US Classic - live

ראיתי אותה רק בקפיצות

ועם צורת קפיצה כזו לא יציבה, היא לא מתבלטת ולכן לא כדאי לשלוח אותה לאולימפיאדה. מה גם שלאמריקאיות יש כמה וכמה קופצות טובות יותר.

Mrpops

New member
המבחן האמיתי שלה יהיה באליפות ארה"ב..

הקפיצות אף פעם לא היו הצד החזק שלה (במיוחד קפיצת האמנאר). אבל היא בהחלט יכולה לחזק את נבחרת ארה"ב במכשיר הכי חלש שלהם - המקבילים וגם בקורה. אני מאוד מקווה לראות אותה חוזרת ליכולות האמיתיות שלה בתחרות ויזה הקרובה ועוד יותר מקווה לראות אותה נכנסת לנבחרת האולימפית.

cubano1

New member
סיבוב IV

ברוס במקבילים - תרגיל יפה מאד - אגרסיבי כמו פעם, צעד קטן בירידת הצוקהארה 15.3
רייזמן קורה - הילדה הזאת מדהימה - כל כך יציבה!!! הורדות זעירות על אחזקת גוף וטיפה היסוסים 15.0
קיילה רוס - סוף כל סוף תרגיל יפה במקבילים - 15.45

שכחת את ווגה

אלי רייזמן- קורה: פתאום הזכירה לי מאוד את קרלי פטרסון. אלמנטים דומים ואפילו אותה ירידה. לקרלי זה עבד מצויין באתונה 2004 והביא אותה למקום הראשון. אולי גם לרייזמן זה יעבוד.
ווגה- קרקע: אלמנטים קשים. קצב טוב. אבל הרגליים שלה פתוחות בכל האלמנטים ואפילו בצעדים רגילים. בשיפוט חיצוני אפשר לקטול אותה לגמרי על זה וזה מסוכן.

cubano1

New member
לא חושב שווגה מועמדת ללונדון אחרי הערב

היא היתה טובה בתור הראשונה על כל מכשיר באליפות העולם -
אבל היםו היא היתה אפורה לגמרי, והציונים היו נמוכים מדי.

cubano1

New member
סיכום

כמו כל תחרות התעמלות, זה היה ערב של מנצחות, מפסידות ומאכזבות...

המנצחות בעיני היו נסטיה ליוקין, אלי רייזמן ושרה פינגאן.
בערב רצוף תקלות - אלי רייזמן הוכיחה שהיא החוליה היציבה ביותר במועמדות לנבחרת האולימפית. היא גם הוסיפה עוד סך של 60 פלוס לרזומה שלה. האכזבה היחידה מבחינתי היא תרגיל המקבילים - ציפיתי שבשלושת החודשים האחרונים היא תצליח לחבר אלמנטים במקבילים ולנקות קצת. היא מבצעת מכפל לעמידת ידיים מיותרים על הבד התחתון, משהו שפשוט נראה רע בדרגה הזאת. היא לעולם לא תזכה בתואר על המכשיר - אבל לפחות שתציג תרגיל קבוע ומכובד...

נסטיה קצת רימתה, והתעמלה רק על הקורה - אבל עדיין היא מנצחת. כשבנות הדור שלה המתקמבקות נופלות, או לא מבטלות את הגעתן לתחרויות - נסטיה הוכיחה הערב שהיא רצינית. זאת עדיין לא נסטיה מבייג'ינג, ואין את הבטחון ואת השטף באלמנטים, והירידה היתה נמוכה מאד - אבל עדיין - תרגיל יפה, משודרג, מקורי - ואנחנו מחכים למקבילים.

המנצחת האחרונה היתה שרה פינגאן - מתעמלת צעירה ולא מוכרת שנותנת פוש רגע לפני האולימפיאדה - תרגילים יפים וביצוע יפה ובוגר למתעמלת כל כך צעירה. יהיה מעניין לראות אם היא תצליח להרשים גם באליפות ארה"ב ובמבחנים האולימפים, בשביל שתחשב כמועמדת לנבחרת. היא לא ביצעה קפיצה היום - ומעניין לראות למה - אולי יש לה חולשה על המכשיר הזה.

המפסידות - גבריאל דאגלס, רבקה ברוס ואנה לי
גבריאל דאגלס נתנה עוד ערב אופייני - עם שיאים וגבהים (מקבילים) ונפילות (קורה). השד הכי גדול של הילדה הזאת הוא חוסר היציבות - והערב לא עזר לה להפיג את המוניטין הזה. התרגיל על המקבילים היה מרהיב - וזה יכול להיות הכרטיס שלה ללונדון בלי קשר. אבל היא כבר הוכתרה כמועמדת לזהב בקרב רב בלונדון, והערב הזה - עם תרגיל קורה חלש ותרגיל קרקע סביר - לא עזר לחזק את הטענות לכתר.

רבקה ברוס בנפילה חופשית מבחינת הקריירה שלה. פציעות טורדניות ברגעים הכי קריטים הם כבר שם דבר. והיום - תרגיל קורה בינוני ושוב נפילה על אותה הירידה. .והשאלה היא למה היא לא מסיקה מסקנות ועושה משהו פשוט יותר?
למזלה - יש לה עוד תקווה קטנה להתלות בה - וזה תרגיל המבילים שלה. חזק, אגרסיבי ומדויק. זה נתן לה 15.3, שזה בערך גבול הגזרה התחתון שצריך בשביל להחשב כבעלת סיכוי להיות בנבחרת ללונדון. היא תצטרך למצוא לפחות עוד שלוש עשיריות בין הערב לבין אליפות ארה"ב, ועוד עשירית נוספת עד למבחנים האולימפים.

אנה לי מתעמלת יפהפיה, אבל חסר לה איזה חוסן מנטלי ואיזו אגרסיביות שגורמים לה לפשל ברגעים הקריטים. היא עשתה שיעורים וחיברה תרגיל מרהיב במקבילים - מקורי ויפה כאין דוגמתו בקרב האמריקאיות. אבל מה - תרגיל כזה צריך לדעת מתי לבצע באופן מושלם - והנפילה היום בוודאי גורמת למרתה לפקפק באמינות של מתעמלת כמו אנה לי. אני מניח שהתרגיל הסביר בקורה לא תורם לה, כמו שהתרגיל הגרוע בקרקע לא גורע ממנה - צריכים ממנה דבר אחד - 15.6 במקבילים. היא תצטרך לעשות את זה פעמיים עכשיו בשביל להחשב לנבחרת - עוד נפילה וקשה לי לראות איך סוחבים אותה ללונדון.

המאכזבת של הערב מבחינתי היא קיילה רוס, והמאכזבת וגם המסכנה של הערב היא ללא ספק צ'לסי ממל.
בתחרות הכי חשובה של הקאמבק אסור לפשל. וממל עשתה את זה פעמיים. שתי נפילות מהקורה הם אינדיקציה לחוסר מוכנות או לעצבים. קשה להעריך אם הערב הזה הרג את הסיכויים שלה. אני מניח ש4 מתוך 4 באליפות ארה"ב ובמבחנים האולימפים יחזירו אותה לתמונה - אבל היא מתחילה את מסע השכנוע שלה ממקום מאד נמוך הערב.

קיילה יצרה סביבה יותר מצדי ציפיות - מה שגרם לכולם להסתכל עליה בזכוכית מגדלת. ומה שראו היום בזכוכית המגדלת לא תאם את הסיפור על המתעמלת הצעירה המבריקה. 59.80 זה סך שכמעט כל מתעמלת היתה חותמת עליו. אבל היום היא הפסידה לאלי רייזמן, והיתה בינונית בקפיצות, בקורה ובקרקע. יכול להיות שהערב יפעל לטובתה. היא כבר לא תגיע ככוכבת לאליפות ארה"ב, ותוכל לטפס חזרה למעלה ולזכות באהדת הצופים, הפרשנים והועדה הבוחרת עם הופעה יותר בטוחה.

ובקטגוריה האחרונה - לא לכאן ולא לכאן - זוכות מיקיילה מרוני וג'ורדין וויבר
שוב - שתי קפיצות מבריקות למרוני. לאף אחד אין ספק שהיא יכולה לקחת את הזהב בקפיצות עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. אבל כמה היא תוכל לתרום לנבחרת? כל הבנות עושות אמנאר, והערך המוסף של מרוני הוא בערך 3-4 עשיריות על אחזקת הגוף המוחזקת. היא חייבת לתרום עוד משהו לנבחרת - ותרגיל הקורה הבינוני שלה הוא לא מה שמחפשים אצלה. נקווה שיש לה הפתעות באליפות ארה"ב, כמו תרגיל מקבילים מרשים, או תרגיל קרקע מקורי.

וויבר הוכיחה הערב שוב שאי אפשר לסמוך עליה במקבילים. היא ממשיכה לפשל על אותם אלמנטים ולא השכילה בשנה האחרונה לשנות את התרגיל למשהו פחות מסוכן. זה כמעט עלה לה בתואר אלופת העולם - ואף אחד לא ירצה שזה יעלה לנבחרת ארה"ב בתואר האולימפי. מצד שני - היא נתנה תרגיל קורה ומבריק והראתה שהבעיה היא נקודתית על המקבילים, ולא משהו מנטאלי.

Mrpops

New member
סיכום מרתק כרגיל..

כמה התייחסויות:
ללא ספק, רייסמן הראתה הערב יציבות, נחישות, מקצועיות ובעיקר המון רעב לקראת לונדון. לדעתי היא די סגורה בנבחרת עם הופעה מרשימה ביותר בקרקע ובקורה.
בתחרות הסמויה\גלויה בין קיילה רוס לפינגא - פינגאן ניצחה הערב אבל קשה לי קצת להסכים עם זה שרוס איכזבה...היא פשוט לא נתנה את הטוב ביותר שיכלה לתת היום אבל לא איכזבה...מה שכן, אני מודה שהבאז הגדול שסבבה סביבה אכן גרם להעלאת ציפיות ניכרת ביחס אליה.
כאב לי לראות את רבקה ברוס על הקורה ועם חוסר מזל שרודף אותה בנחיתות מהקורה...אין ספק שתרגיל המקבילים פיצה על זה קצת וראינו אותה מגניבה כמה חיוכים אבל הקריירה שלה יכלה להיות מפוארת אלמלא הפציעות שבדרך...זאת באמת אכזבה.
מקיילה מרוני ניסתה להראות למרתה הערב שהיא יכולה לתרום לנבחרת גם על מכשירים אחרים ובעיקר על הקורה (מכשיר סופר חשוב למרתה..). עד עתה היא לא הוכיחה יתרון משמעותי ותרגיל הקורה שלה היום לא מוריד לה נקודות אבל גם לא מוסיף יותר מידי...

Itgs

New member
הדבר העיקרי שהתחרות העלתה זה סימני שאלה

אני מנסה להבין איך נבחרת ארה"ב עתידה להראות, ובמקום לעשות סדר ולהבהיר את העניינים, היו לא מעט הפתעות.
בסך-הכל התחרות הייתה מאוד מעניינת ותענוג לצפות כמו שכבר ציינו לפניי.

אלי רייזמן שיחקה אותה בתחרות הזאת, במיוחד עם היכולת הנהדרת שלה בקרקע (ה- tumbling הראשון משגע אותי כל פעם), ויחד עם ג'ורדין ויבר (שעשתה הרבה יותר טעויות ממה שאני רגיל לראות אותה עושה במקבילים, אבל עם תרגיל משגע על הקורה) רוב הסיכויים ששתיהן תהיינה בנבחרת.

בנוגע לכל השאר, שום דבר לא סגור. נסטיה ליוקין הפתיעה אותי מאוד עם תרגיל יפה, עם יציבות, ולמרות שהיא כן זכתה לקצת עזרה מהשופטים, אני חושב שהציון הגבוה הגיע לה. יהיה מאוד מעניין לראות את הרמה שלה על המקבילים. לא כל-כך הסכמתי עם קובּנו לפני-כן, אבל השתכנעתי שאי אפשר לפסול אותה במאבק על המקום ללונדון.

אני לא חושב שלרבקה ברוס יש סיכוי מעשי להכנס לתחרות. כשנסטיה יושבת בדיוק על אותה הנישה (קורה ומקבילים) ועושה תרגיל קורה כל-כך יפה, ותרגיל מקבילים משגע של גבי דגלאס (אולי התרגיל שהכי הלהיב אותי בכל התחרות), לצערי אני חושב שאבד עליה הכלח. חבל.

צ'לסי ממל - פשוט עצוב לראות אותה ככה. תמיד אהבתי אותה, והיא השיגה הרבה בקריירה שלה. לא נעים להגיד, אבל אני חושש שהקאמבק הזה לא צפוי לעשות צדק עם הקריירה הנהדרת שלה. חבל.

קיילה רוס - אני מסכים עם מה שאתה אומר, וזו אחת הפעמים הראשונות שאני רואה אותה כלכך מהוססת לאורך כל התחרות. הציפיות כנראה הגיעו אליה וזה קצת עירער אותה. בכל-זאת, מדובר במתעמלת נהדרת בעיני, שגם כשהיא לא מצליחה ראים את הפוטנציאל. הנת"מ העיקרי שלה היה בקורה, וגם בקרקע היא לא הבריקה. למרות זאת, אני משוכנע שבאליפות ארה"ב נראה קיילה טובה בהרבה.

מקיילה מרוני - אלוהים ישמור, איזו קפיצת אמנאר משוגעת. איזה גובה. מפשפוש קצר בזכרון אני לא מצליח לחשוב על ציון E כל-כך גבוה על קפיצת אמנאר (למרות שבעיני הוא היה פחות טוב ממה שהיה באליפות העולם. ידוע שבארה"ב קתצ מפציצים בציונים). רציתי גם לראות אותה בקרקע, מה שלצערי לא יצא.

ועוד דבר אחד - אני לא אחזור על מה שאמרו לפניי בנוגע לחוסר היציבות של גבי דגלאס, הכל נכון. בעיני היכולת שלה בקפיצות הוא מאוד משמעותי, ולא יצא לנו לראות את זה למרות שממה שהבנתי מטים דאגט (אחד מהמקורות הפחות אמינים שיש, אבל בכל זאת), היא החלייטה במהלך התחרות שהיא רוצה לעשות ולא איפשרו לה. פעם אחרונה שראיתי אותה בתחרות בקפיצות (בפסיפיק רים), היא בקושי השלימה יורצ'נקו עם שני ברגים (בגלל שהיא לא הצליחה לגעת עם שני הידיים בשולחן) ויהיה מעניין לראות איפה היא עומדת עם זה כרגע.

הייתה תחרות נהדרת. אני מאוד שמח לראות שאני לא היחיד שנשאר ער עד טריטות עיניים בשביל התחרות.

לילה טוב.

סיכום מעולה

מעניין מה מרתה תעשה עכשיו. אבל אני סומכת עליה.

דרך אגב, כשכולם מדברים על אליפות אירופה כתחרות קריטריון ישראלי, ואיך שזה פוגע בספורטאים, שימו לב לתחרות הזאת- שגם פה הרבה בנות נאלצו להופיע בשיא, במקום לבנות את השיא לאוגוסט באולימפיאדה.

Tammie

New member
גם אני חשבתי על זה.

ויש להם עוד מספר תחרויות חשובות כששום דבר עוד לא בטוח כרגע.....

cubano1

New member
המצב בארה"ב שונה

יש להם כל כך הרבה עומק -
מתעמלת שצריכה להגיע ל"שיא" שלה בשביל להעפיל לאליפות ארה"ב (התחרות אתמול היתה בעצם תחרות העפלה) - ממילא לא תחשב אפילו כמועמדת לנבחרת...
התחרות הזאת בשביל הבנות שמועמדות היא תחרות חימום - לא מצפים לראות אותן בשיאן - אני חושב שהמטרה של מרתה לראות שהן אכן על הדרך הנכונה ובעיקר מדד ליציבות.

התחרות הזאת שומרת על המתעמלות האמריקאיות על הקצה, שזה טוב.

כאן אין תחרות - המודל העדיף הוא לתת למתעמלים איזה חצי שנה של שקט נפשי לעבוד על התרגילים ולעשות רפטיציות - עם תחרויות פה ושם בשביל "לבחון" איך אלמנטים חדשים משתלבים בתרגילים...

לא ממש מסכימה איתך

כל מתעמלת צריכה להגיע לשיא באולימפיאדה, ובאולימפיאדה בלבד. מבחינה תיאורטית, מתעמלת מועמדת לנבחרת שלא תהיה בשיאה באליפות ארה"ב, עלולה להפסיד למתעמלת שכן הגיעה לשיא באליפות ארה"ב, וזה מצב אפשרי נוכח כמות המתעמלות המעולות בארה"ב. וכאן יש לנו בעיה.
אני לא מדברת רק על שקט נפשי, למרות שגם הוא חשוב לעין ערוך. אני מדברת גם על הכנה גופנית. למשל התמקדות בכושר (לא אפשרית כשיש לך תחרות חשובה כמו אליפות ארה"ב). תזונה. עבודה על פרטים קטנים כמו נחיתות לדוגמא. לקראת תחרות צריך להתאמן על תרגילים מלאים, וזה איפה שהוא בזבוז זמן, במקום להתאמן על נקודות תורפה.
אם ניקח למשל מתעמלת אירופאית כלשהי, שהשיגה את הקריטריון לאולימפיאדה כבר באליפות העולם בטוקיו, היא יכולה במשך שנה להתכונן לאולימפיאדה עם תכנית אימונים ייחודית לאולימפיאדה. זה יתרון.

Mrpops

New member
אני חושב שהעקביות היא מה שקובעת

אני בהחלט מקבל את זה שכמו בכל סוג של ספורט יש עליות ומורדות, זה לגיטימי לגמרי וטבעי לחלוטין. העניין הוא שמוניטין של מתעמלת נקבע על סמך שני קריטריונים חשובים: עקביות ציונים טובים וחוסן מנטלי שמשתקף גם בביצועים וגם במה שהיא משדרת כלפי חוץ למדיה ולמקבלי ההחלטות באיגוד (במקרה הזה מרתה). יש מתעמלות אמריקאיות שהגיעו לשיא בגיל 15-16 ( לדוגמא שון ג'ונסון אלופת עולם, אלופה אולימפית בקורה) ואפשר לתת עוד הרבה דוגמאות לכאלה שנשארו עקביות במשך שנתיים שלוש ואז נפלו מכל מיני סיבות..גוף שבגד בהן, בעיות בחוסן המנטלי, ירידת מתח אחרי האולימפיאדה רצון להתנסות בתחומים אחרים וכו'...
אז אם מתעמלת רואה את האולימפיאדה כשיא הקריירה שלה (ויש רבות שרואות את זה ככה) והיא מגיעה לשם בגיל 16 אז סביר להניח שיהיה לה עוד מוטיבציה ורצון להוכיח את עצמה שוב בגיל 20 אבל אם היא מגיעה לשם בגיל 18-19, יהיה לה קצת קשה יותר בגיל 22-23 להגיע שוב לשיא...יש פה הרבה עניין של תזמון. רייזמן למשל שומרת על עקביות כבר במשך שלוש שנים. היא מתעמלת טכנית מאוד, מקצועית מאוד ורואים את זה בכל תרגיל שהיא עושה. לה יש את כל הנתונים להגיע לשיא ואף להתעלות על עצמה בתחרויות החשובות ביותר. אני מנחש שהיא לא תסתפק בלונדון ותרצה להגיע גם לריו... אנחנו נראה אותה באולימפיאדה הקרובה משום שהיא הוכיחה למרתה את מה שהיה צריך להוכיח במשך השלוש שנים האלה וזה מה שקובע לדעתי בסופו של דבר.

cubano1

New member
בארה"ב

מה שאת אומרת הוא נכון למצב שבו מתייחסים רק לציונים באליפות ארה"ב.
אבל יש ועדה מקצועית שמשקללת גם תחרויות, גם 3-4 מחנות אימונים וגם עוקבת אחר האימונים של כל מתעמלת בנבחרת הלאומית
הועדה הזאת יכולה להעשות את ההפרדה בין שתי מתעמלות באותה רמה שאחת מהן היא בשיאה ואחת עדיין לא הגיעה לשיא.

לפחות ככה זה אמור להיות...
פעם בארה"ב כל המקומות בנבחרת האולימפית היו נבחרים על פי תוצאות באליפות ארה"ב והמבחנים האולימפים.
אחר כך עבור לשיטה שבה שלושת המתעמלות עם השקלול הטוב ביותר קיבלו מקום אוטומטי והשאר נבחרו על ידי ועדה מקצועית.
היום - לאף אחת אין מקום אוטומטי וכולן נבחרו על פי שיקולים מקצועיים של הועדה.

אבל עדין

גם אם מתעמלת לא בשיאה בתחרות זו (ומתעמלות רבות כן נראו בשיאן) עצם התחרות מפריע לתכנית האימונים לקראת האולימפיאדה. המתעמלת מפסידה אימון ביום התחרות (תחרות זה פחות מאימון), ביום לפני התחרות ("אימון פודיום" שהוא בעצם תחרות חזרה גנרלית), יומיים מינימום לפני התחרות (טיסה למקום בו נערכת התחרות), שבוע קודם לתחרות- תרגול תרגילים מלאים עם מוסיקה וכו'. בקיצור אנחנו רק מתחילים מ-10 ימים ללא אימון כמו שצריך, וזה כבר דבר שקשה להשלים אח"כ. וזה במצב היפותטי שהמתעמלת מגיעה לתחרות "איך שהיא" בלי לעשות שום הכנות מיוחדות, כמו חיבור אלמנטים, הגעה לשיא או כמעט שיא גופני של כושר, הרזייה אם צריך ועוד.
עצם קיום תחרות חודשיים לפני אולימפיאדה (לא משנה אם היא קריטריון או לא) כבר לא תורמת למתעמלת.

cubano1

New member
נשמע לי הגיוני

אבל אני סומך על האמריקאים שההכנה שלהן, כולל התחרויות חודשיים לפני האולימפיאדה, היא אופטימאלית.
מעניין להשוות את זה עם מה השסיניות עושות - אבל אני לא כל כך יודע מה הן עושות חוץ מזה שהיתה אליפות סין בערך 3 חודשים לפני האולימפיאדה.

Mrpops

New member
גם אני לא ממש יודע מה הסיניות עושות אבל...

מה שבטוח שאצלן הכל הרבה יותר מוקפד מבחינת משמעת, אימונים וכו'. כבר דלפו לרשת סרטונים וגם סרטים תיעודיים של מה שהסינים (הסכימו) לחשוף על משטר האימונים שלהם והדבר די ידוע. מה שכן, הרבה יותר הגיוני להרכיב את הנבחרת האולימפית 3 חודשים לפני האולימפיאדה ולא חודש לפני...אני מניח שעם "עומק הספסל" האמריקאי זה לא יהווה בעיה קריטית אבל עדיין, צריך לגבש את הנבחרת, לפקס מנטלית מתעמלות חסרות נסיון אולימפי וכו'...קשה לעשות את זה בחודש.

למעלה