We live in a political world

We live in a political world

תגובה בשרשור האחרון כאן הזכירה לי, ורציתי לפתוח שרשור נפרד בנושא. האם למישהו כאן ידוע על התבטאויות פוליטיות של דילן, הנוגעות לישראל? ממקור לא מוסמך נודע לי, שדילן ביטא, בכמה הזדמנויות, תמיכה בארגונים וברעיונות (בעניין הפוליטיקה של ישראל), שניתן לכנותם "ימניים למדי". לדברי המקור, אפילו הביע דילן פעם תמיכה ברב כהנא. מדובר, כאמור, במידע מפוקפק. האם למישהו יש מידע מהימן (רצוי בליווי אסמכתאות)? בעניין זה, אי-אפשר שלא להזכיר את שירו המשעשע והמבריק של דילן - 'Neighborhood Bully' (מתוך האלבום 'Infidels'). זהו אחד השירים הפרו-ישראליים ביותר המוכרים לי, שבוצעו על-ידי אמן לא ישראלי. אמנם ישראל והיהודים אינם מוזכרים בשיר במפורש, אולם קשה לפספס פירוש זה. הטקסט אפילו מרמז להפצצה של הכור העיראקי בידי ישראל, שהתרחשה זמן לא רב לפני יציאת האלבום.

garcia

New member
על זה התכוונתי בתגובה הקודמת

שכתבתי. זה היה בהומור אבל מאחורי ההומור יש גם רצינות. כל היהודים האמריקאים ידועים בדיעות הימניות לגבי הבעיה הפלסטנית-ישראלית ואפילו יש להם דיעות יותר קיצוניות מאשר לישראלי הימני המצוי. לגבי ההתבטאויות של דילן הנוגעות לישראל, אני מניח שהוא נשאל ע"י גורמים יהודים מה דעתו על זה ועל זה ועל מה שקורה בישראל אז הוא ענה את השקפת עולמו אבל לא נראה לי שמה שבאמת מעסיק אותו זה המצב בישראל וכו'.

Chocoholic

New member
לא מזמן קראתי

על "נאום" שנשא דילן באיזה טקס חלוקת פרסים, בסוף 1963 או תחילת 1964; זה היה מעט אחרי הרצח של קנדי, וההתבטאות שלו הכתה את הקהל כרעם ביום בהיר; לא הובאו ציטוטים אך נכתב שהוא אמר שהוא יכול להבין את הרוצח של קנדי ואת המניעים שלו... באותו ערב אספו תרומות, לא זכור לי בדיוק לאיזו מטרה. לאחר אותו הערב, דילן הודיע למארגני האירוע שהוא מתחרט על דבריו ומוכן להשלים מכספו כל "פגיעה" בתרומות שהייתה יכולה להיווצר, כתוצאה מדבריו... מקרים אחרים של התבטאויות ימניות זכורים לי במעורפל, לא משהו שקשור לישראל; פה ושם אני נתקל באתרים המזכירים את דיעותיו הפוליטיות, אך בד"כ ללא הוכחות או ציטוטים. זהו תחום שלא בדקתי לעומק, למרות שבזמן האחרון מטרידה אותי השאלה, שאם אכן הוא נמצא בגף הימני של הפוליטיקה (גם מבחינת הפוליטיקה הישראלית וגם בארצו), זה עומד בסתירה להרבה מהיצירות שלו וחלקים בקריירה שלו, בעיקר בהתחלה. מוזר שמישהו שבילה זמן רב בקרב אמני פולק בעל אופי שמאלני מובהק, שהושפע עמוקות מאמנים כמו גאת'רי שהיה אפילו קומוניסט, וכתב שירים כנגד המלחמות, אי צדק וביקורת כנגד הממסד ודרכי השלטון, יתגלה דווקא כבעל דיעות שלא מתיישבות עם פעולותיו ועם הדימוי שנוצר לו.

Yanchu

New member
אז ככה...

האמת שבקשר לישראל אמרו את רוב מה שאני חושב. אבל באופן כללי, לפי מה שאני זוכר בתחילת שנות ה60 הוא היה פעיל מרכזי בתנועה לזכויות האזרח בארה"ב, והופיע בכל מיני כינוסים שלהם. אחרי כמה שנים באמת בוב דילן עזב את התנועה. גם לי קשה לראות את דילן ימני. נכון שהשיר שהזכרת יכול לרמוז על משהו, אבל הרבה שירים שהוא כתב (ב- The Freewheelin' וגם ב- Times they are a chanchin' למשל), הרבה יותר ממרמזים על השקפות של שלום והתנגדות די בוטה למלחמות שונות, גישה שיותר מתקשרת לשמאל בארה"ב. בקשר לישראל עצמה, באמת יכול להיות שכמו יהודים אמריקאים רבים השקפותיו ימניות, אבל השיר הזה נכון ללפני 20 שנה, ולך תדע מה נכון לגבי היום..

למעלה