VUELTA 2015, סטויבן מנצח, בוקמאן נפצע, שאבאס עדיין באדום,ומה

gadis13

New member
VUELTA 2015, סטויבן מנצח, בוקמאן נפצע, שאבאס עדיין באדום,ומה

צפוי בקטע 9
ג'ספר סטויבן של טרק מנצח בקטע 8 ומקדים על הקו את בילבאו של קאחה רוראל וקווין רזה של FDJ. סטויבן הצעיר (23) גדול המידה, הבלגי המבטיח של טראק, היה במקום הנכון בזמן, עת שמחזית המרוץ שעשתה דרכה לעבר הקו נעדרו רבים מבעלי היכולת, חלקם (בוהני) לאחר שנאלץ לפרוש קודם לכן עקב התאונה הגדולה, 50 קמ' מהקו, שגבתה מלבדו גם את פרישתם של רוכבי דירוג כללי דן מרטין של קנונדייל וואן גארדרן של BMC, שתוצאות פגיעתו כפי שהסתבר מאוחר יותר לא היו משמחות כלל ועיקר,

רשימה

היום בצרפת, המרוץ החד-יומי - הגרנד פרי של פלואה (Plouay)

מרוץ חד יומי ותיק ויוקרתי שנערך בחבל ברטאן שבצפון מערב צרפת. לפני שנה ניצח סילביאן שוואנל, שמשום מה החליט לג'עג'ע השנה על הרי ספרד. משתתפים כמעט כל הרוכבים הבכירים שלא רוכבים בוואלטה: בונן, ז'ילבר, ון אוורמט, קריסטוף ועוד. אין שידור ביורוספורט אבל אני מקווה שיהיו שידורים ברשת. המרוץ אמור להסתיים בסביבות השעה 17:40.

ניצחון לאלכסנדר קריסטוף מקטיושה במאוץ רב משתתפים

כמו שקורה הרבה פעמים במרוץ זה, שורה ארוכה של התקפות במרוץ הגבעי מתנקזת בסופו של דבר למאוץ של כ-40 רוכבים והספרינטרים ששרדו מתמודדים על הניצחון. קריסטוף ניצח בצורה ברורה את פונזי האיטלקי מקבוצת south east האיטלקית ואת נוורדאוסקס הליטאי מקנונדייל.

ariasdo

New member
עברנו שליש וואלטה עדין פרום וקינטנה בהמתנה - או שהם עייפים

Dov_s

New member
אריה להזכירך לפרום בטור הספיק מהלך אחד ביום אחרי המנוחה

אריה להזכירך לפרום בטור הספיק מהלך אחד ביום אחרי המנוחה כדי לסדר לעצמו נצחון.
בנתיים הכל עוד פתוח, הפערים עדיין די קטנים.

ariasdo

New member
יכול להיות אבל אין קטע שדומה למון ונטו שלפרום יש מומחיות בו

Dov_s

New member
קטע 10 בטור לא היה במון ונטו אלא בפירנאים

זה בכלל לא עניין של מומוחיות אלא עניין של אסטרטגיה.
סקיי הורידו את הגרזן בקטע 10 ומשם רכבו הגנתי.

ariasdo

New member
לא הבנתה אותי ננסה להסביר שוב ב 2 הזכיות של פרום בטור דפרנס

הקטע שכלל את הטיפוס למון ונטו ( לא חשוב בדיוק מה מספרו בסדר ) יצר את הפער שנשמר עד הסוף גם ב 2013 וגם ב 2015 בטור דפרנס .

פרום ברור כולל בעזרת קבוצת סקי עשה אותו תרגיל בשליש האחרון של הוונטו פרץ בעלייה הזו הראה ממחיות ועליונות על שאר המתחרים .

מון ונטו זו עליה ארוכה מאוד כ 21 ק"מ 1700 מ' הפרש גובה כ 8% ממוצע אין בוולטה משהוא דומה
( מתחלקת ל 3 שליש ראשון מתון שליש שני תלול שליש אחרון בנוני .)

2 הערות חשובות שכתב natyh בתגובה .
פרום תלוי ביכולת הקבוצתית, בקטעים עליות מתגלגלות .
והכי חשוב פרום צריך עליה ארוכה לא קטע מתגלגל .

אריה סדובניק

Dov_s

New member
אריה אין קשר בין המציאות למה שאתה כותב

השנה הטור בכלל לא ביקר במון וונטו.
פרום השיג את היתרון שלו בכלל בפיראנאים בשלב 10, ומשם הגן על הפער.

ariasdo

New member
כל הכוונה שיש סיום בעליה ארוכה מאוד וכתבתי בתגובה הראשונה

קטע שדומה למון ונטו בתגובה השניה התבלבלתי ואתה צודק רק ב2013 טפסו את המונט ונטו .
אבל במהות אני לא טועה ב2015 זה אומנם לא מונט ונטו אלה סיום אחר דומה עליה ארוכה מעל 15 ק"מ עם ממוצע % 7.5 וזה היה אותו תרגיל של פרום ושל הקבוצת סקי .
אז שם העליה זה לא מה שחשוב חשוב באיזה סוג עליות יש לפרום יתרון וזה הייתה הכוונה .

בגלל שאני כותב מזיכרון זה נראה לי די דומה ולכן הטעות בשם ההר .
ולכן יש קשר למה שאני כותב למציאות לגבי היכולת של פרום .

הטעות בשם ההר לא משנה את הכוונה שלי .

אריה סדובניק

natyh

New member
הרמפה לפני הרמפה הסופית

היא זו שמקטינה את היתרון של פרם מפני שברמפה לאחר קטע מישורי ארוך אין אף רוכב בעולם להוציא ניבאלי שיש לו יכולות להחזיק קצב גבוה בקטע טיפוס לאחר מישור ארוך .

אך מאחר שפרום יאלץ לעבור רמפה אחרת קודמת וגם אותה מהר היתרון שלו יחסית לאחרים קטן אך עדיין יש לו יתרון , מאחר וזו עליה קצרה יחסית למורינו רודריגז וולורדה קיימת יכולת להחזיק מעמד בקצב של פרום , ובספרינט סיום הוא יפסיד אם יגיע לזה .

כל הקטע תלוי ביכולת הקבוצתית , למוביסטאר יש הרכב גבוה הפעם , השאלה כמה כוח יש לסקאי , השנה בוולטה הקבוצה נראית מעט עייפה לאחר הטור , פרום תלוי ביכולת הקבוצתית, קינטנה לא פאקטור משמעותי בקטעים הללו, הוא צריך עליה ארוכה לא קטע מתגלגל .

עוד לא הסתיים שבוע ראשון...

איני רואה את פרום מביא את יכולות הטור דה פראנס שלו לוואלטה, אבל צריך לדייק בתחזיות על בסיס עובדות.

1. לא צריך יכולות של הטור דה פראנס כדי לנצח בוואלטה, זה נכון גם לגבי הג'ירו.
יש שני מרכיבים עיקריים שעושים את ההבדל הגדול בין הטור לשני הגרנד טור האחרים.
א. הלחץ התקשורתי של הטור דה פראנס אינו דומה לאף מרוץ אופניים והוא ראוי להיות בר השוואה למשחקים אולימפיים ולא למרוצי האופניים האחרים.
ב. עומק ביצועים איכותיים (כן, זו הגדרה מעט מסורבלת).
הטור דה פראנס הוא חשיפה שאינה קיימת בענף האופניים.
מנצח קטע בטור זוכה לחשיפה שאלוף עולם לא זוכה לה, גם לא אלוף אולימפי.
זה מוציא מהרוכבים ביצועים ברמת מאבקים שונה לגמרי מאלו של הוואלטה והג'ירו, או כל מרוץ אופניים אחר.

מאלו נגזרת היכולת הנדרשת לניצחון בוואלטה ובג'ירו לעומת הטור דה פראנס.
ראינו לא מעט כוכבי גרנד טור שבטור היו פשוט ברמה לא מתאימה למאבקי ראש הדירוג.

ייתכן ויתברר כי ההערכה הבאה תלושה - לדעתי מה שיהיה בשבועיים הבאים.
יום מנוחה בשלישי ואז יהיו קטעים עם סיומים על פסגות גסבוהות משמעותית וכדאי לקחת בחשבון גם את הנג"ש האישי של קטע 17 (38.7 ק"מ) שיכול ליצור פערים של דקות.

natyh

New member
קטע מענין היום .

יתכן מאד כי המוביל יתחלף היום ,מי יהיה המנצח , רודריגז מורינו ולורדה פרום
לכולם הפרופיל הזה מתאים , מתאים לפרום במיוחד כי העליה יחסית קצרה ,אך הוא לא נראה טוב עד היום , ולורדה צריך מוביל חזק שיביא אותו לספרינט סיום , גם לצאווס הפרופיל הזה מתאים .
הימור במורסיה מנצחים המקומיים נראה אם אכן יתממש .
יהיה מענין.

natyh

New member
סיכום להודעה שלי בניגוד לסיכום הקטע בשירשור נפרד .

פרום אכן היה מהיר היום כנראה שהמרחק בין הרמפות איפשר לו לנצל את היתרון שלו במישור היתרון הקבוצתי והאישי , הוא השען הטוב ביותר בין רוכבי הדירוג הכללי , תום דומולין הפתיע את כולם לא מכיר אותו אז אתיחס לאחר שאכיר יותר ,
מה קרה במשחק חתול ועכבר קינטאנה ולורדה אחכה לסירטון סיכום הקטע ואתיחס .

למעלה