WattMeter

ddolphin

New member
WattMeter

שלום, במסגרת תכנון של מערכת שלמה יש לי גם חלק של RF בחגיגה. אני מחפש את הדרך הטובה והזולה לתקוף את הפתרון. לאחר שקראתי בגוגל גיליתי שבעצם מה שאני מחפש זה WATT METER + ממסר לתדר + SPLITTER + DUPLEXER להבנתי SPLITTER ו DUPLEXER אלו רכיבים שניתן למצוא אותם באופן מושלם וכל בניה מחדש אינה כלכלית. אז מה שאני מחפש זה: WATT METER לתחום של 380MHz עד 512MHz ברוחב פס של 6.25KHz בהספק של 5W שתהיה לו יציאת אות אנלוגי (העדפה ליציאה לינארית מ 0 עד 10VDC) ומוכן ל PCB , כך אוכל להכין PCB גם ל ממסר וגם למד הספק ושחרר את ה RF בטרמינלים של SMA . אז מה לדעתכם הדרך הטובה והכלכלית ביותר לקבל את המעגל הזה? תודה,

4Z1PF

New member
לא ברור לי אם מדובר ברמה של תחביב

אם רמת המכשיר אינה דורשת תכונות טובות במיוחד אזי ניתן לבנות את המעגל ממחלק מתח פשוט על קו האנטנה. בהנחה שעכבת האנטנה קבועה פחות או יותר ניתן להשיג תוצאות ממש טובות. כמובן שאחרי מחלק המתח יש לחבר מעגל ישור או מכפל מתח.

ddolphin

New member
לא מדובר ברמה של תחביב

צריך משהוא אמין ויציב, ורציתי להגיע לדיוק של2.5 אחוז לערך. זה בשמיים? (לא הגלים (-:)

4Z7CBF

New member
בזמנו התחלתי לבנות

לפני מספר שנים התחלתי לבנות וואטמטר לפי התכנון המצורף, פעם שיהייה לי זמן אולי נסיים את הבנייה.

ddolphin

New member
אחרי שקצת עברתי על זה

להבנתי המכשיר הזה בא למדוד את יכולת השידור של משדר מסויים, בעוד אני מבקש למדוד על הקו היוצא. ראה תמונה מצורפת

ddolphin

New member
הנה אחד יותר מפורט

http://www.sp2swj.sp-qrp.pl/OZ2CPU_MW/elektor_02a016.pdf

למעלה