VARIC.ZOST.IGG -ערכים גבוהים מאוד

zontakm

New member
VARIC.ZOST.IGG -ערכים גבוהים מאוד

אני בת 29 ומעוניינת להיכנס להריון (שני). רופאת נשים שלי הפנתה אותי לבדיקות שגרתיות, ביניהן VARIC.ZOST.IGG
התוצאה היתה גבוהה מאוד (~700).חליתי בילדות באבעבועות רוח.

למרות זאת רופאת משפחה שלי מאוד מודאגת מהערך הגבוה וטוענת שיש סיכוי שיש לי zoster virus פעיל.
אין לי שום סימנים של פריחה/הרפס

האם יתכן שיש לי שלבקת חוגרת ללא כל סימן חיצוני והאם ניתן לקבוע זאת רק על סמך IGG גבוה?

תודה רבה

שלבקת חוגרת

כל מי שהיה לו אבעבועות רוח בילדות נושא את הנגיף לכל החיים כאשר מידי פעם הוא פורץ בצורת שלבקת חוגרת בעיקר בזמן דכוי חיסוני או בגיל מבוגר. אין מה לחשוש בהריון.

zontakm

New member
תודה על תגובתך - האם כדאי להמשיך בירור בנושא?

תודה על תגובתך,
סליחה על תגובה ארוכה, אודה מאוד על תשובה מראש.

העניין הוא שאצלי לא היתה מעולם פריחה (סימן של שלבקת חוגרת).
אני לא חולה בשום מחלה שמדכאת מערכת חיסונית (אני תורמת דם - והם בודקים זאת)
ואני בת 29

מה שכן יש לי - זה כאב שבא והולך באיזור החיבור בין השד השמאלי לזרוע שלפעמים מקרין לגב (כבר 6 שנים).
לא הצליחו לעשות לי דיאגנוזה של הכאב (עשו לי מלא פעמים אולטרסאונד שד - ולא מצאו כלום, עשו לי גם רנטגן בית החזה וגם לא מצאו כלום).

מהמחקר באינטרנט שערכתי הבנתי שכאב יכול להיות סימן של שלבקת חוגרת גם בלי פריחה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20186614
Neurological disease produced by varicella zoster virus reactivation without rash.
Gilden D, Cohrs RJ, Mahalingam R, Nagel MA.

הבעיה היא אם אין לי פריחה אז איך בדיוק קובעים אם יש לי מחלה?
מהמאמר הנ"ל הבנתי שצריך לבדוק נוזל עמוד השדרה (פרוצדורה לא נעימה עד כמה שידוע לי) לנוכחות נוגדני IgG

השאלה היא האם עלי להיות מוטרדת משלבקת חוגרת - הרי זו מחלה נוירולוגית שיכולה להביא לסיבוכים?
רופאת משפחה שלי מציע טיפול תרופתי, אבל לי מוזר לקחת תרופות כל עוד אין לי דיאגנוזה ברורה.

שוב המון תודה.

למעלה