סיכום
כמו כל תחרות התעמלות, זה היה ערב של מנצחות, מפסידות ומאכזבות...
המנצחות בעיני היו נסטיה ליוקין, אלי רייזמן ושרה פינגאן.
בערב רצוף תקלות - אלי רייזמן הוכיחה שהיא החוליה היציבה ביותר במועמדות לנבחרת האולימפית. היא גם הוסיפה עוד סך של 60 פלוס לרזומה שלה. האכזבה היחידה מבחינתי היא תרגיל המקבילים - ציפיתי שבשלושת החודשים האחרונים היא תצליח לחבר אלמנטים במקבילים ולנקות קצת. היא מבצעת מכפל לעמידת ידיים מיותרים על הבד התחתון, משהו שפשוט נראה רע בדרגה הזאת. היא לעולם לא תזכה בתואר על המכשיר - אבל לפחות שתציג תרגיל קבוע ומכובד...
נסטיה קצת רימתה, והתעמלה רק על הקורה - אבל עדיין היא מנצחת. כשבנות הדור שלה המתקמבקות נופלות, או לא מבטלות את הגעתן לתחרויות - נסטיה הוכיחה הערב שהיא רצינית. זאת עדיין לא נסטיה מבייג'ינג, ואין את הבטחון ואת השטף באלמנטים, והירידה היתה נמוכה מאד - אבל עדיין - תרגיל יפה, משודרג, מקורי - ואנחנו מחכים למקבילים.
המנצחת האחרונה היתה שרה פינגאן - מתעמלת צעירה ולא מוכרת שנותנת פוש רגע לפני האולימפיאדה - תרגילים יפים וביצוע יפה ובוגר למתעמלת כל כך צעירה. יהיה מעניין לראות אם היא תצליח להרשים גם באליפות ארה"ב ובמבחנים האולימפים, בשביל שתחשב כמועמדת לנבחרת. היא לא ביצעה קפיצה היום - ומעניין לראות למה - אולי יש לה חולשה על המכשיר הזה.
המפסידות - גבריאל דאגלס, רבקה ברוס ואנה לי
גבריאל דאגלס נתנה עוד ערב אופייני - עם שיאים וגבהים (מקבילים) ונפילות (קורה). השד הכי גדול של הילדה הזאת הוא חוסר היציבות - והערב לא עזר לה להפיג את המוניטין הזה. התרגיל על המקבילים היה מרהיב - וזה יכול להיות הכרטיס שלה ללונדון בלי קשר. אבל היא כבר הוכתרה כמועמדת לזהב בקרב רב בלונדון, והערב הזה - עם תרגיל קורה חלש ותרגיל קרקע סביר - לא עזר לחזק את הטענות לכתר.
רבקה ברוס בנפילה חופשית מבחינת הקריירה שלה. פציעות טורדניות ברגעים הכי קריטים הם כבר שם דבר. והיום - תרגיל קורה בינוני ושוב נפילה על אותה הירידה. .והשאלה היא למה היא לא מסיקה מסקנות ועושה משהו פשוט יותר?
למזלה - יש לה עוד תקווה קטנה להתלות בה - וזה תרגיל המבילים שלה. חזק, אגרסיבי ומדויק. זה נתן לה 15.3, שזה בערך גבול הגזרה התחתון שצריך בשביל להחשב כבעלת סיכוי להיות בנבחרת ללונדון. היא תצטרך למצוא לפחות עוד שלוש עשיריות בין הערב לבין אליפות ארה"ב, ועוד עשירית נוספת עד למבחנים האולימפים.
אנה לי מתעמלת יפהפיה, אבל חסר לה איזה חוסן מנטלי ואיזו אגרסיביות שגורמים לה לפשל ברגעים הקריטים. היא עשתה שיעורים וחיברה תרגיל מרהיב במקבילים - מקורי ויפה כאין דוגמתו בקרב האמריקאיות. אבל מה - תרגיל כזה צריך לדעת מתי לבצע באופן מושלם - והנפילה היום בוודאי גורמת למרתה לפקפק באמינות של מתעמלת כמו אנה לי. אני מניח שהתרגיל הסביר בקורה לא תורם לה, כמו שהתרגיל הגרוע בקרקע לא גורע ממנה - צריכים ממנה דבר אחד - 15.6 במקבילים. היא תצטרך לעשות את זה פעמיים עכשיו בשביל להחשב לנבחרת - עוד נפילה וקשה לי לראות איך סוחבים אותה ללונדון.
המאכזבת של הערב מבחינתי היא קיילה רוס, והמאכזבת וגם המסכנה של הערב היא ללא ספק צ'לסי ממל.
בתחרות הכי חשובה של הקאמבק אסור לפשל. וממל עשתה את זה פעמיים. שתי נפילות מהקורה הם אינדיקציה לחוסר מוכנות או לעצבים. קשה להעריך אם הערב הזה הרג את הסיכויים שלה. אני מניח ש4 מתוך 4 באליפות ארה"ב ובמבחנים האולימפים יחזירו אותה לתמונה - אבל היא מתחילה את מסע השכנוע שלה ממקום מאד נמוך הערב.
קיילה יצרה סביבה יותר מצדי ציפיות - מה שגרם לכולם להסתכל עליה בזכוכית מגדלת. ומה שראו היום בזכוכית המגדלת לא תאם את הסיפור על המתעמלת הצעירה המבריקה. 59.80 זה סך שכמעט כל מתעמלת היתה חותמת עליו. אבל היום היא הפסידה לאלי רייזמן, והיתה בינונית בקפיצות, בקורה ובקרקע. יכול להיות שהערב יפעל לטובתה. היא כבר לא תגיע ככוכבת לאליפות ארה"ב, ותוכל לטפס חזרה למעלה ולזכות באהדת הצופים, הפרשנים והועדה הבוחרת עם הופעה יותר בטוחה.
ובקטגוריה האחרונה - לא לכאן ולא לכאן - זוכות מיקיילה מרוני וג'ורדין וויבר
שוב - שתי קפיצות מבריקות למרוני. לאף אחד אין ספק שהיא יכולה לקחת את הזהב בקפיצות עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. אבל כמה היא תוכל לתרום לנבחרת? כל הבנות עושות אמנאר, והערך המוסף של מרוני הוא בערך 3-4 עשיריות על אחזקת הגוף המוחזקת. היא חייבת לתרום עוד משהו לנבחרת - ותרגיל הקורה הבינוני שלה הוא לא מה שמחפשים אצלה. נקווה שיש לה הפתעות באליפות ארה"ב, כמו תרגיל מקבילים מרשים, או תרגיל קרקע מקורי.
וויבר הוכיחה הערב שוב שאי אפשר לסמוך עליה במקבילים. היא ממשיכה לפשל על אותם אלמנטים ולא השכילה בשנה האחרונה לשנות את התרגיל למשהו פחות מסוכן. זה כמעט עלה לה בתואר אלופת העולם - ואף אחד לא ירצה שזה יעלה לנבחרת ארה"ב בתואר האולימפי. מצד שני - היא נתנה תרגיל קורה ומבריק והראתה שהבעיה היא נקודתית על המקבילים, ולא משהו מנטאלי.