voyager tour, צריך לדעת?

יאיר59

New member
voyager tour, צריך לדעת?

יש כזה חלק בדפים של קוגן. זה קשור אלינו?

Jony I

New member
נכון, באותו הפרק גם לא למדנו את פיזור רתפורד

למדנו רק פיזור תחת פוטנציאל מרכזי, פיזור במסלול היפרבולי (קפלר), פיזור מספרה קשיחה. תקנו אותי אם אני טועה (אלה הנושאים שניכנסו לדף).

יאיר59

New member
אני חושב שאת רתרפורד צריך

זה תכל'ס קפלר - פיזור תחת כוח מרכזי שהולך לפי אחד חלקי r בריבוע. יש שם חלק שנקרא Reaction Cross-Section. למיטב זכרוני לא למדנו את זה, אבל צבי פתר תרגילים שמופיעים מיד אחרי. צריך את זה?

אתה צודק לגבי רתפורד והReaction Cross-Section

זה בעצם שימוש של תאורית הפיזור - ההגדרה של זה מופיעה בהתחלה של הפרק על הפיזור: זה השינוי בשטח שאליו מגיעים החלקיקים לפי גודל השטח ממנו הם יצאו - או משהו בסגנון. בכל מקרה- ברגע שיש לך את b לפי טטה אז Reaction Cross-Section הוא גודל שקל מאוד לחשב אותו לפי הנוסחה. וכן למדנו את זה...

Jony I

New member
אוקיי, אני אעבור על זה... אני צריך את שיקול

דעתכם, דנה הדגיש שאסור שיהיו פיתוחים ושאלות פתורות. האם מה שכתבתי על תנודות קטנות נחשב בגדר פיתוח לדעתכם?

Jony I

New member
../images/Emo41.gifמישהו עם מחברת מסודרת יכול לומר לי אם

עשינו בהרצאה או בתרגולים בעיות של רדיוקציה של בעיית שני גופים.

זה בעייתי

המילים וההסבר הן ממש של פיתוח. אולי כדאי להשאיר את זה בנוסחאות - עם כותרות או פירוט מה אומר כל סימן. אני חושבת שאחרי שנלמד למבחן נבין מה אוצרות הנוסחאות גם בלי ההסבר איך הן פותחו... אם אתה צריך עזרה בניסוח - תתקשר - אבל מחר בבוקר כי כולם ישנים סביבי...

Jony I

New member
המממ, אני אנסה לשכתב את זה תמציתית יותר

לדעתי זה יותר הסבר של דרך פעולה מאשר פיתוח, אבל לצערי את לא היחידה שזה לא נראה לה סביר.

Jony I

New member
האם למדנו לפתור בעיות של אילוצים לא הולונומים

שאינם אינטגרביליים (כלומר אילוצים לא הולונומיים פרט גילגול ללא החלקה במישור)?

למעלה