VARIG, TRANS BRASIL

HELLAS

New member
VARIG, TRANS BRASIL

ועכשיו הגיע תור חברת התעופה הברזילאית VASP. החברה הייתה במיטבה כאשר גרתי בברזיל. היא הפעילה צי ענק של MD11 לכל רחבי העולם, כולל מרוקו, אתונה, סאול, בריסל, ציריך, לוס אנגלס, ניו יורק ועוד. צי מטוסי 737 בנוסף לA300 יחיד - טסו בקווים הפנים ארציים של החברה. החברה היתה בעלת מוניטין רע והייתה מוכרת כרטיסי טיסה מוזלים ביותר. עקב ניהול כלכלי כושל וחוסר תחזוקה שוטפת, החברה הגיעה להפסדים גדולים. מטוסי החברה (אשר היו ישנים כבר ככה) הלכו והתישנו במהירות עקב חוסר התחזוקה. מקרה ידוע היה על מטוס 737 שהגיע לסאו פאולו בטיסת פנים ולאחר הנחיתה, כאשר היה בדרכו לעמדת החנייה, נפל לו אחד המנועים מהכנף. הוקמה ועדת חקירה בנושא (כי אם המנוע היה נופל כ-10 קודם, העניין היה יכול להסתיים באסון). תוצאות ועדת החקירה היו מדהימות על חוסר התחזוקה של מטוסי החברה ועל ניהולה בכלל. החברה כיום מפעילה מספר קוים פנימיים בלבד במטוסי ה737 שלה המתיישנים עוד יותר. כל קיומה של החברה עומד על חוט דק.... לא ברור כרגע מה צופן לה העתיד. אז הנה היא בימים טובים יותר.... טיסה נעימה...

HELLAS

New member
7

הנה ה-AIRBUS הישן והיחידי של החברה.... עדיין טס היום....

HELLAS

New member
8

ואחרון לקינוח, 737 בנמל התעופה הפנים ארצי. הסידרה הזו על VASP הוקדשה לידידי היקר וחבר הפורום שלנו, אילן.
בקרוב, חברת התעופה הברזילאית האחרונה.... TAM.

eyal bo

New member
מה מפחיד?

זה דבר ידוע, שכשהמסלול קצת קצר מותר לפתוח מבער (אבל רק לזמן מוגבל). מה לא?

esttg

New member
עתידה לא ברור כי...

המחירים שלה מרקיעי שחקים כמו המטוסים המתחרות הרבה יותר זולות GOL TAM וכו'

esttg

New member
ושכחתי להוסיף

שביתת עובדים כל שבוע ל 24 שעות שחוויתי על בשרי

מטוס ה 707 הראשון של אל על

היה שייך ל"ואריג" והוחכר לאל על. כמה שנים אחרי שאל על החזירה אותו לואריג הוא התרסק.

HELLAS

New member
תודה על האינפורמציה

כאמור אין לי הרבה מידע על מה שקורה עם החברה הזו היום. מצטער לשמוע על השביתה שעשתה לך בעיות. אני מקווה שלפחות הטיסה הייתה נעימה בסוף

ארזS

New member
תודה על השיתוף

תמונות חביבות ממקום שרוב האנשים כאן [כפי שאני חושב] לא ביקרו שם.

ארזS

New member
ועוד משהו...

סתם הצעה ידידותית להבא כשאתה מעלה תמונות : תמיד כדאי לשרשר את כל התמונות להודעה הראשונה. ככה השירשור לא יהיה אלכסוני כזה, וגם ניתן להגיב [אם רוצים] לכל תמונה ותמונה והתגובה תיצמד לתמונה.

HELLAS

New member
תודה על ההצעה ארז

אני מסכים איתך אבל לא יודע איך מתחילים שירשור....
מישהו יכול לעזור לי?

ארזS

New member
מה הבעייה ?

זה פשוט מאוד. אחרי שפתחת את ההודעה הראשונה, תגיב את התגובה הראשונה כרגיל. ברור ? לא מסובך. נכון ? ואז במקום להגיב את התגובה השלישית לתגובה השניה פשוט תוסיף אותה להודעה הראשונה ! וכך הלאה וכך הלאה. נכון שזה ברור עכשיו ? יופי.

למעלה