אוהבים ומחפשים בשוטרים לינארים, ומי שלא מחפש סינימטיות בשוטר ליניארי הוא די מנותק

מהשאיפות והמטרות של הז'אנר הזה, כבר 16 שנה. 16 שנה ואולי יותר שזה ז'אנר
ששואף להיות כמה שיותר סרט אקשן קולנועי, ואת זה uncharted 4 עושה הכי טוב מכולם.

לחזור על כל מה שuncharted 2 עשה בגרפיקה של PS4 היה יוצר משחק מעפן שמפחד להשתנות.

evilplate

New member
מסכים איתך על הכל

אם אנחנו רוצים שמשחקים יקבלו יחס של אומנות, או יחס רציני באופן כללי, צריך לתת ליוצרים חופש מוחלט, כאילו מה, עכשיו תאמר לברוס וניל שהם לא יכולים לעשות קטע מסויים כי הוא לא עובד טוב במשחקים חוזרים? זה אבסורד.

היה להם חזון ורעיון והם הוציאו אותו לפועל בצורה מעולה, זכותם לעשות אותו במבנה מסויים שמתאים כחוויה חד פעמית ולא כחרישה, השאלה הכי חשובה זה אם נהנית בפעם הראשונה, אם לא, אז סבבה תתלונן, אם כן אז זה מה שחשוב ואין למבקר זכות להוריד למשחק אפילו נקודה על זה שלא בא לו לשחק אותו שוב אם הוא חשב שהוא מדהים.

בדיוק, אם נדרוש רק משחקים שעובדים טוב במשחקים חוזרים.

נקבל רק משחקים שהם אממ... "רק משחקים" כי לא תוכל לעשות קטעים רגשים חזקים כי זה לא "גיימפלי" מספיק.

אני רואה הרבה אנשים שאומרים שטומב ריידר 2013 וההמשך שלו יותר טובים מuncharted 4 ואני אומר כזה, מה הם מעשנים? כלומר זכותם והכל.

אבל רק בגלל שבטומב ריידר יש יותר ירי אז הוא יותר טוב? פחח.

בנתיים כל השלג הזה של טומב ריידר החדש, כל המבנה הזה של העולם הפתוח שמזכיר יותר משחק של יוביסופט מאשר משחק של סקוור, כל מערכות השידרוגים

והבולשיט, לא גורמים לי לחשוב שיש אפילו סיכוי פיצפון שטומב ריידר החדש נו מתקרב לUN4 ובטח שבטח הוא לא מתעלה עליו אצל אף גיימר נורמלי עם סטנדרטים.

אנשים אפילו לא מנסים להבין את מה שאמרת על זה שזה החזון של ברוס וניל.
במקום שיגידו לעצמם "זאת נוטי דוג" הם רוצים שנוטי דוג תעשה בדיוק את המשחק שהם רוצים.

ושוב כמו שאמרתי, אם מישהו באמת אוהב שוטרים ליניארים מגוף שלישי והוא יוצא מאוכזב מUNcharted 4, אז אני חייב לשאול "מה לא בסדר איתכם?"

הז'אנר הזה כל הזמן שואף להגיע למקום הסינמטי הזה של uncharted 4. אתה רואה ברמדי וקוונטום ברייק שזה הכיוון, זה מה שיוצרי הז'אנר הזה תמיד רצו לעשות.

ואם לא חיפשתם עלילות של סרטי קולנוע בז'אנר הזה אז בשביל מה שיחקתם בו כל השנים?

evilplate

New member
אני גם רואה את זה כמוזר

אבל אתה יכול למצוא דעות הזויות על כל דבר.
&nbsp
אני יכול להגיד לך בקלות את ההבדל בן הגדולה של סדרת אנצ'רטד (2-4 כמובן) לבין TR החדשים- תראה עד כמה משחקי אנצ'רטד מצופים ומדוברים, עד כמה יש להם מעריצים שרגשיים כלפיהם ושאכפת להם מהם.
&nbsp
טומב ריידר החדש זה משחק, שגם אלו שממש אהבו אותו, "דפקו וזרקו" כמו שאומרים, כאילו נהניתי ממנו מאוד אבל שחכתי ממנו אחרי 10 דקות, אין בו רגעים משמעותיים שנצרבים אצלך, הוא סוג של ארוחת מקדונלדס נחמדה כזו שהיה לך נחמד להשביע את עצמך איתה אבל לא יותר.
&nbsp
אתה מכיר מישהו, גם אחד שממש אהב את TR, שאחרי שסיים אותו הוציא תגובה בסגנון "OMG איזה משחק מדהיייים @$#$@, GOTY!!" ? בדיוק, גם אם אותו אחד אהב את TR יותר מאנצ'רטד, הוא לא הגיב כמו מישהו שאהב את אנצ'רטד שאכן אמר משהו בסגנון הציטוט הזה, לאנצ'רטד יש איכות שמוציאה תגובות כאלו מאנשים לעומת TR ובגלל זה גם היא סדרה של 9+ לעומת ה 8+ של TR, כי היא נוגעת בגדולה הזו.
&nbsp
זה למה אף אחד לא זוכר ממש את TR, למה כשהוא יצא לא היתה הרגשה של אירוע גדול כמו עם אנצ'רטד חדש (או כל משחק של נוטי דוג של היום בעצם), הקטע של הכפר בנפאל באנצ'רטד 2, שאתה סתם הולך שם, מלטף שור, משחק עם ילדים וסופג את האווירה הוא יותר זכור מכל מה שמשחקי TR החדשים עשו אי פעם, וזו סתם שטות קטנה בלי גיימפליי.
&nbsp
אין מה להשוות בכלל בכמה שאנצ'רטד משמעותי יותר, מבחינת התרבות של המשחקים והמורשת שלו, לעומת TR שתמיד יזכר כמקסימום משחק כיפי שניסה לחקות את אנצ'רטד- הוא אולי יקבל איזו שורה בתוך הערך של אנצ'רטד כי זו ההזדמנות היחידה שמישהו ידבר עליו בכלל, כשאיזה הזוי אחד יתפרץ לדיון על משחקי אנצ'רטד ויאמר "אני בכלל אהבתי יותר את TR" :)

כל כך נכון! והרבה מזה זה בגלל ההבדלים בין דרייק ללארה.

אם היית שואל את כרונו ואיוול בני ה9 ו10 של 1996 מי זו לארה קרופט הם היו עונים לך.
"בחורה עם ציצי ורובה"

תשאל את כרונו ואיוול של 2013 מי זו לארה קרופט? רוב הסיכוים שהם יגידו לך בחורה עם ציצים יותר יפים רובה, והיא גם גונחת ממש הרבה.

מה אני יודע על לארה קרופט? אני לא זוכר עליה שום דבר מהסרטים ושום דבר מהרקע שלה, אולי אבא שלה אריכאולוג או משהו? זה נראה לי הדבר היחיד שאני יודע.

דרייק? אני יכול להגיד על האופי שלו הרבה דברים שאני יודע עליו, מהמשחקים הקודמים, טובים ורעים, ובעיקר מצחיקים :) הייתי נותן דוגמאות ספציפיות אבל אני לא יודע איפה אתה ולא רוצה להרוס לך.

בטומב ריידר סקוור הצליחו ליצור משחק שנראה כמו UNcharted אחד שמרגיש כמו uncharted, אחד שהירי שלו הרבה יותר טוב מהירי בuncharted של הPS3.
אבל לארה פשוט לא ענינה בשייט, וכמו שאתה אומר לא היו בו שום רגעים שיצרו לנו חיבור רגשי עם לארה.

אם אתה יוצר משחק שמתמקד בגיימפלי כמו Overwatch אז גם שם אתה יכול ליצור רגעים בלתי נשכחים לשחקן, לא פחות מרגעים בלתי נשכחים בuncharted.
ההבדל הוא, שבמשחק כמו Overwatch זה רגע בלתי נשכח עם החברים שלך/רגע של הישג כביר ובלתי נשכח שלך וכו'.

אם אתה עושה משחק שהוא מבוסס סיפור כמו טומב ריידר, אתה חייב סיפור עוצמתי.
וסקוור לא הצליחו בזה בשיט.

אני תמיד אוריד לסקוור את הכובע על הקאמבק המטורף שהם עשו לIP של איידוס.
הם מתייחסים לIP יותר טוב ממה שאיידוס עשו, והם מתייחסים יותר טוב ממה שWB
היו אם הם היו קונים את איידוס.

אבל בטומב ריידר הם נפלו חזק בעלילות.והעניין הוא שאם נוטי דו לא היתה דואגת לתת לדמויות את הבמה היא היתה נופלת באותן מקומות שטומב ריידר נופל בהם.
אז אם זה בא על חשבון קרבות אני ממש בעד :)

meishar84

New member
הכול טוב הכול יפה, אבל מה לגבי ההרחבה לסינגל ?

אם היא עדיין לא יצאה, יש למישהו מושג מתי היא אמורה לצאת ?
&nbsp

evilplate

New member
טומב ריידרים הישנים הציעו משהו אחר

ובגלל זה לא הכנסתי אותם להשוואה הזאת, הם לא כזה היו בנויים על עלילה מדהימה, הם יותר הציעו אתגר ככה שההנאה של השחקן נגזרת ממידת האתגר וזה שהצליח לסיים את המשחק.
&nbsp
הם היו ממש קשים, סוג של דארק סולס של הפלטפורמה והחקירה :) ככה שהם הביאו משהו חדש לשולחן וכל משחק שיצא כן היה אירוע (לפני שחלבו להם את האמא), על זה נבנתה המורשת והשם של המותג.
&nbsp
אני בעיקר מדבר על המקום של TR החדשים בהסטוריה של המשחקים, שהם מקסימום יהיו הערת שוליים תחת אנצ'רטד, לישנים תמיד יהיה מקום של כבוד.
&nbsp
אני מסכים שחלק גדול מהמשיכה של אנצ'רטד זו העלילה והכתיבה (יותר הכתיבה מאשר איזה סיפור מסעיר) אבל זה גם הרבה ה set pieces והאירועים המשמעותיים שקורים בגיימפליי של המשחק שיוצרים רושם חזק אחרי שהשחקן מסיים אותו, ב TR גם העלילה חלשה ככה שקשה לך לקחת ברצינות ולהקשר רגשית לדברים שקורים שם אבל גם ה set pieces ודברים שקורים בגיימפליי הם לא זכירים במיוחד.
&nbsp
בסוף אתה נשאר עם איזה BLUR כזה של "היה כיף, יאללה מה יש עוד לשחק?" עשר דקות אחרי :)

כן, סיכמת את זה ממש טוב :)

"יאללה מה יש עוד לשחק" :) זה ממש ככה.מה גם שאני מרגיש שטומב ריידר לא חייב להעתיק הכול מUNcharted כדי להיות מוצלח, ויותר איכשהו למצוא את הדרך שלו.

הם יכלו לעשות פלטפורמה קצת יותר מורכבת מuncharted עם מלכודות וכזו שאפשר למות בה בקלות כמו בנסיך הפרסי. (לא של 2008 חח)

טומב ריידר זה בתכלס הנסיך הפרסי ב3D לפני שהיה נסיך פרסי ב3D. אז מתבקש שהם יכבדו את המורשת הזו :)

כאילו אני לגמרי בעד הדברים שהם גנבו מuncharted אבל יש דברים שהם יכולים לבדל את עצמם ממנו ורק יעשו לטומב ריידר יותר טוב.

למעלה