Van Gogh's World - ממוסגר ותלוי!!

uriler

New member
Van Gogh's World - ממוסגר ותלוי!!

בהמשך להודעה שלי מלפני כמה שבועות על מסגור פאזל גדול, להלן התוצאה הסופית...

כמעט שנה של הרכבה (הרבה מאוד אירועים ותהפוכות במהלכה, כך שסדר העדיפויות לא היה לטובת הפאזל), שולחן בפינת האוכל מנוטרל לחלוטין, קופסאות חלקים בכל מקום - אבל התוצאה הסופית שווה את הכל!!

הפאזל הוא אסופת ציורים של ואן גוך, 5000 חלקים, בגודל של 1.57 על 1.10 מטרים.

התלבטנו כיצד למסגר (להדביק? לא להדביק? איך לקחת? וכו'), ובסוף, בעצת גיסי (שממנו לקחנו את האהבה והמחויבות לפאזלים), פעלנו בדרך הבאה:
1. הפאזל הורכב על גבי לוח דיקט (סנדוויץ') בעובי 4 מ"מ. החלטנו להשתמש בו בתור גב, ולכן השלב הראשון היה להפוך את הפאזל כך שיונח הפוך על הרצפה (עשינו זאת ע"י הידוק סדין אל הפאזל והפיכה מהירה ומדויקת). ההפיכה הצליחה כמעט לחלוטין, היו מספר מקומות בהם היינו צריכים להחזיר חלקים למקום לפי צורתם בלבד (גב הפאזל היה למעלה).
2. מדדנו את הגודל המדויק של הפאזל, וסימנו על הדיקט את הגבולות.
3. חתכתי הדיקט לגודלו המדויק של הפאזל.
4. מרחנו את כל פני הדיקט בשכבה דקה ואחידה של דבק נגרים צהוב, הפכנו אותו מעל הפאזל (הקפדנו להניח במדויק לפי הגבולות), והנחנו מעליו את אותו שולחן האוכל - הפוך (כך שפני השולחן מכסים כמעט את כל הפאזל). מסביב לשולחן הונחו על הדיקט כסאות, ארגז כלים ועוד כמה דברים כדי ללחוץ את כל השטח.
5. אחרי 10 שעות לערך, הרמנו את השולחן, והרמנו את הפאזל חזרה אליו. מתוך 5000 החלקים, בערך 150 התנתקו ממקומם... חלק בגושים ואחרים בבודדים. לאט ובזהירות הדבקנו אותם אל הדיקט והעמדנו עליהם ספרים להידוק, 10 שעות נוספות.
6. לאחר מכן, מרחנו את הפאזל בשתי שכבות של דבק ייעודי לפאזלים (ג'ל, שמוכן מאבקה + מים חמים), עם שעתיים ייבוש בין שכבה לשכבה.
7. לאחר ייבוש סופי, לקחנו את הפאזל (קשור על גג רכב, עטוף בסדין ומלופף בסלוטייפ למניעת פגיעות מהרוח) למסגור.

את המסגור עשינו ב"אור אל - גלריה סולי" בדרום תל אביב (הלכתי עם הפאזל בין שלושה מקומות שונים... עד שקיבלנו מחיר נמוך משמעותית מהאחרים). רצינו מסגור במסגרת עבה עם זכוכית 3 מ"מ.

המסגור היה מוכן למחרת (העיכוב היה בגלל שהיה צריך להביא פרופילים מהמפעל - לא היו לו מספיק עבור כל ההיקף). בגלל גודל המסגרת היה צורך ב-3 פרופילים, בתוספת הזכוכית העבה יותר, כך שלא מדובר במסגור זול, ובסוף סיכמנו על 550 ש"ח (במקומות אחרים רצו 800!).
אנחנו מאוד-מאוד מרוצים מהתוצאה, והפאזל התלוי בסלון בהחלט נותן לו אווירה נהדרת...

uriler

New member
תקריב

התמונה קצת כהה, אבל מציגה יפה את החלקים...

uriler

New member
קצת יותר מרחוק

רואים את המסגרת - מתכתית (זהב / נחושת) עם עיטור ירוק

פ א ז ל

New member
WOW מושלם!!!

ווי ווי ווי איזה יופי

והסרטון, חבל על הזמן, כל כך דרמטי

זה החזיר אותי לפאזל 4000 חלקים שהרכבתי. ההרכבה של החלקים הסופיים היתה פשוט מרגשת. רק שלצערי הוא עדיין לא ממוסגר.

המחיר של המסגור ממש לא נוראי! נראה לי שהתוצאה הסופית שווה כל שקל.

תתחדשו ותהנו עם הפאזל, אני בטוחה שהוא יעורר תגובות מפי כל מי שיראה אותו.

assafbb

New member
הצעת ייעול לפאזל הבא

אני בעבר גם הרכבתי פאזל של 5000 חלקים - בריאת האדם. ( ויש לי עוד 5000 בתור שמחכה לזמן פנוי).
בסיום ההרכבה חילקתי אותו ל-4 חלקים, כל אחד מהם שמתי על קאפה או קרטון ולקחתי את זה ככה ברכב לחנות בדרום תל-אביב שאני מכיר.
בחנות יש לו מכונת פרס גדולה וקרטונים גדולים עם דבק מוקשה.
הנחנו את ארבעת החלקים, חיברנו על הקרטון שעל המכונה, לחיצה, המכונה לוחצת בעדינות ומחממת את הדבק והפאזל נדבק בשלמותו !
פשוט, מהיר ומאד קל.
הזכוכית שבחרתי היא זכוכית מט - לטעמי הכי חשוב. אין החזרות של האור.
אגב, כל הסיפור (כולל המסגור) עלה לי, למיטב זכרוני, פחות מ-500.

למעלה