V.CAP-USB–ללכידת וידאו שווה משהו?

tversano

New member
V.CAP-USB–ללכידת וידאו שווה משהו?

מצאתי בחנות האינטרנט של פנדה V. CAP- USB – External video capture box ללכידת וידאו אנלוגי ב- 353 ש"ח. שווה משהו? האם אני צפוי להתחרט על הקנייה בעוד חודש?

שווה או לא? הכל שאלה של המטרות שלך

אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה רק ללכוד סרטי וידאו ממצלמת וידאו ביתית 8 מ"מ ברזולוציה נמוכה יחסית (נניח 320X240) ובאיכות בינונית יחסית, אז כנראה שההתקן שהזכרת לעיל, יספיק לך. אם אתה מתכוון להעביר סרטים ממצלמת HI8 או באופן כללי רוצה לעשות לכידה באיכות גבוהה וברזולוציה גבוהה (נניח 720X576) אין סיכוי בעולם שההתקן USB הזה יספיק לך. בכלליות, ההתקנים הביתיים הזולים יחסית (מתחת ל-1000 ש"ח פלוס-מינוס) מתאימים רק למשימות לכידה פשוטות מאוד שהאיכות הנדרשת מהן היא לא קריטית. בברכה גיליוטין

ליגי

New member
ומה עם דגימה

ממצלמת מיני דיוי דרך היו אס בי האם זה אפשרי? האם מתקבלת אותה איכות? והאם אפשר לעשות לוגינג בעזרת האויד דרך היו אס בי? כי יש לי הרבה חומר גלם ואני לא רוצה לדגום ON THE FLY. אני שואל בגלל שהייתי דוגם עד היום דרך פיירוייר והוא לא עובד לי טוב ואני רוצה לנסות דרך יו אס בי.

דגימת miniDV באמצעים אנלוגיים ../images/Emo12.gif

אני מניח שיש לך במצלמה יציאה אנלוגית ולכן תוכל לחבר אותה למתקן USB ולדגום את הוידאו אבל אתה מחמיץ פה את כל הפואנטה - האיכות של ה-DV היא גבוהה משמעותית מהאיכות של הוידאו הנדגם ע"י כניסה אנלוגית. (למעשה אתה ממיר דיגטלי לאנלוגי לדיגיטלי שוב ובכך רק מוריד איכות ולא מרוויח כלום). הפיירווייר הוא החיבור המקובל כיום להעברת וידאו בפורמט DV אל המחשב. אם יש לך בעיה עם הפיירווייר אז עדיף לנסות לפתור אותה מאשר לנסות לדגום את הסרט למחשב בשיטה שונה. בברכה גיליוטין

tversano

New member
אתה יכול להמליץ על משהו איכותי?

כלומר משהו שאפשר להפיק ממנו איכות גבוהה?

אני לא מכיר יותר מדי כרטיסי-וידאו..

אם אנחנו מדברים על משהו סביר וזול (בסביבות 1000 ש"ח) יש את הכרטיס הוותיק DC10+ של חברת Pinnacle. הוא לוכד סרטים באיכות הנחשבת טובה יחסית ללכידה ביתית. אם לא אכפת לך לקנות כרטיס משומש, זה יוזיל לך את המחיר ואז יש לך אפשרות לקנות אפילו את ה-DC30 שהוא יותר איכותי או כל משומש אחר מחברה מוכרת. לפעמים ניתן למצוא משומשים במחירי מציאה ממש, אבל יש לוודא שהם עובדים ב-100% ושמקבלים איתם את הדרייברים, ספרות, כבלים אם יש וכדומה. קח בחשבון שתזדקק גם למחשב חזק יחסית ולהרבה מקום בכונן הקשיח. בברכה גיליוטין

goldy

New member
השמיים הם הגבול ../images/Emo13.gif

אני מניח שאתה לא מכין לשידור בטלוויזיה, אלא הפקות קטנות (לבית וחברים) ולכן עומדות בפנייך 2 אפשרויות: 1) DvStorm2. מדובר בכרטיס חצי מקצועי מבית קונופוס, שדוגם בקומפוזיט ו-S-VIDEO. איכות מקסימלית: 8 ביט. 2) אפשרות די יקרה הוא הכרטיס WildBlue של bluefish444. מדובר בכרטיס מקצועי לכל הדעות שדוגם ישירות בקומפוננט ומספק איכות של 10 ביט RGB ו-YUV. אמור לי מה תקציבך, ואומר לך מה מתאים

GGOODD

New member
אני ניסיתי לעבוד עם התקן לכידה

של usb לפני שהתחלתי לעבוד עם הפיירוייאר לפני כמה שנים ומנסיוני זה הוציא תוצאות גרועות מאוד וברזולוציה נמוכה מאוד... וכמו שנאמר כאן זה תלוי מה המטרות שלך לדגימה

inbal m

New member
למה לעשות את התאליך הזה?

הusb משמש להעברת חומר גלם אנלוגי למחשב ולא דיגיטאלי!!! אם יש לך מצלמה דיגיטאלית בשביל מה לך usb תשתמש בפיירוייאר רק אם יש לך מצלמה אנלוגית אתה צריך usb כי אחרת אין לך איך לחבר אותה למחשב... לי למשל יש את שניהם...גם לאנלוג וגם לדיגטאל

למעלה