Webload הפך לoutsource

cookie jar

New member
מעניין ממה הם יחיו עכשיו.

להפוך כלי כזה ל-open source זה רעיון לא ממש טוב. הרי אני כמישהו שמשתמש בכלי load אקח את הכלי כמו שהוא ולא אקנה משהו אחר כי הוא מספיק לי. אז יש להם גם שכבה של עוד features מלמעלה? לא בטוח שזה מה שיתן להם את הכסף.

אולי טקטיקה אחרת

הפצת הכלי בחינם יכולה להגדיל את קהילת המשתמשים שלו בשיעור אדיר. רק אחרי שיש מספיק חשיפה, אז מוציאים פיצרים חדשים שחייבים שדרוג לגרסה משופרת.

cookie jar

New member
כן, אבל שוב, מי ישלם?

ישנן חברות קטנות שאין להן כסף וישמחו לקבל את המוצר בחינם ולא יראו מהם שקל.
ישנן חברות בינוניות שיקבלו את המוצר בחינם ואם יצטרכו משהו מהפיצ'רים הנוספים פשוט יפתחו את זה פנימית כי זה קוד פתוח או שפשוט יקנו את הכלים היותר אמינים של מרקורי ואז שוב radview לא יראו מזה שקל.
ולבסוף ישנן החברות הגדולות עם אלפי המשתמשים שפשוט יקנו את הכלים של מרקורי בגלל הרבה סיבות.
ולכן אני אומר, רעיון נחמד לשווק אבל בקצב הזה החברה הזו לא תחזיק מעמד יותר מחצי שנה, וחבל.

sabug

New member
קוד פתוח נובע מהאמון של חברה במוצר שלה

הבעיה של שוק ה-LOAD הוא כלים כמו של מרקורי שעולים המון ולא פחות חשוב נמצאים המון זמן בשוק. תחשוב על חברה שעובדת עם מרקורי כבר 3 שנים היא לא תעבור לכלי חינמי בגלל שהסקריפטים הכתובים שיש לה לא ניתנים להמרה ולכן תמשיך לעבוד עם LOAD RUNNER, עכשיו תהפוך את זה לכיוון של RADVIEW חברה שתעבוד עם WEBLOAD 3 שנים בחינם ותצטרך FEATURE אחרים תעדיף לקנות את התוכנה מאשר ליזרוק שעות כתיבה. לגביי תהליך ה-OPEN SOURCE הכסף מגיע משני רבדים: הראשון בהם הוא SUPPORT הכלי חינם אבל עזרה ותמיכה עולים כסף ואם חברה תרצה לפתח דברים בעצמה בהתחלה היא תזדקק לתמיכה. השני - בהסכם רשום שיש הגבלת משתמשים אז במקום ליצור גירסת EVALUTION יש את הקוד הפתוח וכדי לנסות על כמות יותר גדולה של משתמשים צריך לרכוש את התוכנה. השלישי - הוא דברים שיגיעו מהקהילה ישפרו את התוכנה, יהיה יותר FEATURE REQUEST שיתווספו לתוכנה, פיתוחים ע"י מפתחים חיצונים, ובאגים שיפתחו. ברמה הכללית הפיכת תוכנה ל-OPEN SOURCE: כאשר תוכנה הופכת לקוד פתוח האיכות של משתפרת משמעותית בחצי שנה הראשונה גם בגלל שיש למעשה כמות גדולה של אנשי QA , גם בגלל שלקוחות יכולים לכתוב ישירות באגים ולקבל תשובות ואחרון בגלל שקוד פתוח צירך להיות ברור הוא כתוב יותר מסודר ומכיל הרבה יותר COMMENT בקוד דבר שמשפר את יכולת העבודה של מפתחים עם הקוד וכך משפר את הקוד. המחשבה שלך הגיונית וממובנת אם אני נותן את התוכנה חינם ממה אני יחיה אבל תסתכל על UNIX הוא גירסה של קוד פתול האם יש להם בעית קיום? יש אתר: http://sourceforge.net/index.php אתה תופתע למצוא הרבה תוכנות קוד פתוח שנפוצות בשוק. מרקורי יושבת חזק אצל לקוחות גדולים אמדוכס וכו ורדוויו לא יכולה להלחם בה אבל רדוויו עשתה את הדבר הנכון מצאה מה הדבר שמרקורי לא יכולה לעשות וזה לתת את התוכנה בחינם, בטווח הקרוב אולי רדוויו תאבד שלקוחות אבל היא שמה דריסת רגל אצל חברות קטנות שכאשר ירצו לגדול יגלו שהתוכנה המסחרית של רדוויו עולה פחות משל המתחרים ונותנת אותה איכות. אני אישית מברך על כל צעד של חברה שיכול למנוע מחברה אחרת להיות מונופולית ולדרוש מחירים שאינם מוצדקים ובוא לא נשכח שמיחירם כאלו לא בהישג ידם של חברות קטנות והם למעשה מעקבים צמיחה של חברות קטנות. לסיכום אני מבין את כיוון המחשבה שלך אבל מאחוריי הראיון של קוד פתוח עומד לא רק כמה אני מרוויח אלא נתינת התוכנה בחינם מתוך אמון מלא בתוכנה שאם היא ממש טובה החשיפה תגרום לאנשים לרכוש אותה ולא לתת לאנשים חודש ניסיון (שבנינו לא מספיק) ולצפות מעובד באירגון לדרוש שיצליח להסביר למה הוא צריך הוצאה של 100,000 ש"ח לקניית תוכנה אחריי חודש אחד בלבד של התאמת התוכנה לצרכים שלו בלי לפחד שבעוד חודש התוכנה לא מתאימה לו והלך הכסף.

cookie jar

New member
כמה מילים.

מאיפה להתחיל אחרי הסימפוזיון הזה? משהו קצר. קודם כל לגבי UNIX, נכון שמדובר בקוד פתוח אבל ישנן לא מעט גרסאות שמצריכות תשלום וקח בחשבון שאותן גרסאות לא ממש מחזיקות את עצמן, ואלו שכן זה בגלל שהן עובדות עם חברות מאד גדולות תוך התאמה אישית לאותה חברה וממש לא עובדות עם חברות קטנות. לגבי הנושא של נתינת התוכנה בחינם, שמע. זה דבר טוב. אני מאמין באינטרנט וקוד חופשי אבל חברה שמחזיקה אנשים ומשרדים ויש לה משקיעים שרוצים לראות כסף לא יכולה לעשות דבר כזה. אם קודם לא היו להם הכנסות (ואם תבדוק באינטרנט תראה שהם הפסידו לא מעט) אז עכשיו בכלל אין על מה לדבר. ומי ישלם את המשכורות הלא נמוכות שם? באמת... אתה חושב שמשקיעים יחכו שנה לראות אם הרעיון המטורף הזה עובד? יזרימו עשרות אלפי דולרים כל חודש ויקבלו כלום בתמורה? אנחנו חיים, אחרי הכל, בעולם קפיטליסטי. ובכלל ההמרה של הסקריפטים, נכון. חברות שעבדו זמן רב עם webload יעדיפו להשאר איתו אבל אם יהיה צורך במשהו שאין לו הם פשוט יעקפו מסביב כי תמיד יש פתרונות וכשהתרגלת לא לשלם לקוד קשה לצאת מזה. נתינה של תוכנה בסדר גודל כזה היא טעות ענקית. הורדת המחיר ובניית מודל רשיונות חדש הייתה צריכה להיות הדרך המתבקשת. אתה חושב שאני הייתי מוציא סכום די גדול אם לא הייתי מאמין בתוכנה? והעובדה שהיא קוד פתוח לא נותן לי יותר אמונה בה, אולי פחות אחרי שאני יודע שכולם מתעסקים בקוד שלה והרבה מכירים את המקור ולך תדע מה שינו שם. בכל אופן יפה מצידם שעשו את מה שעשו, אבל חבל שתוך שנה הם כבר לא יהיו קיימים.

למעלה