valhalla

valhalla

יש למישהו מושג על ואלהאלה, שזהו משכנם של האלים הנורדים. משהו כמו אולימפוס במיתולוגיה היוונית???

קצת...

משמעות השם וולהאלה היא גן עדן או גן האושר אשר היה מוקדש ללוחמים שמתו בגבורה בקרב (מזכיר לך משהו?) וולהאלה היתה רק חלק מאסגרד - משכן האלים - אשר כדי להגיע אליו צריך היה לחצות את ארץ האש וארץ הקרח ואז לעבור על גשר עשוי מקשת בענן. הוויקינגים האמינו שהיקום מחולק לתשעה עולמות: NIFLHEIM: The Underworld were the souls, demons and Death live. MUSPELHEIN: The world of fire. MIDGARD: The world of Mankind. JOTUNHEIM: The world of the Frostgiants. ALFHEIM: The world of Light Elfs NIDAVELLIR: The world of Dwarfs. SVATALHEIM: The world of the Dark Elfs. VANAHEIM: The world of the Vanir Gods. ASGARD: The world of the Aesir Gods

אגב

היטלר ותנועה הנאצית, מאד העריצו את המיתולוגיה הנורדית, ואף השתמשו באלפא בית הרוני כסמלי הס. ס.

התנועה הנאצית

חיפשה לגיטימציה גם ברומי העתיקה. למשל קריאת הייל והצדעה במועל יד.

L e s t a t

New member
הרחבונת

היטלר עצמו רצה להחזיר את העם שלו למידה זו או אחרת של נורדיות, לעומת זאת, הוא ניסה לעשות את זה בצורה יותר "חילונית". סמל האס-אס אכן מורכב משתי רונות שמשמעותן היא בטחון ושגשוג (מעניין למה). כיום, אנשי האסטרו, הדת הנורדית, לא ממש מחבבים את היטלר על הקונוטציות שהוא גרר עם החיבה שלו שיכלה להתבטא יותר באומנות מאשר ברצח עם, שלטון אימים והרבה הרבה שנאה. ויש לציין כי רוב הנאצים היו נוצרים מאחר והיטלר, למרות שבז לדתות וטען שאין שום דבר מעליו, הרשה לאנשיו להחזיק באמונה דתית (חוץ מאשר ביהדות, מן הסתם).

טוב, היטלר היה אמן מתוסכל, לא? ../images/Emo13.gif

מכל מקום, הסוואסטיקה היא סמל, וככל סמל - יהיו לה הרבה פרשנויות.

ליוויתן

New member
אגב הנאצים

גם את צלב הקרס הם "הלוו" מההינדואיזם אם אנני טועה, והפכו אותו. במזרח צלב הקרס מסמל נצחיות ואין סופיות.

גם. צלב הקרס היה קיים גם

במיתולוגיה הנורדית - פטישו של תור, אל הרעם, בהסתייגות אחת: כיוון התנועה של הצלב.

ליוויתן

New member
נכון.

אבל אל לנו לשכוח שצלב הקרס יובא מהמזרח, שם התקיים מאות שנים לפני הנאצים וכמובן לפני המיתולוגיה הנורדית. אבל טוב לדעת שגם שם הוא הופיע.

נכון מאוד. עם זאת צריך לזכור

שסמל הוא סמל, ולא חשוב מי משתמש בו. לסמל, מעצם מהותו תמיד יש רבדים רבים של הבנה והוא אינו "שייך" לאף אחד. גם מגן הדוויד אינו "שייך" ליהדות ויש לו משמעויות שהן מעל ומעבר למיוחס לו כיום - תלוי בעומק ההבנה של המסתכל. עם זאת, אני מניחה שהנאצים אימצו את הסמל הנורדי של פטישו של תור תכול העיניים וטהור הגזע בלי לחקור את מקורותיו ההודיים.

היטלר

שלום! הייתי שמח לשמוע עוד על הפן האזוטרי שבתנועה הנאצית זה מאוד מעניין אותי אני לא בטוח אבל שזה קשור.. בכל מקרה תודה! ינון

הרכילות האזוטרית אומרת

שמאחרי הקלעים של כל מלחמת העולם השניה היתה התמודדות אוקאלטית בין שני גושים אזוטריים ושההתמודדות היתה למעשה רוחנית. לפי רכילות אזוטרית זו - לצד היטלר עמדה רשת שלמה של קבוצות חובבות כישוף שחור מגרמניה שלמעשה חנכו אותו (קלינגהופר ונוספים) וכן לאמות טיבטיים ממסדר בשם The Society of the Green Man (לא קשורים לדלאי לאמה) ששורשיהם הולכים עד לאטלנטיס. מה שבטוח הוא שהיה לו The Occult Beauraux. הוא למשל ידע תמיד מה יהיה מזג האוויר ומעולם לא טעה עד לרגע הפלישה לרוסיה במבצע ברברוסה. כנראה שהיטלר התחיל את הקריירה כחובב אוקאלט וגייס כוחות אלה לתועלתו האישית באיזה שהוא שלב. אגב, הנאצים עצמם בנו הירארכיה שדמתה לחצר המלך ארתור. ההנהגה הבכירה היתה משוגעת על הקטע הזה. היה להם שולחן עגול והמסדר הטבטוני ועוד כהנה וכהנה שחזורים של מיתוסים עתיקים. לצד צ´רצ´יל עמד כנראה ארגון הבונים החופשיים שעליו נמנה (הוא היה בדרגה 32 בארגון) וכנראה שגם הכנסיה האנגליקנית. ספר נדיר שהתפרסם בנושא היה: The Spear of Destiny של שטיין, שאם תצליח להניח עליו יד, אשמח לקרוא אותו שוב או לקנותו ממך ברגע שתסיים. שטיין היה חבר של רודולף שטיינר והכיר את היטלר אישית עוד מימי לימודי האמנות שלהם בווינה. הוא עצמו היה אנתרופוסוף ויועץ של צ´רצ´יל. ספרים נוספים: The Occult Roots of the Third Reich. וכן: The Morning of the Magicians של פאואלס ובריג´ס אשר מצוי ברשותי. את כל הספרים האלה צריך לקחת בערבון מוגבל, כי המציאות הגלויה וגם הנסתרת מעין היתה מורכבת וגדולה יותר מכמה נוסחאות פשטניות.

וואו

זה פשוט סרט שלא יאומן שמישהו כתב יש פה משהו מעבר אין ספק הצורך הנואש של הנאצים למצוא ילדים בלונדינים (גם יהודים) לצורך יצירת גזע עליון והרצח השיטתי המתוכנן.. משהו פה לא נראה לי בכל מקרה תודה על התשובה אני אמשיך לחקור אני לא מניח שישנם ספרים בעברית... תודה ינון

L e s t a t

New member
גרמניה הנאצית - בלי יהודים

היטלר לא אהב יהודים (מן הסתם!) ילד שהיה בלונדיני ויהודי זוהה כיהודי העוטה מסיכה אבל דמו עדיין דם תת-אנושי, דם של טפילים, את הדם אי אפשר לשנות ולכן גם יהודי שהתנצר והיה הכי בלונדיני בעולם ועם העיניים הכי כחולות ביקום - היה עדיין יהודי ולכן יש להשמידו ככל שאר העם הטפילי שלו. זה חלק חשוב מתוך האידיאולוגיה הנאצית. אני מכיר ספר בנושא תורת הנסתר הנאצית אבל אני לא זוכר את השם שלו ("תורת הנסתר הנאצית", באנגלית אבל אני לא זוכר אותו ממש, אולי זה כתוב קצת אחרת.. שווה לחפש באמזון: Nazi Occult או Nazi Occultism). לך תדע מה היה עם היטלר, איזה איש הוא היה מאחורי הקלעים ובמה הוא באמת האמין. מה שבטוח - איש כנסייה הוא לא היה!

ובכן...

יש אומרים ששר הטבעות נכתב בהשראת המאבק הזה... ואת הסרט הראשון כבר ראיתי
לי הסרט התחבר מאוד גם לתקופתנו.

Dia Leoghann

New member
הסווסטיקה

הסווסטיקה שאנו מכירים היום מופיעה בעדויות ארכיאולוגיות מלפני יותר מ-4000 שנה בעיקר באיזור הפרת והחידקל ויחסית מעט בעמק ההינדוס. הסמל היה נפוץ אצל השומרים, אך לא אצל הבבלים או המצרים. בסביבות 1600 לפנה"ס החלה הסווסטיקה להיות סמל נפוץ בקנה מידה עולמי (לפחות של העולם העתיק), תחילה בתרבות המינואית בכרתים, אך מאוחר יותר בכמות גדולה בתרבות המיקנית של יוון ובעיקר בגבעת היסרליק הידועה יותר בשם טרויה. בסביבות 700 לפנה"ס זה היה אחד הסמלים הנפוצים ביותר בציורי הכדים ביוון ובממלכת החיתים. גם אצל הקלטים הסווסטיקה היתה נפוצה ביותר אולם בדרך כלל בוואריציות שונות (בדרך כלל רק עם שלוש "רגליים"). סמלי סווסטיקה נמצאו לפני הספירה גם בסין, יפן, ודרום אירופה. באמריקות הסמל החל להופיע בחלקה הדרומי של אמריקה הצפונית רק לאחר הופעת הקונקיסטדורים הספרדים. בניגוד לדעה הרווחת, לאזור סקנדינביה הסווסטיקה הגיעה מאות שנים אחרי לידת ישו, וגם אז הסמל לא היה נפוץ שם. הבלעדיות שקבלו הנורדים על הסווסטיקה היא תוצאה של התפתחות הנצרות בצורה מהירה וחזקה בשאר אירופה - הסווסטיקה היה סמל פגאני מוכר מן העבר (בעיקר מהקלטים ומיוון) ולכן הנצרות פעלה להעלמותו במסגרת מחיקת העבר הפגאני של אירופה. אם אינני טועה פירוש המילה סווסיטק בסנסקריט הוא "להיות טוב". המשמעות של סמל הסווסטיקה באירופה היא כח, אנרגיה ותנועה, התחדשות, וגלגול נשמות. באסיה היה זה סמל לבודהה עצמו, לשלמות, ולשאיפה לשלמות. בתחילת המאה ה-20 הסמל הזה נותר בעיקר אצל הפינים בדגלים של יחידות צבאיות, מפלגות ואירגונים שונים, עד שהיטלר תפס עליו בעלות. יש לציין שהסמל הנאצי הוא הסווסטיקה כשהיא עומדת באלכסון - אחת הפינות של הסמל "כאילו" נוגעת ברצפה.

masorti

New member
ויש גם צלב קרס בעל 3 רגליים...

המשמש על עצם היום הזה כסמל הלאומי של האי מאן.

Dia Leoghann

New member
כמובן, זו הסווסטיקה הקלטית,

אליה התכוונתי במודעה למעלה, בוואריאציה ימי-ביניימית. למרות שאני מעדיף את השם טריסקל (triskele) מאשר צלב קרס- יש פחות קונוטציות רעות.

L e s t a t

New member
קשה לומר

מי נתן למי את צלב הקרס. כשהשבטים האריים הגיעו להודו הם השפיעו מאוד על הסביבה, אפשר לראות את זה גם בהתווספות של אלים זכרים (כמו שיווה).

אלי ו.

New member
חייב ציטוט מסרט גדול

Many people don~t know that, but Hitler was a great painter He could paint a whole appartment, two coats in one afternoon
מתוך הסרט ה"מפיקים" של מל ברוקס, סרט אדיר ומצחיק שנקבר בגלל שהכוכב זירו מוסטל נכנס ל"רשימה השחורה"

למעלה