vibiemme domobar

sharonarx

New member
vibiemme domobar

בוקר טוב, אני מעוניין בחוות דעת על vibiemme domobar- איכות הקפה, נוחות תפעול, תקלות, אצל מי מטפלים במכונה וכל מידע אחר.....
תודה וסופש נעים
 

dts

New member
ככה

איכות הקפה נתונה לחסדי המפעיל - 51% (בעדינות) עליך בהינתן סוג קפה נתון שחביב עליך.
נוחות תיפעול - בעיקר אתה וההתנסות שלך עם המכונה
אין בה ובמכונות ממשפחתה ברוב המקרים איזה אלמנט אי נוחות קיצוני.
מטפלים - המי זה בעיקר אתה ביד אוהבת ותחזוקה שוטפת ראויה.
בקיצור ספר מה התקציב שלך , מה חביב עליך בקפה ומה נסיון הקודם ולדעתי זה יעזור לפתח דיון יותר רחב ועמוק בדומובר או בחלופה ראויה.
 

gady18

New member
לי יש מכונה כזאת

הקפה מעולה רצוי לא לקלות יותר מדי (קליתי קליה בהירה יחסית טעם מעולה לא מר ולא חמוץ) רצוי לשים פילטר שרף במיכל נגד אבנית. בדגם הרגיל
אין מחליף חום או דוד כפול ולכן אם מקציפים חלב צריך להוריד טמפרטורה . מצד שני מחליף
חום זה מקור לתקלות , נתן לכוון את טמפרטורת דוד אבל לא מומלץ ו ויש צינור אחד למיים חמים וקיטור.
צריך למלא את הסלסלה עד הסוף אחרת מצטברים מיים.
בכל מקרה בדקתי מחירי מכונות בחול לעומת הארץ מכונה ב 1500 עולה 300 שח בחול,
במכונות יקרות ההפרשים לא גדולים. אם בכלל המחירים משתנים אני קניתי ב 4500
בקשר למיכל המיים יש שיטה שבה משקל המיכל לוחץ על מפסק כך שאם נגמרים המיים
המכונה מפסיקה לעבוד זה לא אידאלי . הדוד הוא מפליז ולכן כנראה לא נאכל עי מסיר אבנית.
הראש הוא E61 והמכונה באה עם שני ידיות חליטה לכוס ולשתי כוסות.
יש וסת לחץ POV ושעון לחץ.והמכונה עשוייה מנירוסטה אני בכל אופן די מרוצה.
 
אני מבקש הסבר...

לדעתך, אילו תקלות יש במחליף חום שאינן קיימות המכונת דאבל או סינגל בויילר?
 

gady18

New member
עד כמה שאני הבנתי וכמובן אני לא מומחה בזה

במחליף חום יתר קשה להסיר אבנית.
לפי חוק מסויים כל דבר שיש עלול להתקלקל ולכן אם יש תקלות במחליף חום אז אם יש
זה יתקלקל ואם אין מחליף חום זה לא יתקלקל
בכל אופן מקווה שקלעתי לדעת חכמים ממני
http://www.htcafe.co.il/vp1533311
 
אז קראת מה שהאוברחוכמים מHT כתבו

אתה יודע שכל מה שכתבו שם, כתבו חובבים שיש להם המון נסיון אבל אני קורא שם לא מעט, אני לא כותב (חסום מסיבות השמורות עם עופר לאור) וכותבים שם כל כך הרבה דברים שאינם נכונים ויש שם כמות בלתי נדלית של מידע מוטעה
. אתה מביא את מה שכתוב שם כסימוכין למשהו? כי יש בפוסט ההוא שהבאת המון הטעיה יחד עם מעט מידע נכון.

1 מחליף חום אינו מייצר תקלות נוספות!
2 מים מטופלים ימנעו במכונת מחליף חום להתאבן, אני מנחש שגם את המכונה שלך אתה דואג להזין במים מטופלים.
3 לא מומלץ לעשות טיפול אבנית למכונת מחליף חום והאמת שבשימוש מוקפד במים מטופלים מכונה כזו תגיע לטיפול אבנית מרוכז לאחר שימוש נרחב אחרי 6 שנים בערך.
4 הוזכרה שם מכונת אוסקר, לא מבצעים במכונת אוסקר או מוזיקה של נובה סימונלי טיפולי אבנית בהזרמת חומצה, יתרה מזאת טיפול אבנית בשיטת הזרמת חומצה במכונות הללו, עשוי לגרום לנזק.
5 מכונות קפה משלבות צמתי מפגש של מים וחשמל, טמפ' ולחץ , מרכיבי מערכות אלקטרוניות, אלקטרומכאניות ומכאניות. יש המון תקלות במכונות אספרסו, אף אחת מאילו שאני מכיר אינה נגרמת בגלל מחליף החום או מגרעות טכניות הקשורות בו, התקלות שנגרמות במחליף חום , נגרמות בגלל אי טיפול או אי שמירה על הוראות היצרן!
היות ואני מאוד אוהב קפוצ'ינו והקצפת חלב חשובה לי, אילו הייתי מחפש היום מכונה בתקציב של עד 5000 ש"ח , במחיר ששילמת על הדומובאר פיקולו שלך, הייתי מעדיף כבר את האוסקר על אף חוסר החן של המכונה הפלסטיקית הזו, ולמרות היעדר הראש E61 ולמרות היעדר הפרה אינפיוז'ן, ורק בגלל מחליף החום. כאחד שמטפל ומתקן את מכונות הללו במסגרת אחריות ובכלל, למעט תקלה נפוצה בפרסוסטט שנוטה לדלוף ולקצר (לא קשור למחליף החום) ולמעט שסתום התפשטות שנוטה להשחק (פגיע במיוחד שמנסים להחדיר חומצה לניקוי אבנית) וכתוצאה מכך יש צינור מניילון שעשוי להתפוצץ כתוצאה מזה. האוסקר אמינה מאוד ולדעתי תמורה עבור הכסף הטובה ביותר ביחס למחיר!
 

gady18

New member
במכונה שלי שמתי פילטר רזין שאני מחליף

פעם בחודש ומרענן את הישן אני מקווה שזה מספיק,
המכונה עלתה לי 4500 , ואני אישית לא שותה כלל קפוצינו , האישה שלי שותה לפעמים
לא הרבה ודוקא לא היו לה בעיות בקשר לאוסקר שמעתי שיש למכונה בעיה של צינור פלסטיק
הנוטה להתפוצץ , וכמובן אין לי מעבדה ועצם העובדה שאתה מתפרנס מתיקון אוסקר מראה
שיש כנראה בעיות פה ושם. בקשר להסרת אבנית באוסקר באמת איך עושים את זה.
וכמובן כנראה שמכונה שניתן להסיר אבנית בקלות זה יתרון. כי לפעמים נכנסים מיים
קשים בגלל תשומת לב , וגם לאחר 6 שנים רצוי עדיין לההנות מהמכונה.
בקשר לכל הנושא האישה שלי לאחר ראיית הרבה סרטים ביוטיוב עושה קפה מעולה.
שלאחריו כל קפה אחר נראה די מגעיל , ובמכונה הזאת זמן ההמתנה די קצר ולכן לא
קשה לעשות קפוצינו.
 
הסקת הסקנה שאם ...

אני מתפרנס מתיקון אוסק אז כנראה שיש בעיות עם המכונה זו הנחה מעוותת, זה כמו להגיד, אני בחיים לא אקנה אוטו , עובדה שיש אנשים שמתנגשים בזה עם משאית ונהרגים, תן לי לנחש... אתה נוהג במכונית... אתה יודע שאתה יכול למות מזה?


אני מטפל גם במכונות אחרות, ולא, למרות איך שזה נשמע אני לא מתקן הרים על גבי הרים של מכונות אוסקר. האמת שאפילו די קצת, ורוב התקלות, כל כך אופינייות וקלות לטיפול ואף לא יקרות לתיקון. יש המון מכונות קפה שם בחוץ, וכמה אלפים מהן, הן האוסקר, יש הרבה מאוד מהן. באמת הרבה. יש מעט מאוד מעבדות שמטפלות בה ואגלה לך סוד שאני מטפל גם ברוקט, ECM, ויבאמה,ווגה,פיורנצטו,לה פבוריטה, לה ספציאל, סאקו וגאג'יה.....
אני אגיד לך שוב שמכונות קפה בגדול, כולן, מתקלקלות! לא יעזור לך, גם שלך תתקלקל מתישהו, למה? כי מכונת אספרסו זה מכשיר מורכב שיש בו מים חשמל חום ולחץ ויש בו הרבה הרבה חלקים, חיבורים בינהם וגם צמתי מפגש בין הגורמים הללו.
איך מטפלים אחרי 6 שנים באבנית באוסקר? פשוט, מפרקים החוצה דוד וצנרת, זורקים הכל לדלי עם חומר מסיר אבנית עדין לכמה שעות, שוטפים טוב ומרכיבים חזרה, באותה הזדמנות מחליפים גוף חימום לחדש, מחליפים אטמים ומחדשים סופיות צנרת אם צריך, מתקנים או מחליפים חלקי חשמל שנשחקו, המכונה חוזרת ללקוח כמעט כמו חדשה ועובדת פיקס ל6 שנים הבאות.
 

gady18

New member
ברור השאלה מה עושה קפה יותר טוב

המכונה שלי או אוסקר כי אני לא שותה קפוצינו וכנל האם בשביל כוס קפוצינו אחת מה עדיף
בכל אופן על אוסקר בקשו 700 שח יותר.
וכמובן קראתי באיזשהו מקום שלאוסקר יש בעיה עם צנרת טפלון שעלולה להתנפח אבל יתכן
שאני טועה.
 

oferlev9

New member
באותו תקציב הייתי בוחר במכונת E61 ולא באוסקר

בלי ספק בכלל וזאת משלוש סיבות:
1. E61
2. עיצוב: אוסקר הפלסטיקית ממש לא לטעמי
3. ההמתנה להקצפה היא קצרה. אני משתמש בסילביה וממתין 30 שניות . זה ממש לא משמעותי בעיניי.
 
אין שום יתרון מיוחד במכונה...

רק בגלל שיש לה ראש E61. יש בשוק מכונות שאין להם אותו ועושה עבודה לא פחות טובה.
אם מה שעומד מולי זה מכונת מחליף חום שהיא לא E61 מול סינגל בויילר עם ראש E61, צטערת.... מעדיף מחליף חום.
 
אבל...

נתתי לך גם את הסיבה למה הצינור הזה מתנפח וגם אמרתי לך, לתקן את זה, פשוט, זול ומהיר, אם מחליפים את שסתום ההתפשטות, אין סיבה שהתקלה תחזור על עצמה(עד שאיזה אוברחוכם יחליט לעשות למכונה טיפול אבנית על מכונה חמה ויפורר את השסתום הזה שוב).
 

knappertsbusch

New member
כל עוד יש אוברחוכעמים, יש פרנסה...

כמובן שלא תופתע לדעת שגישת ה"אנחנו-יודעים-יותר-טוב-ולכן-חוסמים-את-השאר"
קיימת בשאר הפורומים של HT.
 

gady18

New member
לא נתקלתי שחסמו אנשים ב HT

בפרט שתמיד אפשר להרשם בשם אחר , אלא אם כן אתה רוצה להראות
גם את המקצוע
או העסק.
 

knappertsbusch

New member
ROFL


 

gady18

New member
עד כמה שאני הבנתי

מחליף חום עבד מאד דומה ל אטמור כלומר יש צינורות שמתחממים במעבר בתוך תווך חם
כלומר הטמפרטורה תלויה במהירןת המיים , וכנראה אם יש אבנית על הצינורות זה עלול
בשלב מסויים להוריד את הטמפרטורה
וכמובן מה עדיף למי שלא שותה קפוצינו מחליף חום או סינגל בוילר. E61
ובכלל לצורך אקספרסו בלבד מי יותר טוב אפילו בלי קשר ל E61
 
למעלה