visa is refused - section 221(g)

usa2018

New member
visa is refused - section 221(g)

היינו עכשיו בראיון אצל הקונסול לגרין קארד על בסיס איחוד משפחתי עבור ביתי ובעלי.

הויזה עבור ביתי אושרה.
אולם, עבור בעלי הם שאלו שאלות על השירות הצבאי שלו (הא שירת במודיעין), ואז התייעצו קצת, חזרו ואמרו שהויזה אינה מאושרת והם מבקשים לקבל קורות חיים.

we regret to inform you
visa is refused because you were found ineligible to receive a visa under the following section : section 221(g)
Applicant's resume detailing educational professional and military experience.

האם זה דבר נפוץ? האם ייתכן שיידחו לנו את הויזה?יש דברים שכדאי או לא כדאי לרשום בקורות החיים?
אם זהו רק עיכוב, כמה זמן בדרך כלל התהליך מתעכב בעקבות בקשה כזו?

תודה רבה!

tair1986

New member
האם לקחו לו את הדרכון?

מה אמרו לכם, להשלים את המסמכים שהם צריכים והשאירו את הדרכון שלו אצלהם?

usa2018

New member
החזירו לו את הדרכון

וביקשו שישלח קורות חיים.
הם לא טרחו בכלל להסתכל בכל המסמכים המצורפים.

נשמע כמו TAL

תעבירו להם את כל המסמכים שהם ביקשו. הם יעבירו את הכל לוושינגטון לאישור.
זה עשוי לקחת בין מספר שבועות למספר חודשים.
רק סבלנות. בסוף זה מסתדר.

ilanvag

New member
אני מבין שאת האזרחית?

אם כך, אז זו זכותך להביא את בעלך לארה"ב אלייך -- צריך סיבה ממש חזקה בשביל לקבל סירוב (עבר פלילי, או השד יודע מה).
&nbsp
מה שקיבלתם זה לא באמת סירוב סופי, אלא בקשה לקבלת מסמכים/מידע, אשר מלווה עם סירוב/עיכוב זמניים עד שהמידע יסופק. סביר שהם רוצים לדעת יותר לגבי השירות הצבאי, יש דברים שמעלים דגל אדום בשגרירות.
&nbsp
פשוט ספקו להם את קורות החיים ואת מה שהם רוצים לדעת. אם בעלך עשה דברים חסויים שאסור לו לדבר עליהם, אז פשוט שילך "מסביב" לזה בקורות החיים -- בשום אופן לא לשקר, אבל גם לא חייבים לפרט עד הסוף, אם אסור מבחינת הצבא.
&nbsp
קחי בחשבון שבעלך הוא לא איש המודיעין / לוחם / סיירת מובחרת הראשון שהגיש בקשה לגרין קארד, ובסופו של דבר קיבל אותו. פשוט צריך לזרום עם התהליך... וכן, קרוב לוודאי שזה יעכב את התהליך בכמה חודשים, אין מה לעשות.
&nbsp
אם דברים מתחילים להסתבך ולהתעכב, את תמיד יכולה להפעיל את הקונגרסמן/סנטור שלך.
&nbsp
בהצלחה

Nobilis

New member
חידוד קטן

הכל נכון, רק כדאי להדגיש שמדובר לא ב-"עיכוב", אלא ב-"סירוב" במלוא מובן המילה. כלומר, מעכשיו והלאה בכל בקשה בעתיד אם נשאלת השאלה "האם אי פעם סורבת לויזה" התשובה היא "כן".
&nbsp
לא צריך להילחץ מזה (כפי שאילן אמר, ובצדק - פשוט צריך להמשיך לפי ההוראות שקיבלתם, וזה אמור להסתדר), אבל רק לשים לב לנקודה הזאת כדי שלא להיתפס בשקר בטופס הגירה כלשהו בעתיד.

richy13

New member
נשמע מעט מוזר

אני מכיר אנשים בישראל שקיבלו TAL כשהוציאו ויזת תייר. בשום אופן לא נאמר להם שהויזה סורבה. אפילו נאמר להם מפורשות ע״י הפקיד, שעליהם לשלוח קו״ח ומידע נוסף לכתובת מייל, ושתוך כמה זמן (לרוב עד 6 שבועות) מאשרים את הויזה.

אני גם מכיר אנשים שכשחידשו (קיבלו ויזת תייר לשנה) לא סימנו שסורבו לויזה והם המשיכו לקבל ויזות חדשות.

Nobilis

New member
כי אתה משווה תפוחים לתפוזים

אתה כותב "אני מכיר אנשים... שלא נאמר להם שהויזה סורבה". אבל זה לא המצב של פותחת השרשור. במקרה שלה נאמר במפורש שהויזה סורבה (לפי סעיף 221g). ראה גם בקישור שנתתי בהודעה למעלה - מדובר בסירוב לכל דבר ועניין.

richy13

New member
יכול להיות. חשבתי שכל TAL בארץ זה סעיף 221g

אבל אני לא באמת בטוח. אז יכול להיות שאני באמת טועה

Nobilis

New member
בהחלט יתכן.

אני לא אומר ש-TAL הוא לא סעיף 221g, או שהוא כן. אני לא יודע על מה עשו TAL בארץ בעבר, ו/או בהווה.
&nbsp
מה שאני אומר הוא שמי שקיבל סירוב על 221g (וזה מה שקרה לפותחת השרשור) קיבל סירוב לכל דבר ועניין. זה נאמר במפורש לפותחת השרשור, ובאופן כללי למי שמקבל סירוב כזה. זאת גם ההנחיה המפורשת של הממשל האמריקאי (וכאמור, נתתי קישור רשמי למעלה).
&nbsp
זאת בהחלט יכולה להיות בסך הכל תחנה בדרך לאישור (סירוב כזה מגיע בדרך כלל עם הוראות לגבי איך ניתן לפתור אותו), כך שלא צריך להילחץ מזה. אבל כן - זה סירוב במלוא מובן המילה.
&nbsp
האם יתכן ותגיש בקשה לויזה, לא תציין שסורבת, ולא יעלו עליך? בוודאי. הרבה, הרבה, הרבה(!) יותר קל לשקר (או סתם לטעות) בהגשת טפסי הגירה ולצאת מזה בשלום ממה שמקובל לחשוב כאן. אבל זה לא משנה את העובדה שהתשובה הנכונה והמדוייקת לשאלה "האם אי פעם סורבת לבקשת ויזה?" היא "כן" עבור מי שקיבל 221g (שזה במפורש סירוב ויזה). זה הכל.

richy13

New member
תודה על ההבהרה.

אמסור לכל חברי (הרבה colleagues בישראל) שלא אחת נופלים על TAL. שיבדקו ושיהיו מודעים.

מוזר שהפקיד לא הודיע להם שהויזה סורבה. אלא פשוט אמר להם שהם צריכים לשלוח עוד מידע (קו״ח וכו) לכתובת מייל כלשהי ולעקוב אחרי האישורים באתר. ככה שאין להם דרך לדעת שזה סירוב רשמי. ובאמת אחרי כמה שבועות זה אושר וקיבלו ויזה.

usa2018

New member
תודה רבה על התשובה

נקווה שזה רק עיכוב ולא יותר מזה. למרות שגם עיכוב יוצר תסבוכות משמעותיות.
היינו כל כך בטוחים שהראיון יעבור חלק, כך שאפילו מצאנו מחליפים לדירה שלנו.
יש לבעלי גם הצעת עבודה כרגע שאנחנו מפחדים שתפוג אם נמתין עוד זמן, כנ"ל לגבי הדירה שמצאנו והגנים לילדים שלא בטוח שיישאר להם מקום אם נעבור רק עוד כמה חודשים (אין כמובן חוזה חתום כך שזה לא עניין כלכלי רק עוגמת נפש וייתכן שנצטרך לנסוע שוב למצוא גנים ובית).
&nbsp
האם פנייה לקונגרסמן יכולה להחיש את התהליך או שפניה בשלב כזה רק תסבך את העניינים?

doronf65

New member
מנהל
אין מה לפנות לקונגרסמן עכשו עם ''למה נפלנו על tal''

ניתן לפנות אליו עם טענה שהטיפול לוקח יותר מדי. אז עכשו אין מה לעשות.

usa2018

New member
עדכון

עדכון לצורך מידע נוסף על timeline אם מישהו נוסף ימצא במצב דומה.
&nbsp
אחרי חודשיים חזרו אלינו מהשגרירות וביקשו להפקיד את הדרכון (אגב, מחיפושים באינטרנט נראה שרוב התשובות במקרה של TAL מוחזרות תוך 3 שבועות לערך)
בינתיים עבר שבוע וחצי ולא קיבלנו מהם מידע נוסף.
עדיין אין מידע על האם הויזה אושרה או לא.
&nbsp
בטח יהיה מידע נוסף בימים הקרובים.
&nbsp

usa2018

New member
ביקשו מאיתנו את הדרכון לפני כחודש

נאמר לנו שהטיפול בתיק הסתיים וביקשו שנפקיד את הדרכון.
היינו בטוחים שנקבל את הויזה תוך כמה ימים, אבל מאז לא שמענו מהם בכלל.. הם גם לא מוכנים לומר האם הויזה אושרה או לא.
האם יש עניין לפנות לקונגרסמן עכשיו? אנחנו בסיטואציה מאד לא נוחה בגלל ההמתנה הבלתי נגמרת (לדוגמא אין לנו כרגע דירה בארץ ולא יודעים אם לשכור דירה לטווח ארוך או לא). התחושה היא שסתם לא מגיעים לתיק שלנו ולא שמישהו מבצע עבודה שקשורה לתיק ולוקחת זמן.
אם כן, האם למישהו יש דוגמא של מכתב או המלצה איך לפנות לקונגרסמן?

למעלה