Vuelta 2014, הריח של הסוף. מה צפוי בקטע 10

gadis13

New member
Vuelta 2014, הריח של הסוף. מה צפוי בקטע 10

וואלטה, הדרך אל הסוף. הנה מתגלגלת לה הוואלטה בדרכי ספרד, בנמנום, ממשיכה להכתיר מנצחי קטעיה, דואגת למקם מתחרי תחרויותיה השונות במקום ה'ראוי' להם בטבלאות, בדיוק כפי שמורים הכללים, בדיוק כפי הנהוג.
אולי זה הקיץ והחום הלוהט (גם בדרום ספרד) שגורם לכול זאת, אך אולי זה לא רק החום והקיץ, אולי זו בעצם הידיעה על סופו, סופו הממתין מתחבא מעבר לפינה (ולוואלטה); כי סופו של הקיץ הוא גם סופה של 'העונה'- עונת המרוצים – וכול המתכחש לעובדה זו הרי שבמקרה הטוב הוא מעמיד פנים, ובמקרה הרע הוא פשוט מדחיק ומתכחש (ואף יישא בתוצאות לכשיתפכח);
יום של גשם אפשר להריח כבר בבוקר, מוקדם, וגם יום של קיץ, ויום של סתיו - וגם את הסוף - והוואלטה נושאת איתה את אותו ריח; ואולי ריח הסוף - סוף העונה - נישא באוויר ו

קישור

motibu

New member
וואווווו

בדרך כלל אני מאד נהנה לקרוא את פרסומיך ופרשנויותיך. הן בהחלט מאירות ומוסיפות. הפעם , חפרת בגדול.

motibu

New member
אל תתיחס אלי

סליחה על חוסר הנימוס. תמשיך לכתוב בדרכך .

gadis13

New member
איזה חוסר נימוס? זה ענייני

'חפירה' היא מושג שגור בשפה וכפי שכתבתי אני מסכים (לפחות) לחלק ממה שהתכוונת אליו כשבחרת ב'חפירה' בכדי לתאר את הרשימה היומית.
אני יודע מה רציתי להגיד אך זה לא עלה בידי - אולי ביום המנוחה השני בשבוע הבא אצליח, על ידי הוספת דוגמאות נחוצות, להבהיר בצורה טובה יותר.

ariasdo

New member
שאלה כללית אם קיימת השוואה באירופה בין הטורים השונים מבחינת

כמות החשיפה, שידורים ,תכניות , רייטיג וכו' בין הטורים :
הגירו האיטלקי , הטור דפרנס הצרפתי , והוואלטה הספרדית .
מה המצב ביחס לנושא באירופה , ובשאר חלקי העולים .

בארץ התשובה ברורה לדעתי .
הטור דפרנס מקבל חשיפה הכי גדולה כולל ערוץ הספורט שהשקיע תקציב לנושא שידור הטור ופרשנות , כולל תכנית סיכום ופרשנות כל יום .

בגירו נדמה לי אולי שהיו קצת שידורים ופרשנות ...

בוואלטה ממש אין שום מילה בנושא למרות שמשתתפים שם רוב הרוכבים מהעשירה הראשונה .

זה נראה לי אפלה בין הטורים , כנראה שמקבלי ההחלטות מה לשדר , לא אוהבים את הספרדים .

אריה סדובניק

gadis13

New member
נראה שתקבל חלק גדול מהתשובות

לשאלותיך בדו"ח המצורף להלן שהוזמן על ידי ה- cyclingnews והתפרסם בשנה שעברה.
דו"ח

ariasdo

New member
תודה הגרף זה תשובה חלקית המראה את כמות החשיפה .

בשידורי הTV , במדינות וגם כולל את כמות הספונסרים .
אבל אין בגרף התייחסות לסוגי הטורים , מבחינת כמות החשיפה והעניין שכל טור יוצר( רייטינג וכו' ) לצורך השוואה ביניהם.

אריה סדובניק

gadis13

New member
אין כול חולק

על כך שרוב החשיפה של עולם האופניים מתרחשת בטור הצרפתי (~80%), אך צריך קצת זמן בכדי למצוא בדיוק את הפילוח שאתה מחפש.
אחפש

ariasdo

New member
זו שאלה למומחים ולמאמנים , טעות אנוש , או חוסר ניסיון ...

gadis13

New member
גם וגם. קווינטאנה יהיה חייב ללמוד

לייחס חשיבות גדולה לכול המרכיבים של מרוץ קטעים, ואחד הכללים החשובים שתופסים בכולם הוא לא לאבד ריכוז, בוודאי שלא בתוך נגד שעון.
הוא היה מאבד גם כך הרבה זמן היום, אך לא היה יוצא מתמונת המאבק לניצחון.

msht

New member
אפלייה אדירה, אבל נכון גם לג'ירו שלא זוכה לחשיפה של TDF

למעלה