V ורופאים

V ורופאים

ראיתי את ונדטה... ולא יכולתי להמנע מהתהיה על מקומם של הרופאים בעניין שכזה. (לא מפרטת כדי לא לקלקל למי שלא ראה). מה אתם חושבים?

Y a n i B

New member
ונדטה זה הסרט הגרוע ביותר שראיתי

(לא קשור לנושא, אבל בכל זאת)

Phrenum

New member
לא חדש...

מספיק רק ללמוד קצת על רפואה בתקופת השואה. אותו סיפור, אותן דילמות, אותו מישור חלקלק שמחליקים בו לתהומות.

בדיוק.

אבל כדילמה זה מעניין - עד כמה רחוק צריך ללכת? עד כמה רחוק מותר ללכת? והאם יש לעשות את הצודק ולעקוב אחרי האידיאל שלנו, גם במחיר "פעוט" של חיי האדם אותם היינו אמורים להציל, מתוך הנחה שהנ"ל יאפשר אנושות טובה יותר? והאם זה בכלל התפקיד שלנו לשפוט?!

Phrenum

New member
אנחנו חיים בחברה אינדיבידואליסטית

התפקיד שלנו הוא קודם טובתו של החולה ורק אחרי זה טובתו של העולם. אני חושב שברור מה סדר העדיפויות שלנו צריך להיות

ברור...

זה לא משהו ניתן לויכוח - אבל השאלה היא האם במחיר של מותם של כמה חולים, תוכל להציל יותר חולים - האם תעשה זאת? ולגבי טובתו של העולם - יש הרבה מגאלומנים שמאמינים שהם פה בשביל לשנות אותו. לי אישית מספיקה הידיעה שעזרתי לאדם אחד...

Phrenum

New member
זו שאלה אתית מעניינת.

אבל ענייני המיידי הוא החולה שמולי. בסרט מדובר בהדבקה מכוונת של אנשים בריאים במחלות אבל אפילו אם מדובר במטרה פחות שואתית מזה - החולה שבו אני מטפל הוא זה שאיתו אני מתעסק. לכן, אם מגיע אליי חולה שלפי הניתוח לאחר המוות שלו אני אוכל לגלות מה יש לעשרה חולים אחרים - אני אעשה את כל מה שביכולתי כדי שהניתוח לאחר המוות יהיה מאוחר ככל האפשר.

למעלה