Unconditional and unselfish love

Dafi the Mighty

New member
Unconditional and unselfish love

ובכן כידוע, בפרק "להסתכל למוות בעיניים", כשארס קובר את זינה הוא נואם נאום (יפיפייה לדעתי) אבל מה שהוא אומר שם לא נכון (טוב טוב, לדעתי. אבל לא נראה לי שזה עניין של דיעה). הוא אומר שגבריאל ידעה מה היא צריכה, אהבה חסרת תנאים. אבל בעיקרון, גבריאל לא מסוגלת לתת לזינה כזאת אהבה. לפני שכולם לוקחים מוט ברזל ובאים להרביץ לי, אני אפילו אביא דוגמא ואפילו אגיד שארס כן מסוגל לתת לזינה אהבה חסרת תנאים. אז ככה, גבריאל לא יכולה לאהוב זינה רעה. כמובן שאם זינה תשתנה לאותה לוחמת קרה שהיא הייתה (מה שלא כל כך הגיוני עם גבריאל, אבל היו מקרים...) אז גבריאל בכל מקרה תשנה לשנות אותה, אבל אם היא לא תצליח, אז היא לא תוכל לאהוב אותה. דוגמא יותר ספציפית? אין בעיה. בפרק "Fallen Angel", זינה הופכת לרעה. היא מציעה לגבריאל לבוא איתה לגיהנום ולחיות איתה שם, אבל גבריאל לא מסכימה. אם היא כל כך אוהבת את זינה, למה היא לא באה איתה? כי היא טובה, והיא לא מסוגלת להיות עם זינה רעה. לא כך? ארס, כידוע, מאד אוהב את זינה בתור לוחמת רעה (הרי הוא ניסה להחזיר אותה לזה כל כך הרבה פעמים). אבל הוא קיבל אותה בסופו של דבר כמו שהיא, ואפילו הסכים להילחם בצד שלה כל עוד היא תהיה איתו... "All I want is to end my life the way it really started, fighting side by side with you." "You forgot I fight against scum like you." "Then so will I. A fight is a fight, no matter which side you´re on." ארס מקבל אותה כמו שהיא, למרות שמאז ומתמיד הוא העדיף אותה כרעה. לא?

אבל פספסת נקודה חשובה....

אוקי, אז נניח שאראס יכול לתת לזינה אהבה בלתי תלויה. זה אומר שזה מה שהיא רוצה? זה אומר שזה מה שנכון? אוקי, אז הוא אמר לה שזה מה שהיא צריכה. היא מתה מבחינתו, היא לא יכולה להגיד לו אם זה נכון או לא, מכאן שאנחנו לא יודעים אם זה נכון או לא. הוא קבע שהיא צריכה אהבה בלתי תלויה בכלום, אולי כי הוא רצה לתת לה אהבה כזאת, וזה לא הופך אותו לבן זוג המושלם. אני יודע שאני באופן אישי לא הייתי רוצה שמישהו יאהב אותי על כל מה שאני אעשה כמו עוור חסר רגשות. אהבה מבחינתי זה לא אמונה עוורת, אלא תיקון טעויות. אני יודע שאני סומך על האנשים שאני אוהב ואני יודע שאוהבים אותי, שיתקנו אותי כשאני טועה. "אהבה בלתי תלויה" היא גם אהבה שלא משפיעה על שום דבר, ואהבה שלא משפיעה על שום דבר, מה הטעם בה?

אוקי, אז אראס הוא זה שנתן לה אהבה

בלתי תלויה וכו´. אבל הוא גם זה שאמר לה שזה מה שהיא צריכה. זה כמו שאני אגיד למורה שלי "מה שאני צריך זה לקבל שלושים במבחנים" ואז לקבל את זה ולצפות שהיא תראה בי תלמיד טוב. זה לא חוכמה אם הוא אומר שזה מה שהיא צריכה, היא צריכה להגיד את זה - כל עוד היא לא אומרת שהיא רוצה "אהבה בלתי תלויה" כמו שהוא קרא לזה, אז עצם העובדה שהוא נותן לה את האהבה הזאת לא אומר כלום לגביה.

למעלה