VOIP...

rattlehead

New member
VOIP...

שלום! החלטנו באירגון לצעוד לעבר שנות האלפיים (באיחור קל
) וללכת על Voice (ואף VIDEO) על תשתית האינטרנט מול סניפים בחו"ל. (לא להחלפת טלפוניה בזמן זה - מדובר על הוזלת התקשורת עם מבט לעתיד) הפתרון בשלב הראשון הוא ברמת תוכנת מחשב. אשמח לשמוע על נסיונכם בנושא ועל תוכנות ממומלצות. (אולי אף העיסוק ברמת הניתוב. כל עניין הUDP ומספר תחנות)

Rיקושט

New member
תוכנת מחשב?

אתם רוצים לדבר מחשב למחשב? מנסיון זה לא נוח ואם הזמן אנשים לא רוצים להשתמש בזה יותר, בתור משהו התחלתי אפשר לעשות משהו אחר - תרכשו יחידות GW אנלוגי ותשימו בכל מרכזיה אצלכם (בכל הסניפים). עניין הrouting יכול להשאר ידני כאשר יש 2-4 סניפים. לצורך העניין כל GW FXS H323 יעשה את העבודה. במרכזיה של החברה תכנתו איזה מספר גישה לאותו הציוד (שיושב על שלוחות אנלוגיות רגילות) ומשם חייגו הלאה לרשת הVoIP שלכם. אפשר לעשות משהו אפילו יותר נחמד, אם תקנו GW עם FXS וFXO תוכלו לחייג לתוך רשת הPSTN הרחוקה בארץ בה נמצא הסניף ואז זה מוזיל עלויות לא רק מהמשרד אלא מכל מקום בארץ לכל מקום בארץ אליה אתה מתקשר. עלויות הGW האלו הם בסביבות ה400-500$ (יש יותר זולים) אבל בכל זאת החלטת להשאר עם מחשב למחשב אתה יכול לבדוק את SER ואת xlite וגם את Asterisk כולם מבוססים SIP, לH323 יש את http://www.gnugk.org אבל יש הרבה פחות clients לH323.

rattlehead

New member
אכן תוכנת מחשב.

לפחות בשביל לקבל את התחושה לעניין. נוחות היא לא פונקציה פה. עברתי על שילוב עם מרכזיה וקניית שלוחת IP לחו"ל. (אתה מרים טלפון IPי פה ומקבל קו של ניו-יורק עם כל המשתמע מכך מבחינת עלויות. לא בדקתי אם העניין עובד). בכל זאת אני מעוניין בתוכנה מומלצת. עקב עלויות הקמה נמוכות שמתאימות לבידקת כדאיות המערכת והעומסים. לאחר הניסוי הזה כבר יש כמה יחידות קצה שמעניינות אותי ואנסה אותם ברגע שנתקדם הלאה. (גם אין בעיה שהצד השני יתקין קליינט ספציפי לנושא - מדובר פה על סניפים שלנו) אז תודה על הלינקים - אבדוק אותם. אשמח לשמוע עוד.

Rיקושט

New member
OK

אז Xlite עם SER וזהו, הSER דורש כמעט כלום. הוא מתחיל להסתבך רק אם אתה צריך AAA על כל המשתמע מזה. נ.ב חסרון מרכזי של Xlite הוא חוסר תמיכה בlow rate Vcoders.

Rיקושט

New member
זה תלוי המון בטופולוגית הרשת שלך

ואני לא אכנס אליהן עכשיו. בכללי, כמו כל אפליקצית IP, צריך לעשות שינויים בFW.

למעלה