VB ורג´סטרי

kernel32

New member
VB ורג´סטרי

כשאנחנו גולשים למסך שבו מוזנים סיסמה ושם משתמש, קופץ חלון ששואל האם לשמור את הנתונים (כל גולש מתחיל מכיר את זה), על פי הבנתי, הנתונים נשמרים ברג´סטרי (כי לא מצאתי אותם בשום מקום אחר!). א. איפה בדיוק? ב. איך מגיעים לשם דרך קוד? (ז:א להעתיק את הנתונים אליי לתוכנית). תודה, קרנל.

antidot

New member
אתה צוחק ???

הנתונים נשמרים בcookies . אני מנסה לדמיין איך היה נראה הרג´יסטרי אם כל שטות הייתה נכתבת שם (לא שעכשיו לא חסר) ברכות ANTIDOT

kernel32

New member
אני מקווה שאתה צודק אבל

א. האם יש סדר/תבנית מסוימת לשמירה הזו ב´עוגיה´ (אני פשוט רוצה לקרוא ממנה). ב.כבר ראיתי בכמה מחשבים שבספריית קוקיס אין כלום (יש קובץ שנקרא אינדקס) אז איפה הנתונים הנ"ל? (ב - Temporery files?) תודה! קרנל.

antidot

New member
סדר יש אבל...

הסדר ייחודי לכל יוצר העוגיה... הדבר נהייה עוד יותר מסובך כיוון שרוב עוגיות מוצפנות (לא משהו מסובך אך..) לסיכום: - אין מבנה קבוע ליצירת עוגיה. - אי אפשר לקרוא PLAIN TEXT מעוגיה מה שכן, ע"י העתקת עוגיה אתה מעתיק גם את הסיסמאות... ואכן העוגיות נשמרות בTEMPORARY FILES השמות שלהן בד"כ [email protected] איפה שהUSERNAME זה השם משתמש שלך.. ברכות ANTIDOT

kernel32

New member
לא הבנתי את

המשפט הבא: "מה שכן, ע"י העתקת עוגיה אתה מעתיק גם את הסיסמאות..." ? קרנל

antidot

New member
הםםם.. זה יותר מתאים לפורום אחר אבל

נניח אתה משתמ תמים. אתה נכנס לאתר שדורש שם משתמש וסיסמא. אתה פותח אצלהם חשבון, ממציא לעצמך סיסמא וכו´ וגולש באתר הזה. אבל בין היתר גם סימנת איזה V בשדה "שמור סיסמא", הרי אתה תמים ולא בא לך כל פעם להקליד סיסמא. עכשיו אני, ההאקר המתחכם (למרות שזה יותר מתאים לSCRIPT KIDDIE) פורץ לך למחשב. אני הולך לתיקית הקבצים הזמניים שלך וגונב לך עוגיות. (הרי אני יודע שבעוגיות האלה יש לא מעט נתונים עליך, סיסמאות וכו´) אני שותל את העוגיות אצלי.. משנה את שמן... (השם של עוגיה הוא [email protected] ) מחליף את השם שלך בשלי כך שיתאים לLOGON NAME במחשב שלי. גולש לHOTMAIL ואופס... אני שולח מכתבים על חשבונך... מקווה שההסבר עזר... ANTIDOT

%אורי%

New member
אני חושב שיש פה בילבול...

בין שמירת קוקיס של אתרים ובין ה- Auto Complete של אינטרנט אקספולרר. אם הכוונה לקוקיס אז אין דרך לפענח אותם כי לכל קוקי יש מבנה אחר...

antidot

New member
לפענח לא, להשתמש כן

תנסה פעם את האי מייל של YAHOO למשל. אתה תראה שאם תגדיר באקספלורר לאשר כל קוקי ואם אתה מסמן את האפשרות שמירת סיסמא, האתר יוצר לך קוקי. העוגיה מוצפנת כמובן, ז"א אתה לא יכול לפתוח אותה בNOTEPAD ולאתר סיסמא אבל אם תדע להשתמש בה בחוכמה, תראה שאתה פתאום נמצא בתוך תיבת הדואר של חבר שלך. אופסס... ברכות ANTIDOT

kernel32

New member
ואם נגיד

אכן מדובר בהשלמה אוטומטית של האקספלורר? איפה נשמרים הנתונים..?

למעלה