כמה מילים.
מאיפה להתחיל אחרי הסימפוזיון הזה? משהו קצר. קודם כל לגבי UNIX, נכון שמדובר בקוד פתוח אבל ישנן לא מעט גרסאות שמצריכות תשלום וקח בחשבון שאותן גרסאות לא ממש מחזיקות את עצמן, ואלו שכן זה בגלל שהן עובדות עם חברות מאד גדולות תוך התאמה אישית לאותה חברה וממש לא עובדות עם חברות קטנות. לגבי הנושא של נתינת התוכנה בחינם, שמע. זה דבר טוב. אני מאמין באינטרנט וקוד חופשי אבל חברה שמחזיקה אנשים ומשרדים ויש לה משקיעים שרוצים לראות כסף לא יכולה לעשות דבר כזה. אם קודם לא היו להם הכנסות (ואם תבדוק באינטרנט תראה שהם הפסידו לא מעט) אז עכשיו בכלל אין על מה לדבר. ומי ישלם את המשכורות הלא נמוכות שם? באמת... אתה חושב שמשקיעים יחכו שנה לראות אם הרעיון המטורף הזה עובד? יזרימו עשרות אלפי דולרים כל חודש ויקבלו כלום בתמורה? אנחנו חיים, אחרי הכל, בעולם קפיטליסטי. ובכלל ההמרה של הסקריפטים, נכון. חברות שעבדו זמן רב עם webload יעדיפו להשאר איתו אבל אם יהיה צורך במשהו שאין לו הם פשוט יעקפו מסביב כי תמיד יש פתרונות וכשהתרגלת לא לשלם לקוד קשה לצאת מזה. נתינה של תוכנה בסדר גודל כזה היא טעות ענקית. הורדת המחיר ובניית מודל רשיונות חדש הייתה צריכה להיות הדרך המתבקשת. אתה חושב שאני הייתי מוציא סכום די גדול אם לא הייתי מאמין בתוכנה? והעובדה שהיא קוד פתוח לא נותן לי יותר אמונה בה, אולי פחות אחרי שאני יודע שכולם מתעסקים בקוד שלה והרבה מכירים את המקור ולך תדע מה שינו שם. בכל אופן יפה מצידם שעשו את מה שעשו, אבל חבל שתוך שנה הם כבר לא יהיו קיימים.