Vinney, נראה לי שהרגנו את הפורום

JimmyGee

New member
Vinney, נראה לי שהרגנו את הפורום

או שהחבר'ה פה נסעו ל-Trump Rally in North Carolina
נראה לי שזיהיתי משהוא מהפורום צועק send her home ברלי של Trump.

Nir and Beer

New member
סתם בשביל הקוריוז

לדעת איפה אתה עומד?
אתה בעד רביעית הזבל הזו שרוצה למחוק את ישראל?
&nbsp
הילרי אני מבין , וגם תמיכה בגו ביידן , סנדרס וננסי פלוסי אלו אנשים בעלי עשייה רבה והתנהלות בין לאומית ולאומית למופת.
&nbsp
אבל חבורת הזבל הזו ?

vinney

Well-known member
לגבי רביעיית הזבל...

צריך להבדיל בין הדעות שלהן לגבי ישראל לבין זכותן וחובתן להביע אותן.
&nbsp
הן נציגות נבחרות של מחוזות הבחירה שלהן, הן מייצגות בוחרים שבחרו בהן ומייצגות (אולי...) את עמדות אותם הבוחרים. אתה יכול לא לאהוב את העמדות האלה, וודאי, אבל זה לא ממעיט מזכותן להביע את הדעות האלה ולפעול לפי העקרונות שהן מאמינות בהם. אני לא חושב שמישהו פה (אולי ממך? אתה מקווינס?) גר במחוזות שלהן, אז דעתנו עליהן לא ממש רלוונטית.
&nbsp
אבל מה - טראמפ נותן לרביעיית הזבל הזאת הרבה מאוד כוח. אם טראמפ לא היה מתמקדן בהן - הן היו נשארות בגדר קוריוז, או סתם פוליטקאיות מקומיות. מקסימום היו מקבלות כותרות מדי פעם עם היציאות שלהן, כי כל פוליטיקאי מחפש כותרות. קח לדוגמא את סטיב קינג, פיסת הזבל דומה מהצד השני.
&nbsp
אבל זה שנשיא ארה"ב לא ישן בלילה וחושב עליהן - נותן להן המון כוח והמון השפעה והמון חשיפה. טראמפ במו ידיו עשה אותן לפוליטיקאיות דרג א' ברמה הלאומית, הוא רואה בהן מתחרות שלו. חברות קונגרס בקנדציה ראשונה שנבחרו בפוקס ולא מן הנמנע שהיו נשארות במחוזות המנומנמים שלהן עד הפרישה עוד 50 שנה - טראמפ עשה מהן כוכבות.

Nir and Beer

New member
מסכים עם הרוב

מסכים ששהתמדות שלו בהן לא ממש עוזרת. אבל התקשורת גם מחפשת בכל כוח את הרייטינג והעמדות הקיצוניות (ולא "נורמליות דמו'קטיות" )שלהן הופכת אותן למכונת רייטינג בתקשורת . אני מאמין שגם בלי טראמפ הן היו מקבלות יותר זמן מסך משאר הפוליטיקאים בדרג שלהן. הן די מחרחרות מלחמה בכוונה לזכות בזמן מסך.
השנאה שלהן אלינו מטריפה אותן והן מאכילות את התקשורת מכף ידן

vinney

Well-known member
אני לא חושב שהתקשורת אשמה פה במשהו

כן, הן קיצוניות וקיצוניות מייצרת כותרות, זה נכון, אבל זה נכון לשני הצדדים. זה מה שאפשר לטראמפ בכלל להכנס לפוליטיקה, שלא לדבר על להפוך לנשיא. נראה לך שמישהו בכלל היה משתין לכיוונו של טראמפ אם הוא לא היה שואו-מן תקשורתי?
&nbsp
טראמפ הוא פורץ הדרך, למה מפתיע אותך שיש ממשיכי דרכו? ומכיוון שהוא הכוכב של המפלגה הרפובליקנית ומנהיגה הבלתי מעורער - אז וודאי שממשיכי דרכו העכשיוויים יבואו מהאופוזיציה.
&nbsp
עכשיו רק נותר לקוות שהמצביעים הדמוקרטיים מושפעים פחות מהשואו ויותר מהמן מהמצביעים הרפובליקניים, כי אם לא - אתה עוד עלול לראות את AOC בבית הלבן בעוד עשור. ולמי צריך להודות על העתיד ה״וורוד״ הזה? כן, לטראמפ, תרצה או לא. הוא זה שפתח את תיבת הפנדורה.

JimmyGee

New member
אני גם לא תומך ברביעת הזבל

המטרה של trump היא די פשוטה. להפוך את רביעית הזבל לפנים של ה Democrat’s. זה אכן עובד עם הזבל האנושי האכול שנאה שמגיע ל rally’s שלו וצורח send her home and lock her up. זה לא יעבוד אצל שאר האוכלוסיה כולל independents and moderate republicans. הן הרי אפילו לא מתמודדות ב primaries.

JimmyGee

New member
גבּ' דנה, אין לך מושג עד מה את מדברת.

גרעון של טריליון דולר בשנה זה ההוכחה הכי טובה לכלכלה גרועה תחת Trump.
ושוב את מתעקשת לשחק אותה מטומטמת? אי אפשר להסתכל על השנים הראשונות של Obama. כי כשיוצאים ממתון כל כך כבד, כמו שהשאיר אחריו Bush, יש תמיד גרעון גדול הנובע משתי סיבות - פחות הכנסות במיסים בגלל המיתון, ויותר הוצאות שנועדו לעודד את הכלכלה.
אבל כשמסתכלים על השנים האחרונות של Obama (כשהכלכלה היתה טובה) הגרעון השנתי הרבה יותר קטן מזה של Trump.

עכשיו אין ספק שׁTrump כבן אדם הוא בן אדם רקוב (נבלה מסריחה). אבל הגרעון המתנפח במהירות שיא לזמנים של כלכלה טובה והTax Cut שעזר בעיקר לעשירים ודפק בו זמנית את הmiddle class גם מוכיחים שהוא נשיא גרוע.
ולא הבנתי עדיין איך העולם מרוויח מהליקוקים והחיבוקים לדיקטטור אכי אכזר היום. כשObama רק דיבר על אולי להפגש עם אותו דיקטטור בFox News הזדעזו עד עמקי נישמתם. פתאום עכשיו it makes perfect sense to them. מענין למה.

randomwinds

New member
הפורום לא מת - הוא רק קצת חבוט ואפילו מתבדח עם רופאיו

אבל אולי הוא ימות אחרי ההודעה הזו...

TL;DR - יש בוטום ליין...

הינה הציתות מהציוץ של הראיס, מתורגמים לשפת המלך דוד

כל כך מעניין לראות את נשות הקונגרס הדמוקרטיות "הפרוגרסיביות", שבאו במקור ממדינות שממשלותיהן קטסטרופה שלמה ומוחלטת, הגרועה, המושחתת והלא הכי מושכלת מכל מקום בעולם (אם בכלל יש להם ממשלה מתפקדת), עכשיו בקול רם וברישעות אומרות לתושבי ארצות הברית, האומה הגדולה והחזקה ביותר עלי אדמות, כיצד ממשלתנו אמורה להיות מנוהלת. מדוע הם לא יחזרו ועזרו לתקן את המקומות השבורים ומוכי הפשעים שמהם הם הגיעו. ואז יחזרו ויראו לנו כיצד זה נעשה. המקומות האלה זקוקים לעזרתכן מאוד, צאו בדחיפות. אני בטוח שננסי פלוסי תשמח מאוד לבצע סידורי נסיעות בחינם!

מרגיז אותי. מאוד. שמדביקים לזה תואר 'גזענות'. כי זה לא. יש כל כך הרבה טיפשות והתנהלות קלוקלת בממשל טראמפ שלא צריך לבוא ולהמציא דברים שלא קיימים.

אז מה זו גזענות? גזענות היא סוג של דעה קדומה.
מה היא דעה קדומה? כמשתמע: דעה שקודמת ובלעז - pre - judice. קודמת להכרות אישית עם מי שלגביו מגבשים את הדעה הקדומה רק על סמך שיוכו הקבוצתי

הדמוקרטים הם בדרך כלל ליברליים, יוסי הוא דמוקרט ולכן הוא בטח ליברלי
מצביעי טראמם הם גזענים צרי אופקים ובורים, חנה הצביע לטראפ ולכן היא גם כזו

יש כמה צורות של הגדרת גזענות. ככלל, גזענות היא דעה (קדומה) המגובשת כלפי אדם ע"פ מוצאו האטני או התרבותי. המהדרים מוסיפים שגזענות גם כוללת אמונה שישנם גזעים עליונים ונחותים כלומר אדם בן גזע A הוא נעלה/נחות יותר מאדם מגזע B רק בגלל מוצאו הגזעי

יש באמירה של טראמפ הרבה טימטום - אין בה גזענות.
ראשית הוא לא ציין מי הן אותן חברות קונגרס ונניח שהכוונה לאותן 4 - הוא לא הכחיש. הוא מתייחס אליהן ע"פ הדעות שהן משמיעות. הן לא מאותו שייוך גזעי - אפילו הוא יכול להבחין בכך. אין פה שום דעה קדומה או גזענות.

ע"פ ההגיון העקום שלו, אם חבר קונגרס שלא נולד בארה"ב משמיע ביקורת על הממשל והנשיא - עליו ראשית לתקן את הממשל בארץ מוצאו ורק אז לבקש לעשות זאת בארה"ב.

זה כמובן שטות גמורה לא רק בגלל שחלקן נולד בארה"ב אלא שאין קשר בין מה שמקולקל במדינות אחרות למה שיש לתקן בארה"ב. זו תפיסה שרבים וטובים נוהגים להשמיע:

א: מערכת הבריאות בארה"ב מקולקלת! מקבלים חשבונות מנופחים!
ב: כן באמת!? ובארץ יותר טוב ? קשישים במיזדרונות של בתי החולים !

נו מה הקשר - ואם ימצאו חדר לקשישים אז זה יתקן את מערכת הבריאות בארה"ב?

אפשר להתחכם ולומר כך: הרביעייה משמיעה רעיונות מתקדמים, הן מציעות מעין מהפכה. מניין לנו שהרעיונות האלה יעבדו, תוהה טראמפ. אולי שינסו אותם ב'ארצות מוצאם' ואם שם זה יצליח שיבואו ללמד את האמריקאים

לא בטוח שהוא עד כדי כך מתוחכם. איך שלא יהיה התקשורת מתנפלת פה על העץ הלא נכון. מאשימים אותו בגזענות במקום לדון לגופם של אותם רעיונות

טראפ צודק שישנה התנפלות התקשורתית עליו. אם כי הוא זה שתקע את המטרה לחיצים על גבו (ראה איור מצורף...) בחלק מהמקרים הביקורת בתקשורת ניזונה משינאה כלפיו ולא לגופו של עניין

וזה מה שמרגיז אותי. כי זה משחק לידיו. הציבור לא כזה אהבל.

vinney

Well-known member
זאת היתממות

"אז מה זו גזענות? גזענות היא סוג של דעה קדומה.
מה היא דעה קדומה? כמשתמע: דעה שקודמת ובלעז - pre - judice. קודמת להכרות אישית עם מי שלגביו מגבשים את הדעה הקדומה רק על סמך שיוכו הקבוצתי"
&nbsp
&nbsp
בוא נראה....
&nbsp
שתי שחורות ושתי חומות - צריכות לעוף מהמדינה למאיפה שבאו. מעניין, למה דווקא שתי שחורות ושתי חומות? למה לאליזבת ווארן הוא לא אומר שתחזור למאיפה שבאה? לטד קרוז ה"שקרן" (שאשכרה נולד בחו"ל)? לברני סנדרס ה"משוגע"?
&nbsp
דעות שלהן? עמדות שלהן? הוא לא התייחס אליהן בכלל בציוץ הזה. או בכללל. כל מה שהוא יודע זה עלבונות ברמה של ילד בגיל 3, אם תשאל אותו על העמדות של AOC לגבי הגנת הסביבה הוא ידקלם שהיא רוצה לרצוח פרות כי זה מה שאמרו לו בפוקס.
&nbsp
למה הוא תקף אותן? כי הן נראות בדיוק כמו האויבים שהוא סימן עבור קהל הבוחרים שלו. לא לבנות.

JimmyGee

New member
חוץ מאחת כולן נולדו בארצות הברית

לאן הן בדיוק אמורות לחזור?
ואכן כן, להגיד לבן אדם שחור שנולד בארצות הברית לחזור לאפריקה זה בהחלט גזענות.
בדיוק כמו שלהגיד ליהודי אמריקאי תחזור למקום שבאת ממנו זה סוג של אנטישמיות.

randomwinds

New member
היתממות זה לקבל כל מה שהתקשורת מדווחת מבלי לבדוק את הפרטים

יש גזענות (או לפחות דעה קדומה) במה שצייץ טראמפ אבל לא מה שהתקשורת (שאני שומע, לפחות) מדביקה לו.

ראשית הוא אמנם לא כתב מי הן אותן נשות הקונגרס אבל התכוון לרביעייה.

הוא כן התייחס לדעות שלהן שהן "Progressive" ויש להן ביקורת על " how our government is to be run". זה צייוץ, לא מדייה שאפשר לפרט לפרטי פרטים. וזה כניראה הסיבה שטראמפ מאוהב במדיה הזו.

הוא לא כתב צריכות לעוף למדינות מוצאן. הוא כתב:

Why don’t they go back and help fix the totally broken ... places from which they came. Then come back and show us how it is done.​

הכותרת בNYT היתה:

"Trump Tells Congresswomen to ‘Go Back’ to the Countries They Came From"

שזה לא בדיוק מה שהוא כתב - הוא הרי כתב גם "come back". בגוף הכתבה צויין שזה insult (לא ברור מה מעליב כאן) ושוב מובא ציתות חלקי:

that a group of four minority congresswomen feuding with Speaker Nancy Pelosi should “go back” to the countries they came from rather than “loudly and viciously telling the people of the United States” how to run the government.​

לי ברור שזה ניסיון לעורר מהומה על פחות או יותר כלום. זו ביקורת רדודה ומגמתית, שנתפסת לדברים שוליים ולא למהות וכניראה נועדה להעלות עוד יותר את המודעות ל squad. ניסיון שהצליח. טראמפ זכה ביושר למטח הביצים הסרוחות שהתקשורת מטיחה בו אבל באיזשהו שלב הביקורת הזו תשיג תוצאה הפוכה.

בשנות השיבעים אמר אסיר ציון אחד שבתחילה לא היה לו ענין מיוחד בישראל. אבל לאחר ששמע בתקשורת הסובייטית כל כך הרבה רפש על ישראל הוא החל לגלות עניין והפך לציוני נילהב: אם 'התקשורת מטעם' משמיעה כל כך הרבה ביקורת על ישראל אז כניראה הם עושים משהו טוב

הגזענות שכן נמצאת בדבריו היא זו - היות וארבעתן נראות 'זרות' הוא הניח שהן כולן מהגרות. משהו בסיגנון:

"הרבה מהגרים הם 'לטינו'. AOC ניראת לטינו - לכן היא כניראה מהגרת"
וכנ"ל לגבי שלוש האחרות.

אבל זה אופייני לטראמפ שמעולם לא התעניין בפרטים ובעובדות

JimmyGee

New member
Trump’s tweet was racist

And what’s even more racist is the chants and reactions coming from the scum bags in his hardcore base.
Trump is a racist , a homophobe, a xenophobe and a pathological liar. To try to say that he is anything other than that is really not being honest with yourself.

JimmyGee

New member
נבלה מסריחה ורקובה מהיסוד כמו Trump

לא רואים כל יום. בחורה נאנסת על ידי ISIS שגם רצח את כל משפחתה ומה שמענין את הנבלה Trump זה איך היא קיבלה פרס נובל והוא לא. על מה הנבלה רוצה פרס נובל בדיוק? על יכולתו ללקק את התחת של רוצח ההמונים Kim Jung Hun?

Nir and Beer

New member
עם כל הכבוד

לטראמפ לא מגיע שום נובל לשלום
אבל גם לאובמה ממש לא הגיע. להזכירך חבר בוועדה הודה בפרוש שנתנו לו כי ציפו שיעשה יותר ממה שעשה או שיביא הסכם מכובד שלא צלח.

JimmyGee

New member
מסכים, גם ל obama לא הגיע נובל

אובמה לא ביקש פרס נובל. קיבל בהפתעה ולא סירב. אולי היה צריך לסרב, אבל עד היום לא שמעתי על אף אחד שסירב.
זה לא הענין. הענין זה שהנבלה המסריחה Trump הסתכל בחוסר אמפתיה והקשבה על אישה שנאנסה על ידי ISIS, שגם רצח את כל משפחתה כשכל מה שמענין אותו זה איך היא קיבלה פרס נובל והוא לא. גועל נפש.

Nir and Beer

New member
לא מתווכח

התגובה של טראמפ לא הייתה ראויה , וזה דבר די רגיל אצלו. הלאאוי שהיה יותר דיפלומטי ופחות פה ג'ורה.
&nbsp

vinney

Well-known member
טראמפ עצמו לא היה יורד לעומק פירשים של ציוציו ככה

"הגזענות שכן נמצאת בדבריו היא זו - היות וארבעתן נראות 'זרות' הוא הניח שהן כולן מהגרות." - בדיוק על זה התרעומת. אין לי בעיה שיבקר את העמדות שלהן ויקרא להן אנטישמיות בגלל מה שהן אומרות (אם כי גם הביקורת על ישראל לא בהכרח נובעת מאנטישמיות, באופן עקרוני). אבל להגיד מה שהוא אמר - זה גזענות נטו.

למעלה